Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Αν πάει ο Παπανδρέου κατηγορούμενος για το «λεφτά υπάρχουν», τότε ο Τσίπρας πρέπει να βρει «Αυτοφωράκια»

Η δίκη του Γιώργου Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν» δεν ποινικοποιεί μόνο τον πολιτικό λόγο, επικυρώνει με το κύρος της Δικαιοσύνης τη θεωρία συνωμοσίας για τα αίτια της κρίσης.
Ενας απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού πιστεύει ότι υπέστη οικονομική και ηθική βλάβη από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου, το 2009. Και όχι μόνο αυτό: εκτιμά ότι οι χειρισμοί του πρώην Πρωθυπουργού ζημίωσαν τη χώρα σε βαθμό και μέγεθος ικανό ώστε να δικαστεί για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.
Ο Παναγιώτης Σταμάτης, έτσι λέγεται ο απόστρατος πλωτάρχης, συνοδεύει τη μήνυση του με αγωγή για αποζημίωση με το ποσό των 260.000 ευρώ. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 19η Ιανουαρίου, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σημειώνεται ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του κ. Παπανδρέου καθώς, όταν
έκανε την ιστορική, πλέον, δήλωση, η Βουλή είχε διαλυθεί λόγω εκλογών. (Αρχικώς επικράτησε σύγχυση που παρέσυρε και εμας: η ποινική μεταχείριση της υπόθεσης δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί ανακριτικά. Αυτή τη στιγμή εκδικάζεται η αγωγή.)
Ο πλωτάρχης έχει το δικαίωμα να μηνύσει όποιον θέλει ή να εγείρει οικονομικές αξιώσεις εναντίον οποιουδήποτε. Θεωρητικά, που λέει ο λόγος, θα μπορούσε να καταθέσει και αγωγή εναντίον του Σαμαρά για τα «Ζάππεια». Όμως δεν τον ενόχλησε ούτε η διαπραγμάτευση του Γιάνη, ούτε τα capital controls, ούτε ο λογαριασμός από τις «17 ώρες» του Τσίπρα. Δεν έκανε αγωγή για το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», ούτε θίχτηκε επειδή το Μνημόνιο δεν καταργήθηκε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Για τον πλωτάρχη μας το big bang της κρίσης βρίσκεται στο «λεφτά υπάρχουν», ασχέτως αν, εδώ που τα λέμε, δεν ειπώθηκε με τον τρόπο που συνήθως αποδίδεται. (Διαβάστε τη δήλωση όπως πραγματικά έγινε) Και εμείς στεκόμαστε πια σε στάση προσοχής. Όχι σαν ναύτες μπροστά στον πλωτάρχη. Όχι, ο πλωτάρχης δεν μας απασχολεί. Στεκόμαστε με δέος και πραγματικό τρόμο μπροστά στην ενδεχομενη απόφαση των δικαστών στο ακροατήριο.
Εσείς μπορείτε να σηκωθείτε τη Δευτέρα και να μηνύσετε ή να καταθέσετε αγωγή κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνυμου επειδή δεν πραγματοποιήθηκε τίποτα από όσα ακούσατε το προηγούμενο πρωί στην εκκλησία. Αυτό το δικαίωμα είναι κατοχυρωμένο από το πολίτευμα και από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δικαιοσύνη εντός δημοκρατικού πλαισίου. Αν θέλετε να μηνύσετε τον Αρχιεπίσκοπο επειδή ράψατε αδίκως κοστούμι για Δευτέρα Παρουσία, δεν θα σας εμποδίσει κανείς. Απλώς, ο λειτουργός στον οποίο θα περιέλθει η μήνυσή, θα στείλει την υπόθεση στο αρχείο και εσάς σε κάποιον ειδικό. Τι γίνεται, λοιπόν, με το ποινικό κομμάτι της υποθεσης που εγείρει ο πλωτάρχης;
Για πρώτη φορά στα χρονικά ο πολιτικός λόγος αποκτά ποινική χροιά. Αυτό εκτός από πρωτότυπο, είναι και επικίνδυνο. Δεν ελέγχεται καν η πράξη του πολιτικού, αλλά ο λόγος, η σκέψη του. Δεν έχει σημασία αν συντρέχουν ή όχι οι συνθήκες και οι περιορισμοί που θέτει η βουλευτική ασυλία. Από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη θα ασκήσει έλεγχο στο περιεχόμενο πολιτικής εξαγγελίας, τότε στο μέλλον μπορεί να δούμε και χειρότερα. Για να το πω αλλιώς, αν πάει ο Παπανδρέου κατηγορούμενος για το «λεφτά υπάρχουν», τότε ο Τσίπρας πρέπει να βρει «Αυτοφωράκια».
Δεν χρειάζονται και πολλά τα καφενεία της χώρας. Μία κουβέντα να πέσει από την τηλεόραση μέσα στην κάπνα, πάνω από τη μπιρίμπα και ο ΓΑΠ θα περνάει από λαϊκό δικαστήριο για εσχάτη προδοσία, επειδή μας έφερε την κρίση για να μας πάρουν τα λεφτά και τους γιατρούς οι Γερμανοί, αλλά ευτυχώς ο Αρτέμης δικαιώθηκε στο δικαστήριο.
 Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr

6 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, θα αναγκαστεί ο κ.Πλωταρχης να ακούσει μέσα στην δικαστική αίθουσα να ακούσω όλη την φράση του λεφτά υπάρχουν,οπότε μπορεί και να προκύψει συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην Προθυποργου. Ε ρε γλέντια πάνω στη φρεγάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://nonews-news.blogspot.gr/2017/01/blog-post_853.html?m=1

    Αχ Μαρία, ΘΥΜΑΣΕ αλήθεια Όταν είχες καλεσμένο τον Παπανδρέου στο Δελτίο σου, τι ελεεινή ήτανε η συμπεριφορά σου? Τώρα εμείς γιατί να στεναχωρηθουμε που σε φεύγουν από τον ΑΝΤ1????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή,μπορεί ό ΓΑΠ,νά ψεύδεται ότι λεφτά υπάρχουν,ενώ προεκλογικά είχε ενημερωθεί ότι
    δέν υπάρχει σάλιο καί είχε συνεννοηθεί κρυφά μέ τό ΔΝΤ γιά τήν υπαγωγή τής Ελλάδος σέ
    μνημόνια καί νά κλέβει έτσι τή ψήφο τών εκλογέων..????

    Μπορεί,ατιμώρητα καί ό σαμαράς,νά υπόσχεται Ζάππεια στή νιοστή καί νά βγαίνει έτσι
    πρωθυπουργός...????

    Μπορεί ό τσίπρας νά υπόσχεται,προεκλογικά,κατάργηση,μέ ένα άρθρο τών μνημονίων,νά βγαίνει καί αυτός πρωθυπουργός..????

    Αν ό ΓΑΠ,ή έστω ό σαμαράς είχαν πάει φυλακή,γιά διασπορά έστω ψευδών ειδήσεων,θά
    τολμούσε ό τσίπρας νά πεί ψέματα..????

    Αν καί οι 3 παραπάνω δέν πάνε φυλακή,γιά εσχάτη προδοσία,επειδή παρέδωσαν,λόγω
    μνημονίων,τή κυριαρχία τής χώρας σέ ξένα κέντρα,τότε γιατί δέν παραδίνουμε τά
    κλειδιά τής χώρας στούς γερμανούς καί νά σταματήσουμε τή παρωδία τών εκλογών..????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7:40
    ΕΙΣΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ Ή ΚΚΕ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. 07.40, Δεν αφηνεις καλλυτερα της φυλακες και τα καγκελα των φυλακων γιατι ανοιγεις την ορεξη στους επομενους και θα εχουμε παλι ειδικα δικαστηρια??.
    Τωρα το οτι ο ΓΑΠ δεν ειπε ακριβως αυτο που θελεις να μας περασεις κρατωντας μονο τα "Λεφτα υπαρχουν¨ αυτο ειναι συνηθισμενη τακτικη των ομοϊδεατων σου. Σε καταλαβαινουμε απολυτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 07:40, Μαγασα αυτο σε τρωει εσενα. Διαβασε να σου φτιαξει η μερα. Εγινε το δικο σας
    εξαιτιας μια χουφτας αχρηστων Πασοκων τοτε που εφερε στα χαλια αυτα την παραταξη αλλα δεν θα το ξαναδεις αυτο. Σιγα-σιγα θα καταλαβει ο ευκολοπιστος Λαος τι ατιμα παιχνιδια του επαιξαν στην πλατη του και δεν θα την ξαναπατησει.

    http://nonews-news.blogspot.gr/2017/01/o_12.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά