Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τι άλλο θα δούμε στη χώρα του Σώρρα

Ξέρετε ποιος είναι ο κύριος;
Ο ...πλωτάρχης.
Που μήνυσε τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί τον παραπλάνησε με το "λεφτά υπάρχουν" (ξέχασε να διαβάσει τα υπόλοιπα) και ψήφισε ΠΑΣΟΚ το 2009, ενώ θα ψήφιζε τον "ταπεινό" Κώστα Καραμανλή, που θα "πάγωνε" μισθούς και συντάξεις και θα έσωζε την οικονομία, που ο ίδιος είχε καταστρέψει.
Ο πλωτάρχης Σταμάτης, που ως παθών, φτωχός και κατατρεγμένος λόγω του Γιώργου, είπε να ξεσκάσει λίγο και πέρασε τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του στη Ρώμη.
Όπου μένοντας σε πανάκριβο ξενοδοχείο 5 αστέρων και με συντροφιά καλλίγραμμες καλονές καλοπερνούσε "φτωχικά" και "ταπεινά".
Συνταξιούχος και με

κομμένη τη σύνταξη του, όπως διατείνεται ο ίδιος στη μήνυση του, που έκανε και τη σχετική ανάρτηση..
Λίγο πιο πάνω στις Άλπεις "σκιζόταν" στη διασκέδαση ο ηθικός του πατέρας Καμμένος, ενώ δεξιότερα στα λευκά όρη της Σερβίας, Καραμανλής, Στυλιανίδης και Σκρέκας, οι φυσικοί του ηγέτες, στα σαλέ του Καπαόνικ ξεσκίζονταν στη μάσα, το χιονοπόλεμο, το σκι και τη διασκέδαση.

Harris Kodopoulos-facebook

11 σχόλια:

  1. Η χωρα βρισκεται σε σταδιο αποσύνθεσης. Βέβαια αυτη η κατάσταση δεν διαμορφώθηκε την τελευταια διετία, απλώς γίνονται ποιο εμφανή τα αποτελέσματα τώρα. Η Ελλάδα κατά τη ταπεινή μου γνώμη κατευθύνονταν πάνοτε μεταξύ δυο τάσεων, τον ριζοσπατικό εκδυτικισμό που επιχείρησαν οι κυβερνήσεις της κεντροδεξιάς και τον σημερινό αφελή αριστερό ολοκληρωτισμό των κυβερνώντων. Και οι δυο τάσεις ειναι απομακρυσμένες απο τα οράματα και τη ψηχή του Ελληνικού λαού και το μόνο που κατόρθωσαν αμφότεροι ήταν να σμπαραλιάσουν εξευτελιστικά την αξιοπρέπεια του λαού παραδιδοντας την στη χλεύη της Δύσης και στις ορέξεις "σωτήρων" μαφιόζων. Σήμερα η χώρα πρέπει να ξαναβρεί τη θέση της και να αποκατασταθεί το κύρος της στο διεθνή στίβο, στέλνοτας στο κάλαθο των αχρήστων τα περιθωριακά τρόλς είτε αυτά είναι πολιτικά πρόσωπα, κόμματα, ΜΜΕ, σωτήρες, πολυπράγμονες κλπ. Δυστυχώς σωτήρες και θαύματα δεν υπάρχουν. Τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός όταν στείλει μήνυμα στους ανωτέρω, μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες, ότι ψέμματα, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και ανίκανοι πολιτικοί δεν θα γίνονται πλέον ανεκτοί και αποδεκτοί. Μέχρι τότε θα είμαστε μάρτυρες των φαινομένων που καθημερινά βιώνουμε και οδηγουν τη χώρα στη ανυπαρξία και περιθωριοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2:34:00 μ.μ. EET
    Καλο το σχολιο σου, μονο που αυτό που λες δεν είναι σωστο για τη σημερινη κυβερνηση του κ. Τσιπρα.
    Η έννοια του ολοκληρωτισμού πρωτοεμφανίζεται στους «Times» το 1929 και υποδηλώνει ως ολοκληρωτικό ένα τύπο κράτους που είναι «ενιαίο», μονοκομματικό, φασιστικό ή κομμουνιστικό και αποτελεί αντίδραση στο κράτος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας(Πηγη: Google).
    Η κυβερνηση κ.Τσιπρα, αντίθετα με τον πιο ανω ορισμο, σεβεται τον κοινοβουλευτισμο και τους νομοθετημενους κανονες της δημοκρατιας μας και τηρει απολυτα συνταγματικα τη λαικη εντολη!!Χ
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3:17
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑΣ
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφου σε τουτη τη χωρα με τους πολιτες της ειδοκιμουν οι Σωρηδες με τα δις, ισως και τρις, οι καμμενηδες με τους ψεκασμενους, οι λεβεντηδες με τις σπανιες προβλεψεις τους, οι θεοδωρακηδες, οι μιχαλολιακηδες, οι σαμαραδες με τα ισοδυναμα και τα Ζαππεια και τα 28 δισ και το σκισημο του μνημονιου την επομενη των εκλογων, οι τσιπρηδες με την παρεα του που με εναν νομο καταργω μνημονια, διωχνω ΔΝΤ, παω στη δραχμη, δεν πληρωνω τιποτα, καταργω ενφια, φορο εισοδηματος, επαναφερω δωρα μισθων βαραμε ζουρναδες και χορευει ολη η ευρωπη και παει η χωρα για να σωθει στην αγκαλια του μητσοτακη, Ε τοτε αι στο διαολο. Και παει σε δικη τον Παπανδρεου που μας εφερε τα 230 δισ και μειωσε το χρεος κατα 130δισ με το PSI και ετσι ζουμε ακομα σημερα, αλλιως θα τρωγαμε αγριαδες για να ζησουμε. Και ποιος τον μυνηει, ενας λακες καραβανας, τεμπελης που ζημιωθηκε λεει. Να μας πει τι προσεφερε στη χωρα ο κυριος, τι εφ απαξ πηρε και τι συνταξη και αν επρεπε να τα παρει. Ποσο καιρο θα τον κυνηγουν ακομα τα συμφεροντα τον Παπανδρεου? Τοσο πολυ τον φοβουνται? η μηπως απλα τουςξεβολεξε και τους ξεμπροστιασε ολους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ΣΩΡΡΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΜΟΛΟΓΟ 600 ΔΙΣ
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΤΑΞΕ 627 ΔΙΣ
    ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ... ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς δεν εννοώ οτι το ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοκληρωτικό καθεστώς αλλα θεωρώ ότι διέπεται απο μια αντιληψη ενοχοποιησης της διαφορετικής άποψης που αποτελεί θεμελιώδη στοιχείο της δημοκρατίας.
    Δεν έχω αυταπάτες ότι ο Ελληνικός λαός θα αποδεχτεί ποτε να ζεί κάτω απο ολοκληρωτικά καθεστώτα ενθεν και ενθεν. Αν διαβάσει κανείς τoν Καζαντζάκη σε ένα βιβλίο του είχε αναφερθεί οτι αν κάποτε επικρατούσε ο κουμμουνισμός στην Ελλάδα δεν θα είχε τη μορφή που είχε στη Ρωσία γιατί απλούστατα ο Ελληνικός λαός ήταν πάντα ελεύθερος σε αντίθεση με το Ρωσικό λαό πού από μια μακροχρόνια Τσαρική δουλεία οδηγήθηκε σε μία κουμουνιστική ολοκληρωτική καταδυνάστευση. Όπως ουδέποτε ανέχτηκε φασιστική διακυβέρνηση εν καιρώ πολέμου η ειρήνης. Η ανταλλαγή πολιτισμένων απόψεων και επιχειρημάτων νομίζω ότι συμβάλλει στην αναβάθμιση τς πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία πρέπει να υπάρχει και να εκφράζεται ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ. ΕΔΩ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΤΟ ΣΩΡΡΑ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΡΕ! ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ . Ε ΡΕ ΟΡΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ανταλλαγή πολιτισμένων απόψεων και επιχειρημάτων νομίζω ότι συμβάλλει στην αναβάθμιση τς πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία πρέπει να υπάρχει και να εκφράζεται ελεύθερα.τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 -- 7:23:00 μ.μ. EET

    Ωραια προταση φιλε μου, που την απαντω για πρωτη φορα εδώ, σε τουτο το φορουμ!
    Τι να σου πω για τον Καζαντζακη, δεν νομιζω ότι μπορούμε να πρσεγγισουμε το θεμα μας ξεκινοντας απ~αυτον.Παντως όπως κι αυτος , ετσι και ολοι μας σαν ελληνες διατηρούμε μια μεγαλη αντιληψη για τη χωρα μας, το πολιτισμο μας και το πιστευω μας, ότι μπορούμε ακομα και τωρα να προσφερουμε πολλα στην Ευρωπη, στο δυτικο κοσμο γενικωτερα κι αυτό αδιαφορα σε ποια κομματικη παραταξη κι αν ανηκει ο καθενας μας. Ένα πολύ υψηλο συναισθημα αυτοεκτιμησης λοιπον που στηρίζεται κυριως στον αρχαιο πολιτισμο μας , λιγο στο Βυζαντιο και λιγωτερο στις επιτευξεις της νεωτερης Ελλαδας. Αυτη η εικονα λοιπον της σημερινης ελληνικης ταυτοτητας επιρειαζει και σημερα ακομα θεσεις και αποφασεις στη παιδεια , δες τις συζητησεις για τα αρχαια ελληνικα,τη γραφη μας αλλα και στους αλλους τομεις και τροπους ζωης μας.
    Οι στοχοι που βαζει στην οικογενεια του για τα παιδια του ο νεοέλληνας πατερας σημερα σαν παράδειγμα είναι να σπουδασει τα παιδια του , να βρουν δουλεια στο δημοσιο με το πτυχιο τους , να παρουν μετα αξιωματα και να αποκτησουν λεπτα. Ετσι βλεπει ανεβασμενη την αξιοπρεπεια του στο περιβαλλον του, την αποδοχη του προσωπου του. Και λεπτα να μην εχει για τα φροντηστηρια θα κοψει το κεφαλι του να τα βρει, δεν μπορει να ανεχθει του γειτονα το καμαρι ναναι καλιτερο από το παιδι του!! Είναι λοιπον σημερα διαφορετικα προσανατολισμένος. Χρονια πριν η κοινωνικη καταξιωση
    πηγαζε από το ατομο του, τη συμπεριφορα του τις ευαισθησίες του κι αλλα παρομοια χαρακτηριστικα. Ομως, από τα παλια χρονια, ως τα σημερα με τα αγχη της καθημερινότητας,την ελλειψη στοχων στις κοινωνιες και την εσωστρεφεια αλλαξαν πολλα γιαυτο και παρατηρούμε πραγματα που οδηγουν στο κοινωνικο μαρασμο γι~ αυτό και το θεμα μας είναι πως θα ξαναβρούμε το νέο ξεκίνημα κοινωνικα και οικονομικα. Ο Ελληνας σημερα εχει χασει τον προσανατολισμο του. Αυτο είναι βεβαιο! Δεν είναι ο σημερινος ελληνας, συγκρισημος με το ρεαλιστή γερμανο σαν παράδειγμα, που και καθηγητης και πρυτανης να είναι θα αφισει το παιδι του ελευθερο να επιλεξει ο,τι επαγγελμα θελει κι ας είναι χτιστης, τσοπάνης η ψαρας, χαμηλα δηλ. επαγγελματα για μας τους ελληνες. Οποια δουλεια και να κανει το παιδι του δεν απορεει για τον πατερα απ~ αυτό η κοινωνικη του αξια, ουτε μεγαλωνει μα κι ουτε μικραινει!
    Στις γιορτες μας επισκεφθηκαν εδω στα ξενα δυο ζευγάρια από την Ελλαδα με το καθενα δυο λεβεντες παιδια τους , τα οποια σπουδαζαν και τα τέσσερα γιατροι!!! Είναι τυχαιο η είναι δειγμα καποιας ελληνικης μανιας? Είναι τυχαιο που από τους οχτω γερμανους καγκελαριους μεταπολεμικα, δεν υπαρχει σημερα ουτε ενας συγγενικος τους γονος στο γερμανικο κοινοβουλιο από 626 βουλευτες?
    Ετσι, εδω τιθεται το μεγαλο ερωτημα! Μηπως για το νέο ξεκινημα της κοινωνιας μας είναι ανίκανοι οι πολιτικοι μας με τα ρουσφετολογια τους , τους λαϊκισμούς τους , τα καπακια τους και τα σουπα μουπες και αναγκαστικα θα πρεπει να στραφουμε σε πετυχημενους επαγγελματιες, δες Τραμπ στην Αμερική,τεχνοκρατες δηλαδή, με ειδικες εμπειριες κι ικανότητες που θα βαλλουν πολλα πραγματα στη σειρα και με νεα προσαρμοσμένα οραματα θα αλλαξουν πολλα στραβα στο τοπο μας?Χ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπηρξαν κατα καιρους και τεχνοκρατες υπουργοι, γενικοι γραμματεις, προεδροι οργανισμων, συμβουλοι υπουργων και δυστυχως τα εκαναν μανταρα. Οσον αφορα τον Τραμπ και την παρεα του, ειδωμεν. Mονο πολιτικοι με οραματα και με συνεπεια απ οτι ιστορικα αποδεικνυεται μπορεσαν και αλλαξαν τον κοσμο και προς ωφελος των λαων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σκοπός τής ανάρτησης,ήταν ή στοχοποίηση τού πλωτάρχη,λόγω τής μηνυτήριας αναφοράς του
    κατά τού παπαντρέου.
    Από τά παραπάνω σχόλια κανείς δέν ασχολήθηκε μέ τόν πλωτάρχη,αλλά μέ τό πολιτικό προσωπικό πού έφερε τή χώρα σέ κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης καθιστώντας την
    αποικία χρέους τής γερμανικής ευρώπης καί βέβαια δέν έφταιξε γιάυτό ό πλωτάρχης,
    ούτε ό τρόπος ζωής τού πλωτάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΝΤΡΟΦΕ 7:59
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΟΤΑΝ Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΑ ΕΣΤΩ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.
    ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟ ΔΕΞΙ ΑΡΧ... ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά