Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ποιός θα μας σώσει από τους τσαρλατάνους;

Αν προσθέσουμε τα 75 δισ. δολάρια της περιουσίας του Μπίλ ΓκέΪτς της Microsoft, τα 67 δισ. δολάρια της περιουσίας του ιδρυτή της βιομηχανίας ρούχων Inditex Αμάνθιο Ορτάγκα, τα 61 δισ. δολάρια  του αμερικανού επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, τα 50 δισ. δολάρια της περιουσίας του κολοσσού των επικοινωνιών του Μεξικανού Κάρλος Σλιμ, τα 45 δισ. δολάρια του ιδιοκτητη της Amazon Τζεφ Μπέζος, τα 45 δισ. δολάρια του διευθυντή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τα 44 δισ. δολάρια του συνιδρυτή της τεχνολογικής εταιρείας Oracle Λάρι Έλισον και τα 40 δισ δολάρια του πρώην δήμαρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ έχουμε συνολικά 427 δισ. δολάρια,   . Οι 8 αυτοί πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν - σύμφωνα με την οργάνωση Οxfam-  την περιουσία του μισού πληθυσμού της γης ,περίπου δηλαδή 3,6 δισεκατομμυρίων κατοίκων .Αλλά δεν μπορούν να φτάσουν με τίποτα την περιουσία ενός και μοναδικού Έλληνα. Του 51χρονου Αρτέμη Σώρρα.
Ο οποίος μπορεί ως πριν από λίγα χρόνια να νοίκιαζε  φουσκωτά παιχνίδια σε υπαίθριους παιδότοπους αλλά σήμερα έχει πάνω από  600 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο από ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής -που τα βρήκε σε ένα μπαούλο της γιαγιάς του . Αλλά και επιπλέον  3 τρις δολάρια που του έχει δώσει το αμερικανικό δημόσιο ως πνευματικά δικαιώματα επειδή πούλησε, λέει, στις ΗΠΑ μια απίστευτη μυστική τεχνολογία καυσίμων γνωστή στην Αρχαία Ελλάδα από την εποχή του Απόλλωνος. Σύνολο περιουσίας, πάνω από 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια !

Όμως σε όλες τις χώρες του προηγμένου κόσμου, ένας  δήθεν  φαντασιόπληκτος κροίσος, θα αντιμετωπιζόταν με θυμηδία ενώ οι αρχές της χώρας θα είχαν φροντίσει να κάνουν σαφές με κάθε τρόπο στους πολίτες ότι  δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πιστέψουν στα  παραμύθια  που κατεβάζει η ευφάνταστη κούτρα του .

Αντίθετα, στην Ελλάδα υπήρξε δικαστήριο που αντιμετώπισε τον  μεγαλομανή Αρτέμη Σώρρα  ως σοβαρό πρόσωπο και εξέδωσε μάλιστα απόφαση με την οποία δεν τον εμποδίσει να συνεχίσει ανενόχλητος να το παίζει μεγιστάνας κάτοχος αμύθητων θησαυρών και σωτήρας των Ελλήνων.
Παράλληλα υπήρξαν  δημοσιογράφοι -της τηλεόρασης κυρίως- που τον παρουσίασαν, στην αρχή, ως μία αυθεντική περίπτωση πλούσιου Έλληνα   που μπορεί να σώσει την Ελλάδα από τα χρέη της ή, στη συνέχεια, θέλησαν για λόγους τηλεθέασης να τον καλέσουν στο στούντιο της τηλεόρασης για να τον παρουσιάσουν ως αφερέγγυο , δίνοντας ωστόσο βήμα και  προβάλλοντας στο πανελλήνιο τους "δράκους" που με απόλυτη φυσικότητα εκστόμιζε ο δήθεν κροίσος.
  
Μ' αυτά και μ αυτά ο απίθανος αυτός τύπος, ιδρυτής της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις με 200 παραρτήματα σ όλη τη χώρα , αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς ποντάροντας στην απελπισία του κόσμου και στην οικονομική κρίση που έχει γονατίσει όλη την κοινωνία .Χιλιάδες ,μάλιστα, φορολογούμενοι που έχουν χρέη προς το υπουργείο Οικονομικών έχουν σπεύσει να γίνουν μέλη της Οργάνωσης (πληρώνοντας προηγουμένως κάποιες δεκάδες ευρω συνδρομή  για να πάρουν το "εφοροχάρτι" Σώρρα το οποίο καταθέτουν στις φορολογικές αρχές  γνωστοποιώντας ότι τα χρέη τους θα τα πληρώσει ο από μηχανής Σω(τή)ρας. 

Μάλιστα ο Σώρρας ανενόχλητος δηλώνει ότι η Οργάνωσή του θα κατέβει στις επόμενες εκλογές και αν ο ίδιος εκλεγεί Πρωθυπουργός όχι μόνο θα πληρώσει τα χρέη του κράτους και των ελλήνων πολιτών αλλά θα δώσει και σε όποιον τον ψηφίσει κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ δώρο.

Υπάρχει άραγε κάποιος κρατικός φορέας που να μπορεί να προστατεύσει τον κόσμο από την κομπίνα Σώρρα ή θα συνεχίσουμε να εμφανιζόμαστε ως μία τριτοκοσμική χώρα ανοχύρωτη μπροστά σε κάθε τσαρλατάνο;
Ν. Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. ΣΩΡΡΑΣ-ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ....Λεφτά υπάρχουν...
    ΣΑΜΑΡΑΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ...Σχίζουν μνημόνια...
    ΣΗΜΙΤΗΣ-ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗΣ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ....Εκσυγχρονίζουν τή χώρα....
    Κανείς δέν ξεχνά....Τίποτα δέν ξεχνιέται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω πιστεψαν ενα κηφηνα με μονη ειδικοτητα τις καταληψεις
    πανεξυπνος λαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά