Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τρίτος και φαρμακερός...

Η γκάφα της παρέας του Μαξίμου δεν ήταν το 2014, όταν χάλαγαν τον κόσμο να κυβερνήσουν. Ούτε τον Αύγουστο του 2015, που (ως η μνημονιακότερη κυβέρνηση) έβγαλαν από το ταχυδακτυλουργικό "καπέλο” των ΟΧΙ το δικό τους ΝΑΙ. Είναι ότι δεν δραπετεύουν (μέχρι τον Μάρτιο) καταφεύγοντας στο γνωστό και δοκιμασμένο "κόλπο” των εκλογών. Γιατί το 2017 τους περιμένει κόλαση!
Και μόνο με την είσοδό του το 2017 αφαίρεσε (μια για πάντα) και από τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ το επιχείρημα "Εμείς δεν κυβερνήσαμε... Δεν είμαστε στην εξουσία”…
Οι (κατά δήλωσή τους) κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν στην 3ετία επιβαρύνοντας τη χώρα και με τα δικά τους καταστροφικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς (οι παρατρεχάμενοι των ΑΝΕΛ δεν μετράνε.. Είναι κάτι σαν τον πασατέμπο... Για να περνάει η ώρα...). 
Η επιστροφή στα μαγκάλια, η έλλειψη φαρμάκων που έρχεται, η διάλυση των κρατικών νοσοκομείων, οι φόροι στην καθημερινότητα, η παραπέρα αποβιομηχάνιση, τα νέα λουκέτα σε μικρούς και ελεύθερους επαγγελματίες, η ανατίναξη των αγροτικών δράσεων, η κατάρρευση της οικοδομής, η απομόνωση της Ελλάδας, τα capital controls, και τα 4 δισ. ευρώ μέτρα που καταφθάνουν είναι και πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και επιλογές των αριστερών. Είναι και αποτέλεσμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Ας τα φωτίσουμε λίγο περισσότερο για να φανούν αυτά που μας περιμένουν και να δουν και οι Συριζαίοι τι τους ξημερώνει (τον τρίτο και φαρμακερό χρόνο) στην εξουσία που γάνιασαν... να την κατακτήσουν. 
Η αγροτική οικονομία λειτουργούσε μέχρι και το 2015 με συγκεκριμένο φορολογικό μπούσουλα. Ήθελε απλώς γενικευμένη και (ιδίως) μεθοδευμένη εφαρμογή ώστε και αποτελέσματα να φέρει χωρίς όμως να καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή στην Ελλάδα. 
Από το 2017 όμως κανείς αγρότης δεν είναι σε θέση να ξέρει ποια φορολογική τσιμπίδα θα τον πιάσει. Και αν είναι δίκαιο να τον πιάσει. Γιατί μετά τα ερείπια του ασφαλιστικού και του ΟΓΑ και οι εισφορές είναι φόρος. 
Ας τολμήσει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς δεν κυβερνούσαμε και δεν έχουμε ευθύνες για τον ξεριζωμό της αγροτιάς...
Η ενεργειακή παραγωγή με πρωταγωνιστή το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν σε οριακό σημείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ την παρέλαβε μαζί με μια σειρά στρατηγικών σχεδίων και κινήσεων στη ΔΕΗ και γενικά στην ενέργεια για να αποφύγουμε τα μαγκάλια των επομένων ετών.
Μετά από 2 χρόνια η κατάσταση στην ενέργεια δεν διορθώνεται και δεν πρόκειται να διορθωθεί αν δεν βάλει το χέρι του ο ιδιωτικός τομέας. Αν δεν πουληθούν ΔΕΗ και ΔΕΠΑ. 

Μετά τους Λαφαζάνηδες, Σκουρλέτηδες, Σταθάκηδες και ένα σωρό εργατοπατέρες δεν χωράει λοιπόν το παραμύθι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβέρνησε.” Γιατί 2 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτε και έσκιζε συμβάσεις επενδύσεων. 
Στο κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε ότι τελείωσε η εποχή των κομματόσκυλων και ότι η κρατική μηχανή έχει την ικανότητα να δουλέψει χωρίς Καρανίκες... 
Μετά από 2 χρόνια η λίστα "εμπλουτίσθηκε” με 8.500 κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ και με τους Καρανίκες να αντικαθιστούν τον πρωθυπουργό κατά πως μας είπε ο σύντροφος Χρυσόγονος. 
Στην υγεία με τον ΣΥΡΙΖΑ τα κρατικά νοσοκομεία έχασαν και τις γάζες... ενώ ο Πολάκης καθιέρωσε "φαρμακοκρισία” στις επιλογές φαρμάκων από τους ασφαλισμένους και ανέβασε τα φέσια προς βιομηχανίες και προμηθευτές στα 2 δισ. ευρώ...
Ούτε εδώ λοιπόν μετράει το "εμείς δεν κυβερνήσαμε...” αφού φθάσαμε να συγκρίνουμε και τους θανάτους των προηγούμενων σε σχέση με εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ... 
Στους μικρομεσαίους ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 180.000 λουκέτα, της εξαετίας της κρίσης, αλλά τα έφθασε στις 300.000 με 80.000 τις απολύσεις τη 2ετία 2015-2016. 
Αν ακουστεί το "...δεν κυβερνήσαμε” θα σηκωθούν πέτρες και τσιμέντο από τα πεζοδρόμια. Και δεν θα φταίει η Πόλα Ρούπα...
Η παιδεία λειτουργούσε μέχρι και το 2015 στον δρόμο που είχαν χαράξει 250 βουλευτές ψηφίζοντας τον νόμο της πρώην υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε τον νόμο για την παιδεία. Ξαναγύρισε την παιδεία στο χάος και κανείς δεν ξέρει σήμερα που βρισκόμαστε και που βαδίζουμε...
Άρα και εδώ δεν χωράει το "...εμείς δεν κυβερνούσαμε”. Έτσι και το πουν θα ξεσηκωθούν και νεκροί από τους τάφους τους... 
Όμως η κόλαση του 2017 δεν σταματάει εδώ. Γιατί (όπως ορθότατα και εμπεριστατωμένα -όπως πάντα- παρατηρεί (χθεσινό σημείωμα) και ο σχολιαστής Stefanos_Lazaridis) η Ελλάδα είναι ήδη πτωχευμένη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ανικανότητας δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι. Καλύτερα λοιπόν να το βάλουν στα πόδια (το συντομότερο) παρά να συνεχίζουν τα γελοία "...Εμείς δεν κυβερνούσαμε πριν το 2015”. Ήμαρτον πια. 

Γιώργος Κράλογλου
Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά