Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Τα παράταιρα της Δικαιοσύνης

Σε μια χώρα που για μία υπόθεση έχει οριστεί δικάσιμος στις 3 Μαρτίου 2031 (δηλαδή, μετά 16 χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης 23.4.2015!) δικαστήριο ασχολείται με τη μήνυση που έκανε κάποιος πλωτάρχης κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου.
Ο μηνυτής άκουσε μισή τη ρήση του κ. Παπανδρέου και όχι τα υπόλοιπα που ήταν «Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των ημετέρων και των ισχυρών στη χώρα μας».

Σύμφωνοι... Ο πλωτάρχης μηνυτής είχε επιλεκτική ακοή· άκουσε μόνο όσα ήθελε να ακούσει. Ο εισαγγελέας που

δέχτηκε τη μήνυση δεν έψαξε λίγο παραπάνω να δει αν αυτή στέκει; Αν έγινε η δήλωση και πώς έγινε; Και στο κάτω κάτω της γραφής ακόμη κι αν θεωρήσουμε ψευδές το «λεφτά υπάρχουν», από πότε πάνε στα δικαστήρια τα πολιτικά ψεύδη; Είναι δυνατόν κοτζάμ εισαγγελέας να λειτουργεί με τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία τού «φύγε κακό από τα μάτια μου» και προώθησε τη μήνυση στο ακροατήριο; Και καλά αυτός ευτελίζει διά παραλείψεων τη Δικαιοσύνη. Οι ανώτεροί του τι κάνουν; Ασχολούνται μόνο με τη δημιουργία νέων δικαστικών ενώσεων;
Σ’ αυτή τη χώρα που γονατίζει από την οικονομική κρίση και όλοι οι επενδυτές την αποφεύγουν, διότι αν τους γίνει ακόμη και η πιο παράλογη μήνυση, η επένδυσή τους μπορεί να σταματήσει μέχρι και 16 χρόνια ώστε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ένας υπουργός της κυβέρνησης με κορμό την Πρώτη Φορά Αριστερά ζητεί από ένα σκιτσογράφο δύο εκατομμύρια ευρώ για ένα άρθρο. Το εξαιρετικό κείμενο του Ανδρέα Πετρουλάκη «Π. Καμμένος. Εχουν αρχίσει και του μοιάζουν» (Protagon 17.3.2015) είναι 680 λέξεις κριτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάζεται με το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα του κ. Πάνου Καμμένου. Γι’ αυτό το κείμενο –και παρά το γεγονός ότι δεν τον αφορά καθ’ ολοκληρίαν– ο υπουργός Εθνικής Αμύνης της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ζητεί περί τα 3.000 ευρώ ανά λέξη! Και όταν λέμε «ανά λέξη» εννοούμε μαζί και τα άρθρα (ο, η, το) και τους συνδέσμους (και, ή, λοιπόν κ.λπ.)

«Είναι μια μάχη Δαβίδ και Γολιάθ», έγραψε σε σχετικό κείμενό του το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (16.11.2016) και μόνο στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους να μην επικρίνουν τον κ. Καμμένο και την αριστερή του κυβέρνηση. Σημειώνουμε ειδικά το τελευταίο, διότι αν και ο κ. Πετρουλάκης προέρχεται από την Αριστερά και υπήρξε πολλά χρόνια εμβληματικός σκιτσογράφος της εφημερίδας «Αυγή», ουδείς (αριθμός: 0) από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε μια κουβέντα προς υπεράσπισή του. Για την ακρίβεια έχουμε να ακούσουμε δύο χρόνια (παρά κάτι ημέρες) από τους πάλαι ποτέ «ένθερμους υπερασπιστές των δικαιωμάτων» κάποια γκρίνια για τις πολλαπλές παραβιάσεις της ελευθερίας του λόγου στην Ελλάδα, είτε αυτές γίνονται με αγωγές του κ. Καμμένου είτε με απαγορεύσεις φωτογράφισης της πρωθυπουργικής λιμουζίνας ή των ξεπαγιασμένων προσφύγων. Ναι. Η καρέκλα είναι ισχυρό αναλγητικό για τις δημοκρατικές ευαισθησίες, αλλά έχει ένα κακό: χάνεται εύκολα, ενώ το άγος μένει...

Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

3 σχόλια:

 1. Ο τοίς πάσι γνωστός αρθρογράφος τής καθημερινή,λέει καί αυτός,τή μισή αλήθεια.
  Ο ΓΑΠ,προεκλογικά,όταν είχε διαλυθει ή βουλή καί επομένως δέν έχει ασυλία στό δικαστήριο τής 19 Ιανουαρίου
  2017 οπου πάει κατηγορούμενος γιά εσχάτη προδοσία,έλεγε μία πλήρη φράση στήν οποία όμως τόνιζε εμφαντικά
  ότι λεφτά υπάρχουν,όπως ακριβώς λέει σήμερα καί ο σώρρας.
  Προηγούμενα είχε πλήρη ενημέρωση από προβόπουλο καί γερμανούς όπως ό σταινεμάιερ ότι δέν υπήρχε σάλιο καί
  έπρεπε νά πληρωθούν τεράστιες δόσεις γιά τά υποβρύχια,τό σί φόρ αι,τά λέοπαρντ κλπ πού είχε δανειστεί ο
  τσοχατζόπουλος.
  Πανικόβλητος πήγε στόν στρός κάν,τού ΔΝΤ καί τόν παρακάλεσε νά μπεί ή Ελλάδα στό ΔΝΤ.Οπότε μόλις βγήκε
  πρωθυπουργός,ποντάροντας σέ ψέμματα,παρεχώρησε τή κυριαρχία τής Ελλάδος στό ΔΝΤ καί στούς γερμανούς..
  Αυτή είναι ή κατηγορία τής εσχάτης προδοσίας,πού επισύρει καί τή ποινή τής ισόβιας κάθειρξης καί γιά
  τό πρόσθετο λόγο ότι έξαθλίωσε τήν Ελλάδα καί τώρα όλοι ψάχνονται γιά εξιλαστήρια θύματα ,κε μανδραβέλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΟΣ 7:57
  Όταν το κομματικό μίσος στραβώνει άνοιξε καλά τα μάτια σου και διάβασε τι είπε ο Παπανδρέου :
  «Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των ημετέρων και των ισχυρών στη χώρα μας»
  Το ΔΝΤ το πρότεινε η Μέρκελ γιατί ήταν πολλά τα λεφτά του δανεισμού και ακόμη δεν υπήρχε μηχανισμός διάσωσης (έργο του κακού Παπανδρέου)
  Η τσίμπλα και ο γράσος στα μάτια πάντα τυφλώνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ 7:57 ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΔΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά