Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Παραστάσεις πολέμου κατά της διαφθοράς

Η υπόθεση διαφθοράς της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis είναι σοβαρή. Οχι γιατί το λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι ασχολούνται με αυτήν οι Αμερικανοί. Βεβαίως, προς το παρόν δεν μοιάζει να είναι τόσο σοβαρή ώστε να ασχολείται με αυτήν κοτζάμ πρωθυπουργός και μάλιστα την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν ανυπεράσπιστη μπροστά σε έναν χιονιά. Αλλά έτσι, με στόχο τα επικοινωνιακά αποτελέσματα και όχι την ουσία, δουλεύει πάντα η κυβέρνηση. Προκειμένου να κάνει ένα σκανδαλιστικό αφήγημα για τα media, κάτι που θα αποσπάσει τον λαό από τα πραγματικά προβλήματα, οι εφημερίδες της μπουμπουνίζουν πηχυαία πρωτοσέλιδα για «χιονοστιβάδα σκανδάλου» και ο πρωθυπουργός τάχαμου ασχολείται σοβαρά με το θέμα συγκαλώντας σύσκεψη στο Μαξίμου. Κι από κάτω οργιάζουν τα
τρολ διασπείροντας φήμες για εμπλοκή μισής ντουζίνας υπουργών, ακόμη και πρώην πρωθυπουργού, στο σκάνδαλο.
«Τρίχες!» χαρακτήρισε τις κυβερνητικές φήμες περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης. «Αυτά όλα είναι τρίχες. Δεν υπάρχει πολιτικό πρόσωπο στο σκάνδαλο της Novartis. Να μου πεις για γιατρούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες, να το καταλάβω, αλλά ένας υπουργός Υγείας ή ένας πρωθυπουργός πώς να παρέμβει υπέρ μιας εταιρείας για ένα φάρμακο; Τίποτε δεν υπάρχει. Αλλά αν θέλουν οι εισαγγελείς, ας ψάξουν να δουν τι έχει γίνει με κάτι άλλο στον τομέα του φαρμάκου, επί της– αμέμπτου ηθικής– κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Μπορεί να μας εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί το 2015 παρέλειψε να εκδώσει δελτίο τιμών, αφήνοντας στη λίστα φάρμακα των οποίων η πατέντα είχε λήξει και έπρεπε να μειωθεί η τιμή τους σημαντικά;» («Τα Νέα» 12.1.2017).

Τέτοιου τύπου παραστάσεις πολέμου κατά της διαφθοράς η κυβέρνηση έχει ανεβάσει πάρα πολλές. Γι’ αυτό και δεν κόβουν πλέον εισιτήρια. Παρά τα βαριά πρωτοσέλιδα, παρά τη σκηνοθεσία για μυστικοπαθείς συσκέψεις στο Μαξίμου (για ένα θέμα με το οποίο ασχολείται η Δικαιοσύνη), ουδείς μοιάζει να ενδιαφέρεται. Μάλλον ισχύει η παραβολή με τον λύκο της διαφθοράς στα πρόβατα. Οι διαρκείς παραστάσεις της κυβέρνησης, συν τα αστοιχείωτα υπονοούμενα περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων, αποδυναμώνουν τα ανακλαστικά της κοινής γνώμης για τις πραγματικές υποθέσεις διαφθοράς. Και αυτή η αναισθητοποίηση του πληθυσμού, απέναντι σε διάφορα φαινόμενα που πλήττουν τη Δημοκρατία, πρέπει να προστεθεί στις ζημιές που κάνει στον τόπο το «αριστερό τσούρμο» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Π.Μανδραβέλης-Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Εντάξει ρέ μαδραβέλη,δέν υπάρχουν σκάνδαλα,ούτε πρόκειται οι μνημονιακοί συριζανέλ νά στείλουν στό κατή
    τούς ομογάλακτους μνημονιακούς τών νδσοκ,μέχρι νά προκύψει κάποιο ατύχημα καί τότε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά