Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ευρώ και ξερό ψωμί πριν φαλίρουν και αυτοί

Να τελειώνουμε με το κρυφτούλι που έχουμε ξαναδεί,μη γίνει καμιά καταστροφή όπως θέλουν Τραμπ και Σόιμπλε.
Παντογνώστες δεν είμαστε, αλλά ούτε και χθεσινοί. Όλο αυτό το μπλα-μπλα... μπλαντ είναι μιούζικαλ της πεντάρας που θέλει την Ελλάδα να οδηγείται στο δικό της νόμισμα εντός διετίας το πολύ... Εδώ χωρούν -χωρίς να έρχονται σε σύγκρουση- όλες οι θεωρίες και οι συγκυρίες. Όπως αυτή που λέει π.χ. ότι οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί το παίζουν τώρα πολύ σκληροί γιατί έχουν εκλογές. Μάλιστα. Υπάρχει κι εκείνη που υποστηρίζει ότι έτσι κι αλλιώς η Ευρώπη δεν θα κρατήσει το όλο σύστημα ως έχει και θα πάει κλιμακωτά σε ευρώ δύο-τριών ταχυτήτων. Καθώς και αυτή που λέει ότι... είναι απλώς προπαγάνδα για να μας «τρομάξει» ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάει να υπογράψει και τη 2η αλλά και την 22η αξιολόγηση χωρίς να νυχιάσει κανέναν η νευρική βουλευτίνα του κυρία Αυλωνίτου, αλλά να μη χαλάσει και το ζεν των κωμικών «53+» δήθεν διαφωνούντων και μονίμως υποχωρούντων:

«Για τελευταία φορά, είπαμε, ε;». Οποια θεωρία και να υιοθετήσεις, δεν ξεφεύγεις από δύο οδυνηρά δεδομένα: ότι, πρώτον και κυριότερον, μετά από 7-8 χρόνια λάθος μνημονιακών συνταγών, με ευθύνη τόσο των μέσα -με πρώτον και πιο προφανή τον ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και των έξω, που έδιναν, έδιναν, έδιναν λεφτά χωρίς να βλέπουν πού πάνε, είμαστε... στο ίδιο σημείο του Καστελόριζου! Εκεί στην παραλία, καλοκαιράκι, με τον Γιωργάκη ιστορικό πλάνο σε γραφικό νησάκι.

Τόσες και τόσες θυσίες, με τέτοιους παρανοϊκούς φόρους και αυτή την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και να μην έχει κάνει ΕΝΑ ουσιαστικό βήμα μπροστά η οικονομία μας; Να εφαρμόζουμε πρόγραμμα εξυγίανσης και να... διογκώνεται ακόμα πιο πολύ ο κρατικός τομέας, με τον ιδιωτικό από την άλλη να ψοφάει; Δηλαδή ούτε με ΣΧΕΔΙΟ δεν το πετυχαίνεις αυτό! Ασε που με βάση τα οικονομοτεχνικά δεδομένα έχεις πάρει ήδη τον δρόμο που δείχνει την τελευταία έξοδο από το ευρώ. Δεύτερον, οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι από απλά τραγικές έως ΟΛΕΘΡΙΕΣ για τη χώρα και τον Ελληνισμό γενικότερα. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έβγαλε ο ΣΕΒ για την πορεία της οικονομίας, ούτε λίγο ούτε πολύ σε λίγο θα πουλάμε την τηλεόραση για να πάρουμε ένα κιλό κρέας - που λέει ο λόγος. ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ! Ούτε φάρμακα, ούτε τρόφιμα, ούτε τίποτα. Για πόσο καιρό δεν ξέρω, αλλά ούτε και που θέλω καν να το σκέφτομαι! Μπορεί και για πάντα! Να καταφέρουμε να γίνουμε τώρα η νέα Κούβα της Μεσογείου, μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ώρα που η αληθινή Κούβα, απελευθερωμένη από τη δικτατορία του Κάστρο, θα γίνεται, αν όχι Μαϊάμι, Μπαχάμες! Κάτι είναι κι αυτό. Ειλικρινά, όποιος μας πάει στη δραχμή με οποιοδήποτε σκεπτικό και καταναγκασμό, θα μείνει στην Ιστορία ως ο νέος Εφιάλτης.

Καμία νέα θυσία δεν είναι επαρκής δικαιολογία για να φύγουμε μόνοι μας από την Ευρώπη. Δεν θα κάνουμε το χατίρι του Τραμπ και του Σόιμπλε. Δυστυχώς, ενώ αυτά τα ζητήματα θα είχαν αντιμετωπιστεί ήδη και μάλιστα αποτελεσματικότερα αν εφαρμόζονταν εξαρχής δυνατές και καταλυτικές συνταγές, πέρασε ο χρόνος, ο κόσμος κουράστηκε, ήρθε κι ο ΣΥΡΙΖΑ και μας πήγε φτου κι απ’ την αρχή, ίσως και πιο πίσω. Ακόμη και σήμερα συνεχίζεται το κομματικό κρυφτούλι με τη δεύτερη αξιολόγηση που θα έπρεπε να έχει κλείσει... έναν χρόνο πριν, ενώ οι μετακλητοί και οι ημέτεροι μπουκάρουν από παντού για μια θέση στον ήλιο του Δημοσίου. Μακάρι ο Τσίπρας να κλείσει τώρα το τρέχον ζήτημα, όσο γίνεται πιο γρήγορα, και να μη συνεχιστεί το παιχνίδι του χρόνου και του κομματικού κόστους με τον Σόιμπλε γιατί μπορεί είτε να συντριβούμε είτε να καταγάγουμε πύρρειο νίκη που θα μας βγει ξινή μετά. Το σύστημα κατενάτσιο παραλλαγή του ’15 δεν «παίζει» ξανά το ’17.

Διότι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ μας δεν είναι να μετατεθούν τα καυτά θέματα στο 2018 και στο 2019, όπως υπολογίζουν διάφοροι κομματικοί επιτελείς, ή η παράδοση της καυτής πατάτας στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης, είτε είναι γαλαζωπή, είτε δικομματική, είτε οτιδήποτε άλλο. Διότι μπορεί τον ΣΥΡΙΖΑ να τον βολεύει αυτό το σενάριο και να παραδώσει τη χώρα σε φάση «ζωντανός-νεκρός», να νίψει τας χείρας του, όπως ο Πόντιος Πιλάτος, και να έρθει η... όποια συλλογική εθνική ηγεσία του τόπου και να μας πει ότι... ξέρετε κάτι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πια, ΣΟΡΙ ΑΛΛΑ, ελάτε να ψηφίσουμε αν θα χρεοκοπήσουμε ή αν θα τη βγάλουμε «σαν παλικάρια» τάχα μου με τη νέα νομισματάρα μας! Παραμύθια του θανατά! Οι πρώην και οι νυν και οι επόμενοι, αν βρεθούν ένοχοι για μοιραίες παραλείψεις ή καθυστερήσεις που θα μας οδηγήσουν εκτός Ευρώπης, τελικά ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ... Ούτε αυτοί ούτε εμείς.
Πενήντα χρόνια δούλεψαν σαν τα σκυλιά οι παππούδες και οι γονείς μας για να γίνουμε Ευρωπαίοι. Ε, λοιπόν, κανένας δεξιός ή αριστερός, πρώην ή επόμενος, δεν έχει το δικαίωμα να μας κάνει Τουρκαλβανούς ή Βούλγαρους, πρόσφυγες στο ίδιο μας το σπίτι! Δεν γίνεται να τα βγάζουν πέρα... κρατίδια τύπου Σλοβενίας και Σλοβακίας και εμάς να μας πηγαίνουν για ιστορική και πολιτισμική εξορία. Εν ολίγοις, πρέπει να ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ η πορεία προς τη δραχμή γιατί... η φτώχεια ή η φυλακή δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί. Μιλάμε για ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΤΕΡΓΟ που κανείς μας δεν θέλει να δει. Ευρώ λοιπόν και ξερό ψωμί! Στο Δαφνί ή στον Σώρρα για την Τράπεζα της Ανατολής.

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Οταν πουλήσουμε τή τηλεόραση,γιά ένα κιλό κρέας,εάν προηγουμένως δέν τήν έχουμε σπάσει
    βλέποντας τή φάτσα σου στό γυαλί,τότε θά έχουμε οριστικά γλυτώσει από τίς ψείρες πού
    κολλάτε στό κεφάλι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AYTΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην Βαζεις στο βρωμοστομα σου τον Παπανδρεου αχρειε κομιστη. Ενας από αυτους με το οπλο εφ'οπλου λονχης ησουνε και εσυ τοτε λεχριτη και τσιμουδιά για τον φιλος σου Καραμανλη που την κοπανισε νυχτα αφήνοντας πισω του το χαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά