Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η εσωκομματική αντιπολίτευση του Φίλη

Δεν πιστεύω στα μεγάλα λόγια ότι δήθεν ο «Φίλης πήρε το όπλο του» ή ότι ο «Φίλης ξιφουλκεί κατά Τσίπρα» αλλά στα γεγονότα. Είπε όσα είπε για τον Πάνο Καμμένο στα κομματικά όργανα, υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για τα εξοπλιστικά προγράμματα του κ. Καμμένου, πλην όμως τον είδα να συντάσσεται με τους 53+, με τους οποίους όταν ήταν υπουργός δεν είχε και τις καλύτερες των σχέσεων. Ο πρώην υπουργός συνυπέγραψε ερώτηση που κατέθεσαν 17 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό. Με αυτόν τον τρόπο στέλνει μήνυμα προς την ηγεσία, ότι μάλλον δεν θα κάτσει ήσυχος.
Γιατί γκρινιάζουν οι συριζαίοι
Υπάρχουν και άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν βλέπουν με καλό μάτι τους ΑΝΕΛ. Ενας από αυτούς μου λένε είναι και ο
Ευ. Τσακαλώτος που είδε τα στοιχεία της «Die Welt», ότι οι στρατιωτικές δαπάνες της υπερχρεωμένης Ελλάδας είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Η χώρα μας δαπάνησε 2,4% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς, τη στιγμή που κοτζάμ Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία δαπανούν κάτω από 2%. Επίσης μου λένε ότι υπάρχουν και μέλη της ομάδας των 53+ που δεν καλοβλέπουν τις πολιτικές Καμμένου, είτε για τα Θρησκευτικά, είτε για την Εκκλησία, είτε για τη στράτευση στα 18, είτε ακόμα επειδή πήρε μαζί του τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Ρω και στη Στρογγύλη. Υπάρχουν τέλος και οι πασοκογενείς που βλέπουν με καχυποψία τη στήριξη της κυβέρνησης από τους ΑΝΕΛ. Επιθυμούν σαφέστατα συνεργασία με το ΠαΣοΚ και όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο περισσότερο ανοίγονται δημοσίως γι' αυτήν τη συνεργασία. Αφήστε που στις περισσότερες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα ουδέποτε καλούνται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ούτε βεβαίως ο κ. Καμμένος παίρνει μέρος σε ουσιώδεις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου (όπως για παράδειγμα οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης). Βεβαίως ο υπουργός Αμυνας σφυρίζει αδιάφορα. Αποκαλεί τον κ. Τσίπρα «αδελφό» του και συνεχίζει να λέει «εγώ με τον Αλέξη θα πάω ως το τέλος». Ο κ. Καμμένος μπορεί να τα λέει όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θέλει; Ιδού το ερώτημα.
ΒΗΜΑτοδότης

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά