Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Στο τέλος, σύντροφε Φίλη, μετράει τι θα ψηφίσεις

Ο Νίκος Φίλης τα είπε χτες ωμά στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. Και κεντρική επιτροπή για ένα αριστερό κόμμα είναι ό,τι η Αγία Τράπεζα για τους Χριστιανούς. Ο Νίκος, λοιπόν, είπε ότι δεν υπάρχει το μνημόνιο – αντιμνημόνιο και ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πέσει μέσα σε μία πρόβλεψή της. Νίκο, το ερώτημα παραμένει: Τι θα ψηφίσεις στη Βουλή;
Ο Νίκος Φίλης δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που λέμε όλοι εμείς της εδώ όχθης: Ότι το δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο ήταν ψευδές. Η διχαστική γραμμή που χαράχτηκε το 2010 ήταν μία φαντασιακή κατάσταση που κόστισε ήδη ακριβά στον ελληνικό λαό. Αν συνέχιζε τον συλλογισμό του ο κ. Φίλης θα μπορούσε να πει ακόμη ότι αν η Αριστερά είχε συναινέσει και είχε βοηθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, στην πρώτη φάση της κρίσης, ίσως να είχαμε αποφύγει τα χειρότερα. Σε μία τέτοια περίπτωση η Αριστερά δεν θα είχε ίσως γίνει κυβέρνηση. Θα είχαμε, όμως, γλιτώσει τον Πάνο Καμμένο και την εθνοσωτήριο…

Ο Νίκος  Φίλης το είπε κι αυτό για τους ΑΝΕΛ. Όπως και το άλλο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πέσει μέσα  σε μία πρόβλεψη. Το ερώτημα, σύντροφε Φίλη, είναι τι διαφορετικό λέμε εμείς οι φιλελέδες που μας έχετε σταυρώσει. Τα ίδια λέμε, Νίκο. Ότι η ηγετική σας ομάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων κι ότι μας παρασέρνει στην άβυσσο. Ότι οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν απλά καθημερινά πράγματα. Κι αυτό είναι κάτι που εσύ, φίλε Νίκο, θα πρέπει να το έζησες, όσο διάστημα ήσουν κι εσύ μέλος αυτής της κυβέρνησης.
Με τον κ. Φίλη θα συμφωνήσουμε και σε ένα άλλο σημείο. Ότι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συγκροτήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ τον άλλο πόλο της πολιτικής μας ζωής. Η κεντροαριστερά έχει ανάγκη τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, είναι συγγενείς πρώτου βαθμού. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η ομάδα Τσίπρα- Παππά – Σπίρτζη και άλλο πράγμα ο κόσμος που τους ακολούθησε.
Οπότε, κύριε Νίκο Φίλη, φτάνουμε στην πιο ουσιαστική ερώτηση: Τι θα κάνετε όταν ο Αλέξης Τσίπρας φέρει την συμφωνία με τα νέα μέτρα; Από την στιγμή που συμφωνούμε σε όλα τα άλλα, πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε και στο τελευταίο: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Δεν μπορεί η Αριστερά να χρεωθεί όλα αυτά που θα συμβούν στην συνέχεια. Κι εν πάση περιπτώσει, δεν είστε όλοι ίδιοι. Ή κάνουμε λάθος;
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

6 σχόλια:

  1. Μπρέ θανασάκο,πόση αγωνία έχεις γιά τό ήδη πεθαμένο πασόκ..???
    Ο τσίριζα εκλέχθηκε ανεμίζοντας τόν έξοδο από τά μνημόνια,όμως μέσα του,ό τσίριζα ήταν
    γεμάτος παλαιοπασόκους,οπότε ,όπως τό πασόκ,ψήφιζε καί ψηφίζει πάντα τά μνημόνια,άρα ο
    τσίριζα,όπως καί τό πασόκ ήταν καί είναι μνημονιακά κόμματα,όπως μνημονιακά κόμματα είναι η νδ λεβέντης,μπομπολάκης καί μερικά ακόμη,πού ψηφίζουν μνημόνια δήθεν κλαίγοντας.
    Αντιμνημονιακά κόμματα,θανασάκο,είναι τό κκε,χρυσή αυγή,λαέ,πλεύση ελευθερίας,ανταρσία
    επομένως θανασάκο,αυτό πού λές ότι τό ερώτημα μνημονιακός-αντιμνημονιακός είναι μή
    υπαρκτό καταλαβαίνεις ότι δέν στέκει καί πολύ γρήγορα,όταν ό κόσμος σας εξωπετάξει θά
    τό καταλάβεις..θανασάκο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιμνημονιακά κόμματα,θανασάκο,είναι τό κκε,χρυσή αυγή,λαέ,πλεύση ελευθερίας,ανταρσία
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ
    ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι αλλο!!! Τα ειπε ολα. Δικαιωσε το ΠΑΣΟΚ 2009-2011 και τον Γιωργο Παπανδρεου που μερικοι συντροφοι δεν θελουν να το πιστεψουν ακομα για τους δικους τους λογους. Τα ειπε στο ανωτερο κομματικο οργανο, που αλλου να τα πει? Ο φιλης. Τωρα θα μου πειτε γιατι τα λεει τωρα? Πρεπει καποτε να φευγουν οι ευθυνες και απερισκεψιες απο πανω μας. Το ιδιο εκανε και ο Σαμαρας.Bεβαια ο τυπος και τα μμε μουγγα. Σημασια εχει οτι η χωρα ρημαξε, για να γινει ο Σαμαρας και ο Τσιπρας πρωθυπουργοι. Mυαλο δεν εβαλαν, οπως φαινεται, αφου θελουν και τον Mητσοτακη και μαλιστα αυτοδυναμο για πρωθυπουργο. Ελεος πια. Δεν εχουν καταλαβει οτι μονο μια κυβερνηση απο ολα τα κομματα που συμφωνουν με την ευρωπαικη και νομισματικη ενωση μπορει να μας βγαλλει απ το αδιεξοδο αυτο. Ας συμφωνησουν σε ενα κοινο προγραμμα 2ετιας. Δεν ειναι παραπανω απο 5 πραγματα που θελει ο λαος. Θα ρημαξουμε, δεν το καταλαβαινουν?μεσα και στις νεες παγκοσμιες ασχημες συνθηκες που δημιουργουνται? Νομιζουν οτι με μας θα ασχολουνται? Η αυτους που δεν συμφωνουν να τους συνετισουμε εμεις οι ψηφοφοροι. Νομιζω οτι μπορουμε. Εχουμε τον τροπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κουρουμπλης, αυτη η υπουργαρα, τωρα που ψηφιζει τα μνημονια σορηδον, ηθελα να ξερω ρωταει την κορη του? Τι του λεει η κορη του τωρα? Γιατι, το 2010 και το11 του ελεγε να μην τα ψηφισει. Ετσι μας ελεγε τοτε. Τωρα που ειναι υπουργος του ΣΥΡΙΖΑ γιατι τα ψηφιζει? Για το καλο της χωρας?Τι να πουμε σε τουτη τη χωρα?Τελειωσαμε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 4:25
    στη κορη του λεει να κοιταξει στο ποθεν εσχες του να δει ποσα ακινητα θα της αφησει
    το μεγαλυτερο λαμογιο του Αγρινιου
    Β.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 04:16, Αυτος ο Λαός φίλε μύλο δεν έβαλε και δεν θα βάλει ποτέ. Να είσαι ΣΥΓΟΥΡΟΣ ότι τις ίδιες Μ ακακιες θα κάνει. Θα ξαναψξφισει αυτούς που τιναξαν την Ελλάδα στον αέρα το 2004-2009 αφού φρόντισαν με τα λαμόγια των ΜΜΕ να φορτώσουν όλες τις αμαρτίες στον ΓΑΠ. Το κορόιδο Έλληνας το έχασε και έσπασε στο σπίτι του τους ενόχους για να τον σώσουν. Δεν πρέπει να τους λυπόμαστε και πολύ, έχουν αυτούς που τους ταιριάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά