Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

«Μπέτυ, σήμερα έκλεισαν τον ΔΟΛ»

Απόψε έχει πανηγύρια στου… Παππά και στου Αλέξη. Ιστορική ημέρα για την κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να καυχιέται για το μεγάλο της επίτευγμα. Όπως είπε κάποτε ο Βαρουφάκης στη γυναίκα του «αγάπη μου, σήμερα έκλεισα τις τράπεζες» έτσι και ο Τσίπρας θα πάει στην Περιστέρα του και θα της πει: «Μπέτυ, σήμερα έκλεισαν τον ΔΟΛ».
Ιστορική ημέρα για τη δημοσιογραφία, όσο κι αν κάποιοι (πολλοί είναι η αλήθεια) δεν χώνεψαν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ή Ψυχάρη όπως έπρεπε να λέγεται τελευταία. Θέλετε να τον πείτε διαπλεκόμενο; Θέλετε να τον δείτε να κλείνει και να σκέφτεστε ότι έχασε ο Ψυχάρης που κάποτε ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις; Να χαρείτε γιατί η διαπλοκή πήγαινε σύννεφο; Χαρείτε.
Όπου όμως κλείσει ένα ιστορικό συγκρότημα τύπου με εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και site, εκεί μπαίνει ένα ακόμη καρφί στην ελευθερία του τύπου και στη δημοκρατία.
Ο ΔΟΛ σήμερα πιθανότατα βάζει λουκέτο. Την Κυριακή είναι
απίθανο να κυκλοφορήσει και το Βήμα, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων.
Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα είναι άγνωστο σε πολλούς, γνωστό όμως σε όσους έχουν επαφές με κυβερνητικά στελέχη. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι γίνεται ήδη μεγάλη προσπάθεια και οι συζητήσεις είναι πολύ προχωρημένες για να μπει στο παιχνίδι των μέσων ενημέρωσης ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος το «φυσάει» το χρήμα λόγω… τσιγάρων.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι μπαίνει άμεσα στο Mega, ενδεχομένως θα πάρει πακέτο και στον Πήγασο του Μπόμπολα, ενώ άγνωστο είναι αν θα κυνηγήσει τους τίτλους των «Νέων» και του «Βήματος» μόλις αυτοί βγουν σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες που θα κάνει την εκκαθάριση.
Τα δεδομένα στο χώρο του τύπου αλλάζουν ριζικά με το λουκέτο στον ΔΟΛ, το μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα και από τα πλέον ιστορικά. Όσο κι αν ταυτίζεται με το αφεντικό, η ουσία είναι ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι από σήμερα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν είναι οι πριμαντόνες που παίρνουν τα 10χίλιαρα, είναι οι άνθρωποι του μεροκάματου, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί.
Οι αιτίες που οδηγούν στο λουκέτο πολλές.
Ο Ψυχάρης που μέχρι την τελευταία στιγμή νόμιζε ότι μπορεί να εκβιάζει και να παίρνει αυτό που θέλει, νέα δάνεια ή χαριστικές ρυθμίσεις.
Ο Ψυχάρης που έχει προφανώς μεγάλη περιουσία στο εξωτερικό όταν ο δανεισμός του ΔΟΛ ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.
Οι τραπεζίτες που δεν είχαν το θάρρος να πάρουν αποφάσεις και για τον δανεισμό του συγκεκριμένου Συγκροτήματος και για άλλων εταιρειών που θα κλείσουν και θα μείνουν τόσοι άνεργοι. Βέβαια οι τραπεζίτες είναι πειθήνια όργανα των κυβερνήσεων οπότε…
Βεβαίως η κυβέρνηση που κάνει τα πάντα για να κλείσει τα ενοχλητικά κανάλια και τις αντισυριζαίϊκες εφημερίδες. Το έκανε με το Mega, το κάνει τώρα και με τον ΔΟΛ που για να λέμε την αλήθεια έχει ένα μεγάλο μέρος της αντιπολιτευτικής γραμμής προκειμένου να ξεκουμπιστεί ο Τσίπρας μια ώρα αρχύτερα. Δυστυχώς κλείνουν φωνές αντίστασης (έστω και για δικούς τους λόγους) κι αυτό δεν είναι καλό για όσους θέλουν να φύγει ο Τσίπρας αλλά εξαιρετικά καλό για τον πρωθυπουργό. Θα μπορεί να πει ότι… έσκισε τη γάτα Ιμαλαΐων και να χαίρεται γι’ αυτό.
Όμως, από εδώ και στο εξής θα πρέπει να δούμε τι απομένει. Ένα μεγάλο συγκρότημα κλείνει και μένουν ορισμένοι προκλητικά Συριζαίοι εκδότες. Δείτε το χθεσινό Έθνος και την Αυγή και θα καταλάβετε για την στροφή που έχει κάνει ο Πήγασος του Μπόμπολα προς την «αγιοποίηση» του Τσίπρα και της παρέας του. Επίσης, δείτε τι συμβαίνει με το νέο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όπου ο Χατζηνικολάου παίζει φουλ κυβέρνηση. Γενικώς η κυβέρνηση έχει μικρά πλέον προβλήματα στον τύπο, ενώ διαθέτει και τα πληρωμένα πιστόλια για να κάνουν τη βρόμικη δουλειά.
Ιστορικές στιγμές θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες στον τύπο, αλλά η κυβέρνηση να μην χαζογελά. Όσο υπάρχει το ίντερνετ τόσο θα τους ξεμπροστιάζει και δεν θα τους αφήνει σε χλωρό κλαρί.
antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν καταλαβαινω, κρατηκο ηταν ο ΔΟΛ; που ειναι ο Ψυχαρης; Γιατι ολοι θελουν να σωσουν τον ΔΟΛ. Ξεχασαμε τι ελεγαν για Ανδρεα και ΓΑΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά