Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ένας κατά φαντασίαν Μέσι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προβλέψει ότι στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ θα προκριθεί η Παρί. Αδαής περί τα ποδοσφαιρικά ων, την πάτησε μεγαλοπρεπώς. Διότι, όταν έχεις να κάνεις με την Μπαρτσελόνα, αυτούς τους δαίμονες και αγγέλους μαζί του σύγχρονου ποδοσφαίρου, κρατάς και μια πισινή. Ελπίζουμε σε άλλα, πιο σοβαρά, να αποφύγει ανάλογα στραβοπατήματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να τον τρολάρει (εδώ η μεταμεσονύκτια «σύγκρουσή» τους), με κατακλείδα: σιγά που θα κερδίσει ποτέ εκλογές η ΝΔ!
Αρα, Μπαρτσελόνα ο ΣΥΡΙΖΑ, Μέσι ο Τσίπρας. Εχει την πλάκα του. Και στον κόσμο του twitter τέτοιες πλάκες είναι αποδεκτές, έχουν την… πλάκα τους! Αλλά επειδή μπορεί και να το πιστέψουν, καλύτερα να ανοίξουν ένα λεξικό και να δουν τι σημαίνει η λέξη «ιεροσυλία».
Διότι είναι ιεροσυλία να (αυτο)συγκρίνονται με την Μπαρτσελόνα. Για τους εξής απλούς λόγους:

1. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα. Είναι ομαδάρα. Είναι «κάτι περισσότερο από ομάδα», όπως λέει και το σύνθημά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σκορποχώρι. Κι αν πούμε και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα συνονθύλευμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, με μόνη συνεκτική ουσία την άσκηση της εξουσίας. 2. Η Μπαρτσελόνα είναι χορτασμένη από εξουσία, δηλαδή από τίτλους. Δεν παίζει(μόνο) γι’ αυτό. Το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα παίζει μόνο για την εξουσία. 3. Η Μπαρτσελόνα δεν υποσχέθηκε ποτέ στους οπαδούς της τον ουρανό με τ’ άστρα. Το κάνει στην πράξη, μέσα στο γήπεδο και τους ανεβάζει στα ουράνια. Κανένας Λουίς Ενρίκε(ο προπονητής, για τους αδαείς) και κανένας Μέσι δεν είπε ποτέ ότι θα βαράνε το ντέφι(της Καταλονίας), για να χορεύουν οι άλλες ποδοσφαιρικές αγορές. Δεν το υποσχέθηκαν, όπως ο Τσίπρας, το κάνουν μέσα στο γήπεδο. 4. Η Μπαρτσελόνα, ο Μέσι και οι λοιποί πιστεύουν σ’ αυτό που κάνουν, γιατί είναι γνήσιοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και οι συν αυτώ πιστεύουν μόνο στο θεό της εξουσίας. Είναι μεταλλαγμένοι. 5. Η Μπαρσελόνα εκπέμπει πίστη, πάθος, φαντασία, μαγεία. Τι απ’ όλα αυτά εκπέμπουν οι «δικοί μας»; Η Μπαρτσελόνα έχει οπαδούς που πιστεύουν στο αδύνατο. Γι’ αυτό και δεν σταμάτησαν να φωνάζουν «si se puede». Υπάρχει κάποιος οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ που να φωνάξει σήμερα «ναι, είναι δυνατόν»; 6. Η Μπαρτσελόνα, τέλος, ως μεγάλη ομάδα, μπορεί να πάρει και κάνα πεναλτάκι που δεν είναι. Εχει μαζί της το θεό του ποδοσφαίρου. Ποιος θα δώσει τέτοιο (πολιτικό)πέναλτι στον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί μόνο στα αυτογκόλ έχουν ικανότητα.
Γι’ αυτό, κάποιος να πει στον (κατά φαντασίαν Μέσι) Αλέξη Τσίπρα ότι, αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να χάσει ο Μητσοτάκης τις επόμενες εκλογές (όλα γίνονται), δεν υπάρχει καμία να τις κερδίσει εκείνος. Κάτι άλλο θα γίνει.
Στο ποδόσφαιρο γίνονται και θαύματα, όπως αυτό της Βαρκελώνης. Γίνονται και στην πολιτική; Βεβαίως. Αν ο Τσίπρας βρει μια σύγχρονη Πυθία να του πει(όπως η παλιά στον Μ. Αλέξανδρο) «ανίκητος ει, ω παι» («είσαι ανίκητος, παιδί μου»)!
Γ. Καρελιάς-protagon.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά