Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Μόνη πραγματική λύση είναι οι εκλογές

Είναι επιβεβλημένο να συναντηθούν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων και να συζητήσουν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Κι από αυτή την συζήτηση μπορεί μόνο ένα πράγμα να συμφωνηθεί: Η ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων εκλογών. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί πέρα από αυτό!
Είναι σαφές ότι υπάρχει αδιέξοδο στο θέμα της αξιολόγησης. Από την στιγμή που το διαπιστώνει και ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του στην νέα εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», έτσι θα είναι. Το ερώτημα, πρόεδρε, είναι τι μας μένει να κάνουμε. Η εξοχότητα σας μπορεί να συνεργάζεται άριστα με τον comandante Αλέξη. Εμείς οι υπόλοιποι δεν θα μπορέσουμε. 
Είναι προφανές ότι έχει φτάσει η ώρα για την σύγκλιση των αρχηγών των κομμάτων. Εκεί όπου ο
κ. Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να απολογηθεί για την μεγάλη απώλεια που έχει προκαλέσει στην ελληνική Οικονομία με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του. Με τα όσα διαδραματίστηκαν το 2015, αλλά και τα όσα συμβαίνουν εδώ και έναν χρόνο με την αξιολόγηση.
Το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό και μπορεί να λυθεί μόνο με την προσφυγή στις κάλπες. Τα αδιέξοδα είναι πράγματι μεγάλα και απειλούν την χώρα με εθνικές συμφορές. Μόνο που τα αδιέξοδα αυτή τα έχει προκαλέσει η κυβέρνηση Τσίπρα και ουδείς άλλος. Είναι η κυβέρνηση που στο εσωτερικό «πουλάει» «προστασία στις λαϊκές μάζες» και στο εξωτερικό παρακαλάει το ΔΝΤ και την Ευρώπη για μία οποιαδήποτε συμφωνία.
Δεν υπάρχει περιθώριο «συναίνεσης» με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με την κυβέρνηση των Πολλάκηδων και των Καμμένων. Προφανώς και κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Ας πάνε, λοιπόν, μόνοι τους να κάνουν ό,τι εκείνοι καταλαβαίνουν.
Ας έχουν υπόψη τους, πάντως,  ότι δεν βρίσκονται σε κάποια συνέλευση φοιτητικού συλλόγου. Δεν μπορούν να παίζουν με την χώρα και τις τύχες του λαού της. Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για κομματική εκμετάλλευση. Δεν  θα σύρουν την χώρα στα δικά τους πολιτικά αδιέξοδα προκειμένου οι ίδιοι να παραμείνουν στην εξουσία. Υπάρχουν ακόμη στην χώρα υπεύθυνες δυνάμεις που δεν θα τους το επιτρέψουν. Απαιτούνται απ’ όλους υπεύθυνες συμπεριφορές.
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά