Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Το «Σύνδρομο του Σαμψών»

Όποιος είδε χθες τον κουρασμένο πρωθυπουργό να λέει τα ίδια και τα ίδια και ταυτόχρονα να επιτίθεται για ακόμη μια φορά στον Μητσοτάκη, τη διαπλοκή, το ΔΝΤ και όλους τους «εχθρούς» που τον κυνηγούν κατάλαβε ένα και μόνο πράγμα: Ότι ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος διότι απλά θα πέσει ρίχνοντας μαζί του και τη χώρα.
Όταν ο ίδιος σημαίνει το σάλπισμα της ανάπτυξης και ο Φλαμπουράρης τρίβει τα μάτια του από αυτά που βλέπει και οι σκληροί αριθμοί τον διαψεύδουν τότε δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα είτε βαδίζει στο σχέδιο να διαλύσει τη χώρα σε σημείο που η έξοδος από το ευρώ να είναι «λύτρωση».
Υπάρχει το «Σύνδρομο του Σαμψών». Σύμφωνα με το μύθο, ο Σαμψών έχασε την
υπερφυσική του δύναμη, όταν η Δαλιδά τον πρόδωσε κόβοντας την πλούσια κόμη του που ήταν η πηγή της δύναμης του. Οι Φιλισταίοι εχθροί του, αφού τον τύφλωσαν, τον αλυσόδεσαν στις κολώνες του ναού τους και τον περιγελούσαν. Με το πέρασμα του χρόνου ξαναμεγάλωσαν τα μαλλιά του, επανέκτησε τη δύναμή του και κατακρήμνισε το ναό σπρώχνοντας τις κολώνες, και λέγοντας «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».
Αυτό ακριβώς σκέφτεται ένας πρωθυπουργός σαν τον Τσίπρα που βλέπει να χάνει τη λαϊκή στήριξη η οποία τον έκανε από κόμμα του 3% κυβέρνηση. Οι Συριζαίοι δεν πρόκειται να παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Αδιαφορώντας για τις ζημιές που προκαλούν στη χώρα, χωρίς να αισθάνονται καν την ανάγκη να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση που θα μας φέρει τέταρτο μνημόνιο, συνεχίζουν στη ρότα που έχουν χαράξει.
Υπόσχονται κλείσιμο της αξιολόγησης εδώ κι έξι μήνες κι όσο το κάνουν αυτό τόσο η καθυστέρηση μεγαλώνει. Κανένα ορόσημο δεν έχει πιαστεί, χάνεται και η 20η Μαρτίου, εννοείται ότι χάνεται το QE και είναι αμφίβολο αν θα κλείσει συμφωνία και στις αρχές Απριλίου. Όπερ σημαίνει πως ότι κι αν γίνει... ζήσε Μάη μου να φας δόση, χωρίς κι αυτό το ορόσημο να είναι σίγουρο.
Τι θα κάνει λοιπόν η κυβέρνηση; Θα μαζέψει ό,τι λεφτά έχει ώστε να πληρώσει τα 7 δισ. του Ιουλίου, θα κάνει... σκληρή διαπραγμάτευση αδιαφορώντας για τον τελικό λογαριασμό που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ στην κυβέρνηση. Αν δεν του βγουν όλα όσα σκέφτεται, ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές και θα το κάνει Κούγκι καταγγέλλοντας ακόμη και τον καφετζή της Κουμουνδούρου.
Ένα κλασσικό «σύνδρομο του Σαμψών» με τον Αλέξη... Σαμψών να παίρνει μαζί του τους αλλόφυλους. Μόνο που δεν καταλαβαίνει ότι οι αλλόφυλοι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι Φιλισταίοι. Είναι όλοι οι Έλληνες που θα δεχθούν και τέταρτο μνημόνιο και μια μόνιμη εποπτεία της χώρας.
Αλλά πότε νοιάστηκε η αριστερά για την Ελλάδα; Μια ακόμη καταστροφή θα φέρει τη σφραγίδα της.
Διότι, για να πούμε την αλήθεια. Αν ο Τσίπρας μας οδηγήσει σε νέα δεινά ή αν επιλέξει την έξοδο από το ευρώ, θα έχουμε εμφύλιο πόλεμο. Θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας σε μια ανθρωποφαγία που δεν θα έχει προηγούμενο.
antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Φαήλο,ό τσίπρας θά πεί ..αποθανέτω ή ψυχή μου με τών ομοφύλων....επειδή είναι ΟΛΟΙ τους
    ιδιοι,όπως ή απαλλαγή όλων τών αιρετών από τήν εισφορά αλληλεγγύης στό ίδιο νομοσχέδιο
    πού έκοβαν,οι γουρουνόμορφοι ,τό εκάς τών φτωχών.
    Ως πρός τή δραχμή,φαήλο,ΕΡΧΕΤΑΙ,επειδή διαλύεται ή ευρώπη,όπως ήδη ανακοινώθηκε.....
    στίς Βερσαλίες,εκεί πού υπεγράφει ή λήξη τού Α΄παγκοσμίου πολέμου...τυχαίο..???..δέν
    νομίζω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά