Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κουμάντο

Οσοι νομίζουν ότι ο Καμμένος είναι χαζός κάνουν λάθος. Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν.
Δεν θυμήθηκε τυχαία ότι είναι «καραμανλικός» κι ότι αυτός δεν πούλησε ποτέ τον Καραμανλή.
Κι ασφαλώς δεν το θυμήθηκε επειδή, λέει ο μύθος, ο Καραμανλής τον τροφοδότησε υπογείως στις δυο τελευταίες εκλογές. Εχω την αίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να τροφοδοτήσει υπογείως κανέναν στη σημερινή Ελλάδα.
Απλώς ο Καμμένος κάνει τα κουμάντα του. Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς το τέλος της. Είναι μάλλον απίθανο να βρεθεί ξανά στη Βουλή μετά τις εκλογές. Κι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν τον έχει ακριβώς στην καρδιά της  - μάλλον κακός μετεκλογικός οιωνός.
Τι να κάνει; Προσπαθεί να πιάσει καμιά άκρη για να πέσει στα μαλακά. Δεν είναι καν βέβαιος ότι θα μετρήσει υπέρ του η επιχειρηματική προστασία της οποίας τυγχάνει.
Γι' αυτό λέει «κάτσε να τους θυμίσω ότι είμαι δικό τους παιδί. Ισως όχι του Κυριάκου, αλλά του Κώστα. Την κρίσιμη στιγμή μπορεί να βάλει λίγο πλάτη…».
Ούτως  Ή άλλως, ο Καμμένος έχει φροντίσει να διατηρεί μια ανοιχτή γραμμή με τον Καραμανλή, την οποία για ακατανόητους λόγους ο Καραμανλής αποδέχτηκε.
Του είχε τηλεφωνήσει, για παράδειγμα, να προαναγγείλει το δημοψήφισμα και γενικώς αρέσκεται «να τον ενημερώνει».
Φοβάμαι όμως ότι η γραμμή θα κοπεί, αν δεν κόπηκε ήδη. Τέτοιες γραμμές κάνουν πλέον κακό στην υγεία. Και δεν ξέρω πολλούς στη ΝΔ που θα βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά για τον Καμμένο.       
Η περίπτωση Καμμένου δεν είναι μοναδική. Είναι πολλοί στην κυβέρνηση που αρχίζουν πλέον να λογαριάζουν με την επομένη των εκλογών.  
Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντιλήφθηκε στο μακρινό σύμπαν που ζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα επαναφέρει σύντομα το αίτημα για εκλογές».
Είναι κάτι σαν αυθυποβολή. Μια χούφτα ανθρώπων που βαυκαλίζεται ότι ο Σόιμπλε «μάζεψε τον Μητσοτάκη», ότι «το Μαξίμου έστησε παγίδα στη ΝΔ» κι ότι «την Αρτα φοβερίζουν».   
Σε εκλογές πάντως αρχίζει να προσβλέπει όποιος στον ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι η κυβέρνηση πάει κατευθείαν στα βράχια και δεν θα βρουν την ψήφο τους - παρέα με τον Καμμένο…  
Γι' αυτό έχουν αρχίσει τα κουμάντα. Τι άλλο είναι η συζήτηση για «την ευρεία πλειοψηφία»; Ακόμη κι ο Δραγασάκης ψάχνει να βολέψει την Κερασίνα.  
Αναρωτιέμαι λοιπόν τι εννοούσε ακριβώς κορυφαίος υπουργός όταν έλεγε πρόσφατα «να πούμε του Μητσοτάκη πως αν δεν ψηφίσει τα μέτρα τώρα μαζί μας, θα αναγκαστεί να τα ψηφίσει μόνος του αύριο».
Μπα; Ούτε καν μεθαύριο, δηλαδή.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά