Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Τσακαλώτος: «Βάλτε πλάτη…»- Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θα πούμε στον κόσμο;»

Παρασκήνιο από τη χθεσινή «κλειστή» συγκέντρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και το… μασάζ υπό τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου μεταφέρει το iefimerida.gr
Είναι χαρακτηριστικό, πως οι βουλευτές, όπως ανέφεραν στη Στέλλα Γκαντώνα για το iefimerida.gr αρμόδιες πηγές, στέλνουν το μήνυμα στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης ότι δεν γίνεται να τα αντιμετωπίσουμε όλα μαζί.
Επ’ αυτού ο μεγάλος πονοκέφαλος όλων εστιάζεται: Στα εργασιακά, στο «μαχαίρι» στις συντάξεις καθώς και στο αν η σύνθεση των αντιμέτρων θα είναι επαρκής για να ισοσκελίσουν τις απώλειες από την μείωση του αφορολόγητου και τις
μεγάλες επιβαρύνσεις στις συντάξεις.
«Τι θα πούμε στον κόσμο;»
Με φόντο τα παραπάνω και καθώς οι μέρες του Πάσχα πλησιάζουν -οπότε και οι βουλευτές θα κληθούν να δώσει το «παρών» στις περιφέρειές τους- το βασικό μήνυμα που έστειλαν στην ομάδα διαπραγμάτευσης κατά πληροφορίες του iefimerida  ήταν: «Τι θα πούμε στον κόσμο;».
Ερώτημα που σχετίζεται τόσο με τις επιβαρύνσεις που θα υποστούν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, αλλά και με τα εργασιακά που -είναι στον αέρα- και για ένα κόμμα της αριστεράς αποτελούν σύμβολο.
Ο Τσακαλώτος ζητά να βάλουν πλάτη
Μπροστά στα ζόρια και στο βαρύ κλίμα, ο κ. Τσακαλώτος που είναι και ο επικεφαλής των «53» ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών και ξεκαθάρισε πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ευνοηθεί με τα αντίμετρα η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
Επιπλέον, από το κυβερνητικό στρατόπεδο -παρά τις γκρίνιες- εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα θα υπερψηφίσει τα μέτρα και ότι η ολομέτωπη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας θα συσπειρώσει την ΚΟ.
Συνεδριάζει η «πλατφόρμα 2010»
Κατά τα λοιπά έχουν ξεκινήσει να συνεδριάζουν και οι τάσεις. Ραντεβού για τις 7.30μμ έχουν δώσει απόψε τα μέλη της «Πλατφόρμας 2010», με τους επικεφαλής Δημήτρη Παπαδημούλη και Γιάννη Μπαλάφα να κάνουν εισήγηση. Παρούσα αναμένεται να είναι η κ. Ρένα Δούρου καθώς και ο διευθυντής της ΚΟ Κώστας Ζαχαριάδης.
Και όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη εσωκομματική τάση αναμένεται μεταξύ άλλων να τοποθετηθεί και για το θέμα των 180 βουλευτών το οποίο άνοιξε ο Πάνος Σκουρλέτης. Ήδη στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους παίρνουν σαφείς αποστάσεις και ξεκαθαρίζουν πως «οι 153 φτάνουν».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά