Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Τουλάχιστον να μην χάσουμε την Σκάρλετ...

Η κυβέρνηση που έβλεπε τα Eurogroup και τα τρένα της οικονομίας, να περνούν, για ακόμη μια φορά έκανε το θαύμα της. Την ίδια στιγμή που όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβεβαίωναν το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις και τη μη επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, ο Τσακαλώτος ήταν σε άλλο κόσμο.
Μπορεί να τα είχε πιει με την Σκάρλετ Γιόχανσον και να μην κατάλαβε τι έγινε στις Βρυξέλλες, του το ευχόμαστε τουλάχιστον να χαρεί και κάποιος μέσα στην πίκρα.
Όσο όμως ο Γιουκλίντ πέρναγε καλά με την Σκάρλετ (καμιά σχέση με τις αξύριστες Συριζαίες) ο Σόιμπλε και η παρέα του έλεγαν στην Αθήνα «μείνετε στις Βρυξέλλες να τα πούμε, αλλά χωρίς να δεσμευτείτε για όσα ζητάμε, ξεχάστε την αξιολόγηση».
Έτσι από το Eurogroup επιστρέφουμε στο...
Brussels Group και μέχρι την Πέμπτη Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης θα κάνουν ότι διαπραγματεύονται, ενώ δεν αποκλείεται ο Αλέξης από την Αθήνα να ζητήσει ξανά τη βοήθεια της θείας Άνγκελας για πολιτική λύση και πράσινα άλογα.
Η αλήθεια είναι, όμως, ότι χάθηκε ένα ακόμη ορόσημο. Από τις 5 Δεκεμβρίου, στις αρχές Ιανουαρίου, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών συνεχίζεται. Ούτε στις 7 Απριλίου θα υπάρξει συμφωνία, ενώ υπάρχει κι ένα θέμα που δεν θίγει η κυβέρνηση γιατί δεν την συμφέρει: Δεν έχει ειπωθεί ούτε κουβέντα για το χρέος. Πάει ξεχάστηκε και θα το ξαναπιάσουν από το 2018 και βλέπουμε. Μια χαρά τα κατάφεραν, μπράβο.
Η κυβέρνηση με non paper παραδέχθηκε ότι η συζήτηση γίνεται για την προνομοθέτηση μέτρων 3,8 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ήδη υπογράψει αλλά δεν τα βρίσκουν στα... αντίμετρα. Πόσο θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ δηλαδή και πόσα γεύματα θα δώσουν στα παιδιά στα σχολεία.
Ένα είναι σίγουρο. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει για ακόμη μια φορά. Το «τέλος της λιτότητας» που κήρυξε στις 20 Φεβρουαρίου το Μαξίμου, με τη βοήθεια της ΕΡΤ και του Σπίρτζη που είδε την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ως την απελευθέρωση από την τρόικα, δεν ήρθε ποτέ. Και θα αργήσει πολύ να έρθει.
Όποιος ενδιαφέρεται για την αξιολόγηση ας πάει να κάνει Πάσχα ήσυχος. Δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις και όλα θα μεταφερθούν για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στα τέλη Απριλίου και φυσικά για το Eurogroup της 22ας Μαΐου. Άρα, αν υπάρξει συμφωνία αυτή θα κλείσει τον Ιούνιο, στο παρά πέντε της χρεοκοπίας. Μια συμφωνία μισή αφού δεν θα περιλαμβάνει μέτρα για το χρέος.
Και βεβαίως, πάντα υπάρχει το σενάριο της παράτασης για μετά τις γερμανικές εκλογές, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο. Και αυτό δεν ξέρουμε αν βολεύει τον Τσίπρα ή την Μέρκελ. Σίγουρα δεν βολεύει την Ελλάδα, την οικονομία, την κοινωνία. Αλλά ποιος νοιάζεται γι' αυτά; Ο Αλέξης, ο Ευκλείδης και η... Σκάρλετ Αχτσιόγλου να είναι καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε να...
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά