Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο Καραμανλής μίλησε!

O Κώστας Καραμανλής στη Βουλή. Οκτώ χρόνια αφότου έφυγε από την εξουσία δεν έχει πει κουβέντα για τη χώρα. Βρήκε να μιλήσει για το Βατοπαίδι.
Στη σύγχρονη ελληνική μυθολογία –διότι από μύθους άλλο τίποτα αυτή η χώρα– η σιωπή του Κώστα Καραμανλή είναι πιο διάσημη από τη «Σιωπή της Σεχραζάτ» (εκδ. Ψυχογιός) και ελάχιστα λιγότερο διάσημη από τη «Σιωπή των Αμνών» (Orion Pictures) και αυτό επειδή η τελευταία πήρε μερικά Οσκαρ. Από τότε που αποχώρησε από την εξουσία, το 2009, ο πρώην Πρωθυπουργός έχει συντάξει δυο δηλώσεις για τις εκλογικές αναμετρήσεις και έχει γράψει ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Κατά τα άλλα σιωπή. Μιλάει στον πιστό του Αντώναρο και αυτός τα γράφει στο twitter, αλλά σε πολιτικούς όρους ο Κώστας ο Καραμανλής είναι μουγκός. Το ότι ψηφίζει πού και πού από το ορεινά της Βουλής, επιβεβαιώνει με τις μονολεκτικές απαντήσεις την πάθηση.
Ομως, θαύμα! Ο Καραμανλής έλυσε τα μάγια! Το παιδί μίλησε! H ανακοίνωση της αθώωσης όλων των
κατηγορουμένων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου έκανε τον πρώην Πρωθυπουργό να βρει ξαφνικά τη μιλιά του και να τοποθετηθεί δημοσίως!
«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπαιδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.
» Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι», ανέφερε ο Κώστας ο Καραμανλής.
«Ανέντιμο εγχείρημα» λοιπόν το Βατοπαίδι. «Αθλιότητα». «Σκηνοθετημένη σκευωρία» από «ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά». Κανένα σκάνδαλο. Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνει σήμερα, εν έτει 2017 ο πρώην Πρωθυπουργός καθώς άρχισε να ξαναμιλάει. Ηταν όμως έτσι;
Η Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι όλα έγιναν σύννομα, ή τέλος πάντων ότι δεν έγιναν παράνομα. Αλλά ήταν σκηνοθετημένα; Ήταν όλο αυτό ένα ανέντιμο εγχείρημα με σκοπό να πληγεί η τότε κυβέρνηση και μαζί της η χώρα; Διότι αυτό μας λέει σήμερα ο ομιλών πλέον πρώην Πρωθυπουργός.
Αλλά υπήρχε μια εποχή που ο Κώστας ο Καραμανλής δεν υπέφερε από αφωνία. Που μιλούσε. Πολύ. Και εκείνη την εποχή  μιλούσε δημοσίως για «σκανδαλώδη» πράγματα που έγιναν με επίκεντρο το Βατοπαίδι. Τότε ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήριζε την όλη υπόθεση των ανταλλαγών γαιών της Βιστωνίδας με ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου «θλιβερή ιστορία». Τότε ο ηγέτης της κυβέρνησης και της ΝΔ δήλωνε ότι ήταν «ξεκάθαρο, ότι κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή λειτούργησαν σε βάρος του Δημοσίου». 

Τότε ο Καραμανλής έλεγε ότι «είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες» απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμήσει. Και ομολογούσε ότι ο ίδιος είχε υποτιμήσει το θέμα. «Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα. Το λάθος ήταν δικό μου» έλεγε με το γνωστό του σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και όλοι σηκώνονταν από τις θέσεις τους να τον καταχειροκροτήσουν. Γενναίος και υπέροχος. Τον Δεκέμβριο του 2008.
Οκτώ χρόνια και τέσσερις μήνες έπειτα, όλα αυτά ήταν σκηνοθετημένα, μια αθλιότητα. Ήταν και εκείνη η ομιλία του;
 Π. Παπαδόπουλος-protagon.gr

5 σχόλια:

  1. Τι να πει άλλο το ρεμαλι!!
    Γονος της γνωστης παλιας ηγεμονιας ανικανος, και επικινδυνος για τη Χωρα μας,
    παρομοιος του Κουλη ,με τον μεγαλο σβερκο, καταλληλον ωστοσο για δοκιμες για το πως και ποσο ακουγεται καλα της φαπας η στρακα και το πλαταγιασμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντι ο αχρειος να μιλησει για το ελλειμα 15.5%που φεσωσε την χωρα μεσα σε 5 χρονια πανυγηριζει για την αθωωση των υπαλληλων που τις εντολες τις επαιρναν απο πολιτικα προσωπα. Ο ιδιος και ο φιλοι του δεν αθωωνονται. Να μας πει για πιο λογο εκλεισε τη βουλη αρον, αρον και προκυρηξε εκλογες. Αυτες τις απαντησεις περιμενει ν ακουσει ο κοσμος και απ ολη την παραταξη της Ν.Δ που βγηκε σημερα και ζητωκραυγαζει. Mονο καμπανες δεν χτυπησαν ακομα. Αλλα μπορει να τις χτυπησει το αλλο μουτρο, ο Εφραιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Αφου ολοι, απο αριστερα μεχρι ακρα δεξια και δυστηχως αρκετοι Πασοκοι με πρωτο και καλλιτερο το Σημιτη, τα φορτωσαν στο Παπανδρεου και αθωωσαν τον Καραμανλη απο τα πολιτικα του εγκληματα γιατι να μιλησει??
    Ολα τα λαμογια βολευτικαν με το θυμα Παπανδρεου και ετσι ολα μια χαρα. Αρκετοι τον αποκαλουν το ΓΑΠ Βλακα με την ενοια που αυτοι θελουν, αλα εγω λεω οτι πραγματι το επαιξε "Βλακας Πατριωτης" αφου μολις τα ειδε δεν τα τιναζε ολα στον αερα και αφου εκανε μια επιτροπη απο Δικαστικους και αλλους συν θιεθνεις οργανισμους για ελεγχο των οικονομικων του Κρατους, να δηλωσει προς τον Ελληνικο Λαο οτι αυτη την κατασροφη που καλα εκρυψαν και αυτη την Ελλαδα δεν την παραλαμβανω. Τοτε οι επικριτες και ολοι μας, θα τρωγαμε ξερα χαρουπια σημερα αν "ο Βλακας" δεν ηθελε να μας σωσει μονος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΝΑ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

    http://www.matrix24.gr/2017/03/i-politiki-faringitida-tou-k-karamanli/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα ποσο σανο θελει ακομα ο ελληνας για να χορτασει? Δεν μπορει να καταλαβει τι παιγνιδι παιζεται εδω και 5 χρονια τωρα? Mηπως θελει και τον Σωρα πρωθυπουργο για να βγουμε απ το αδιεξοδο? Καραμανλης,Σαμαρας,Τσιπρας οι καταστροφεις της χωρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά