Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Τι μένεις ακόμα στο Συριζοβάιβορ;

 Αφού το πρώτη / φορά / αριστερό σε πειράζει, σε σκοτώνει, σε λιώνει, σε έχει αφήσει μισό.

Η απορία όλων -ιδίως των ξένων- είναι ΠΩΣ και δεν αντιδρούμε με μισό παξιμάδι τη βδομάδα.

Αν το να μη βλέπει κάποιος «Survivor» τη σήμερον ημέρα -ή μάλλον νύχτα- είναι είδηση, το ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ τι συμβαίνει γύρω του καθημερινά σε μια χώρα που προσπαθεί να επιβιώσει επί ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη πιο μεγάλη είδηση: Αποκλειστικό!!! Γιατί ενώ βιώνουμε κάτι που θα μπορούσε να αποκαλείται Συριζο... Survivor (Συριζοβάιβορ εν συντομία), όλοι κάνουν σαν να μη βλέπουν ότι... μείναμε «μισοί»! Ξένοι δημοσιογράφοι που ήρθαν στη μνημονιακή Αθήνα έμειναν έκπληκτοι από το μέγεθος της συμφοράς και της ανθρωπιστικής τραγωδίας που ζει ένας λαός, ο οποίος μόλις πριν από 13 χρόνια διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη πιο συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της UNICEF που λένε ότι σχεδόν τα μισά Ελληνάκια υποσιτίζονται. Και αναρωτιέσαι... Μα πού είναι; Πώς δεν τα βλέπουμε μπροστά μας; Πώς δεν ξεσηκωνόμαστε και...
καθόοοομαστε χαζεύοντας τους Συριζαίους δεσμώτες να παίζουν με τις αξιολογήσεις-μαϊμού και τη δήθεν ανάπτυξη, με την άνεση και τη χαλαρότητα που ο Τανιμανίδης ανακοινώνει στους εξαντλημένους παίκτες ότι άλλαξαν ξαφνικά οι κανόνες του επόμενου αγωνίσματος; Αντίδραση; Καμία. Τα κεφάλια κάτω, τα στομάχια άδεια, και βουρ στον TV πατσά.

Σαν τα παιδιά του τηλεπαιχνιδιού που μετά από δύο μήνες ξενηστικωμάρας, απλυσιάς και ύπνου υπό τις πιο άθλιες συνθήκες δεν έχουν μάλλον συναίσθηση της καθημερινής αλλοίωσης που υφίστανται εξωτερικά και ψυχολογικά, έτσι και οι 8 εκατομμύρια παίκτες του Συριζοβάιβορ φαίνεται να ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ την ένδεια, τη μιζέρια, την απώλεια αξιοπρέπειας, την έλλειψη προοπτικής. Το ότι τους βάζουν να συμμετέχουν σε αγωνίσματα με άπιαστους στόχους (π.χ. 3,5% ανάπτυξη - πού ’σαι, Ντάνο!), με έπαθλο τυρόπιτα βδομάδα παρά βδομάδα! Σαν να έχουν πέσει σε λήθαργο, σαν να τους έχουν κάνει λοβοτομή, σαν τρόφιμοι ψυχιατρικού ιδρύματος που περιφέρονται με απλανή βλέμματα και ασταθή βήματα στους διαδρόμους αυτού του απέραντου τρελάδικου. Αν κάποιος έβαζε δίπλα-δίπλα την εικόνα των Ελλήνων του 2007 και των σημερινών του 2017, θα είχε την εντύπωση ότι πρόκειται για ΑΛΛΗ χώρα και ίσως για άλλον αιώνα. Κι όμως, συμβαίνει μέσα μας και γύρω μας σταδιακά, αργά και με τόσο δηλητηριώδη τρόπο, που στο τέλος δεν καταλαβαίνεις πια καμία διαφορά. Ακούς ακόμη (ουκ) ολίγους να παραμυθιάζονται λέγοντας: «Ελα, μωρέ, τι είχαμε, τι χάσαμε»!!! Σοβαρολογούμε τώρα; Αν δεν λέει τίποτα η απώλεια του 25% του ΑΕΠ, ας πούμε απλά ότι για τον μέσο Ελληνα ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ τουλάχιστον το 50% της αξίας της περιουσίας του και έως 80% ή και 100% του καθαρού εισοδήματός του. (Ναι, απώλεια του 100% υπάρχει! Είναι αυτό που λέμε ότι ζούμε πια από τα έτοιμα!!!)


Αν φαίνεται περίεργο το φαινόμενο να προσαρμόζονται στις κτηνώδεις μνημονιακές συνθήκες άνθρωποι που άλλοτε θα... σκότωναν για το ποιος θα πρωτοπληρώσει λογαριασμό 300 ευρώ στη χάι λουξ ταβέρνα, και αν κάποιοι εναποθέτουν ακόμη τις ελπίδες τους σε μερικές αναβολές που μπορεί να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε τα νέα μέτρα να ισχύσουν από το 2019, τότε μιλάμε για ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΩΣΗ. Παλλαϊκή ΠΑΡΑΝΟΙΑ και ψεύτικους αντικατοπτρισμούς, σαν αυτούς  που βλέπουν όσοι έχουν ξεμείνει χωρίς νερό και τροφή στην έρημο. Ισως και να πρόκειται για πανεθνικό ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ, όπως αποκαλείται η περίπτωση όπου ο απαχθείς και απομονωμένος καταλήγει, εξαντλημένος και αποχαυνωμένος, να αγαπά τον δεσμώτη-βασανιστή του. Στη φάση που είμαστε δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ΔΕΣΜΩΤΗ και ΔΑΝΕΙΣΤΗ. Ολα αυτά, όμως, δεν τα καταλαβαίνει όποιος ζει μέσα στο Συριζοβάιβορ, όπως ίσως μπορεί να μην αντιλαμβάνεται και ο ταλαίπωρος Σπαλιάρας ότι με το μαύρο χάλι που έχει τώρα μόνο... 4.000 σκνίπες μπορεί να ΤΡΑΒΗΞΕΙ πάνω του. (Το ’πε κι η μάνα του.) Ετσι και ο λαός που το έπαιζε Σπαλιάρας, αλλά αποδείχθηκε ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ, όχι μόνο αποδέχεται το μαύρο χάλι του ως ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, αλλά τη βρίσκει και ανεκτή! Ε, και ο έγκλειστος, ο όμηρος των απαγωγέων, απομονωμένος βαθιά στην υπόγα, σίγουρα πιστεύει ότι εκεί μέσα τουλάχιστον δεν υπάρχει... εγκληματικότητα!!! Δεν κινδυνεύει από τίποτα, αφού τον φρουρούν 20 έως ότου πάρουν τα λύτρα. Και αυτός ο Τόσκας, τι το ’θελε να πει ότι δεν υπάρχει και τόση εγκληματικότητα στην Ελλάδα; Από τότε έχει ξεσπάσει όλος ο Ποινικός Κώδικας, λες και βάλθηκαν όλοι μαζί οι παράνομοι, εγκληματίες και... πολιτικές συλλογικότητες της βίας να τον κάνουν ρόμπα! Κρυβόταν, λέει, ο ληστής μέσα στην ντουλάπα 14 ώρες!!! Να δείτε που στο τέλος με τον νόμο Παρασκευόπουλου το πολύ-πολύ να καταδικαστεί η ντουλάπα για... υπόθαλψη εγκληματία και να την κατασχέσουν υπέρ του Δημοσίου.

Με δυο λόγια, σαν τους μακροχρόνια κρατούμενους, σαν τους ασθενείς που έχουν πάθει δυο-τρία εγκεφαλικά και μισοζούν σαν φυτά, σαν τους πιλότους που παθαίνουν απώλεια ΟΡΙΖΟΝΤΑ και νομίζουν ότι είναι ασφαλείς στα 20.000 πόδια ενώ απέχουν 10 μέτρα από το να συντριβούν στο έδαφος, μπορεί βάσιμα να υποστηριχθεί ότι ο μέσος Ελληνας έχει πάθει κάποιου είδους εγκεφαλικό κοκομπλόκο παίζοντας στο Συριζοβάιβορ. Οπου το ΨΕΜΑ στο ΨΕΜΑ είναι η μοναδική αλήθεια, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που δηλώνεται και όπου οι παίκτες έχουν γίνει κάτι σαν ζωντανοί-νεκροί που περιφέρονται περιμένοντας το απόλυτο τίποτα. Ποια... Ανάσταση Νεκρών; Τα θαύματα έχουν και τα όριά τους. Σόρι, φίλε μου, αλλά καλύτερα μη δοκιμάσεις Ανάσταση Πρώτη Φορά Αριστεράς, γιατί θα εκτεθείς και είναι κρίμα - ειδικά τέτοιες μέρες.

Συριζοβάιβορ: Μπήκες χωρίς να αναρωτηθείς, έμεινες... με τη θέλησή σου και ΔΙΑ λαϊκής βοής και τώρα μου λες ότι ακόμη δεν καταλαβαίνεις; Τι ακριβώς περιμένεις; Λιγότερη τροφή, περισσότερη φορολογία, μικρότερους μισθούς; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ βγαίνεις, αφού σε σκοτώνει; Αλλωστε απ’ ό,τι κατάλαβες και από τη Μάλτα, μερικοί-μερικοί στην Ε.Ε. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Θα μείνεις κι άλλο στο παιχνίδι για μισό παξιμάδι; Θα πεις, τι ρωτάω τώρα εγώ... Ξέρω τι σου έκαναν, ρε φίλε, και σε άφησαν, πολιτικά, «φυτό». 

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

6 σχόλια:

  1. Γιά τά χρήματα,έγιναν χιλιάδες Ελληνες-θύματα ενός οικονομικού πολέμου,πού χάθηκε από μέσα από ενδοτικούς ηγέτες του.
    Τά ομόλογα τών 6,1 δισ.πού καλείται νά πληρώσει ή χώρα τόν Ιούλιο,ό βενιζέλος ,μέ τό PSI τά ενέταξε στό αγγλικό δίκαιο αποκλείοντας τή δυνατότητα μετατροπής τους σέ δραχμές,χρεοκοπώντας
    τράπεζες,ασφαλιστικά ταμεία,μικροομολογιούχους καί δέν τιμωρείται γιατί οι Ελληνες δέν έχουν
    καταλάβει τό είς βάρος τους έγκλημα πού καταρράκωσε τήν Εθνική μας αξιοπρέπεια,υποχρεώνοντας
    όλες τίς μετέπειτα κυβερνήσεις νά εξευτελίζονται υποκλινόμενες δουλικά στή γερμανική κυβέρνηση
    μέ τή βρώμικη πολιτική της..τής φτωχοποίησης τού γείτονα.
    Στό τέλος όμως πρέπει νά εξεγερθούν οι πολίτες απαιτώντας τή φυλάκιση ΟΛΩΝ τών υπευθύνων τής
    Ελληνικής τραγωδίας,πρωτού μας ξεπουλήσουν τά πάντα,χωρίς νά τό καταλάβουμε,γιά νά μήν υποφέρουν οι επόμενες γενιές τών Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αιντε βρε πολυγραφοτατε μπουλουκο απο δω που τρως μισο παξιμάδι τη βδομάδα!! Για κοιτα τη φατσα σου στο καθρεφτη, φτηνιαρη και καλοθρεμενε κονδυλοφορε!
    Οχι αναλυση της επικαιροτητας δεν ειναι αυτο που παρουσιαζεις εδω , οχι δημοσιευμα με καποιες νεες σκεψεις και ιδεες για το πως να βγουμε απο το λακκο που μας ριξαν οι κυβερνησεις πριν του 2015 με 320 δις ευρω στο σβερκο δεν ειναι~ ενα κοινο , φθηνο, λαϊκιστικό, λιβελογράφημα ειναι και το καλιτερο που εχει να κανει ο καθε επισκεπης του Βλογγερ Πελασγια ειναι να το παραβλεψει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανίκανοι , άχρηστοι , αμόρφωτοι , άπλυτοι , ανθέλληνες και όλα τα στερητικά άλφα της γλώσσας για να περιγραφεί ο συρφετός του σύριζα μαζί με όλους αυτούς τους γελοίους.
    10:06 όχι μονο να το παραβλέψει αλλά να λιθοβολήσει τον διαχειριστή του μπλογκ και να σταλει σε εξορία ο Αναστασιάδης , σε αυτή τη δημοκρατία πιστευουν τα σταλινικα απολιθώματα
    ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΦΡΙΛΕΣ
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριακής τής 10.06..Τώρα θά σού δώσω τό καλλίτερο...
    Η ΕΚΤ,τά ομόλογα τών 6,1 δισ.τά αγόρασε φθηνότερα,στό 40%,δηλ.έναντι 3,12 δισ.εμείς θά τά
    πληρώσουμε τώρα στό 100% τής αξίας τους,μαζί μέ τά κουπόνια,δηλ.τούς τόκους,ποιό απλά
    ή ΕΚΤ κερδίζει από Ελλάδα γύρω στά 2 δισ. σύν τόν ετήσιο τόκο τής τάξης τών 300 εκατ.,μόνον
    από αυτό τό ομόλογο.
    Συνολικά λοιπόν 2,3 δισ. ή έναν περίπου ΕΝΦΙΑ,μόνον γι΄αυτό τό ομόλογο.
    Ομως ή ΕΚΤ έχει αγοράσει καί άλλα ομόλογα,στό 40%,χωρίς νά τά κουρέψει,όπως κουρεύτηκαν τά
    εντός Ελλάδος,λόγω PSI,οπότε καταλαβαίνεις ότι ή ΕΚΤ κερδοσκόπησε ασύστολα σέ βάρος μας
    κερδίζοντας περί τά 20 δισ. (σχεδόν δέκα ΕΦΚΑ),μέ τίς ευχές τών μνημονιακών κυβερνήσεων,μέχρι
    τώρα.
    Εστω λοιπόν φίλτατε,έχετε νά πληρώσετε μηνιαία δόση δανείου σέ τράπεζα 800 ευρώ,τό μηνιαίο
    εισόδημά σας είναι 200 ευρώ,λέτε στό τραπεζίτη,νά πληρώνω 50 ευρώ τό μήνα,ωραία σού λέει
    ο τραπεζίτης,πλήρωνε 50,υποθήκη τό σπίτι,δέν μπορείς ούτε τίς 50 τό μήνα,καί τότε ή τράπεζα
    σού βγάζει τό σπίτι στό σφυρί,παρότι προεκλογικά σού υποσχέθηκαν..ούτε ένα σπίτι στά χέρια
    τραπεζίτη....καλή σου μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 06:27, Παρακολουθω τις συζητησεις εδω και ομολογω οτι δεν ξερω και πολλα απο οικονομικα αλλα αν δεν κανω λαθος, τα κερδη απο τα Ελληνικα ομολογα τηε ΕΚΤ επιστρεφοθυν στην Ελλαδα. Μαλλον κατι τετοιο εχει συμφωνηθει, για τσεκαρισε το???
    Κατα τα αλλα, το μονο που ξερω ειναι οτι αν ολοι οι Πολιτικοι ειχανε την στοιχειωδη κατανοηση του προβληματος του 2009-2011, τοτε τα μνημονια (το πιστευω) θα ητανε ενα κακο ονειρο. Τωρα κυνηγανε τον Καποδιστρια και τον Κολοκοτρωνη και ποσα χρεωσε ο καθενας το κρατος. Καλο Πασχα παιδια και καλα μθαλα.....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12.45...ή συμφωνία τοκογλύφων-Ελλάδος είναι λεόντιος,δηλ.οι τοκογλύφοι παίρνουν τή μερίδα τού
    λέοντος.
    Οσο στήν Ελλάδα,οι τοκογλύφοι,θά επιστρέψουν τά κέρδη τών Ελληνικών ομολόγων,άλλο τόσο θά
    ελαφρύνουν καί τό χρέος.
    Παρεπιπτόντως τά κέρδη τών ομολόγων είναι πολύ μεγάλα αφού ή ΕΚΤ τά αγόρασε στό 40% τής
    ονομαστικής τους αξίας καί ή Ελλάδα τά αποπλήρωσε στό 100%.
    Η Ελλάδα τά δάνεια τής αγγλίας,γιά τήν Ελληνική επανάσταση,τά αποπλήρωσε μόλις πρίν από 50 χρόνια.
    Προτιμώ,ώς ευχή τό..Καλή Ανάσταση..αντί τού εβραικού πάσχα,από τή λέξη πεσάχ,πού σημαίνει
    γιά τούς εβραίους,τό πέρασμα από τής αιγυπτιακή τους αιχμαλωσία,στήν ελευθερία.
    Καλή Ανάσταση λοιπόν...Ανάσταση καί γιά τήν Ελλάδα μας..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά