Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Διαχείριση... της ήττας

H μετά Τσίπρα εποχή έχει ξεκινήσει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο πρωθυπουργός είναι από αυτούς που δεν θα πουλήσουν φθηνά το τομάρι τους. Όντας 42 ετών δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να περιφέρεται ως... τουρίστας από χωρίου εις χωρίον, όπως κάνουν άλλοι παλαιοί πολιτικοί.
Όντας... αριστερός δεν αφήνει εύκολα την εξουσία να του ξεγλιστρήσει, είτε ως αρχηγός της κυβέρνησης είτε ως επικεφαλής της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός δεν είναι ανόητος. Γνωρίζει ότι θα υποστεί δεινή ήττα στις εκλογές και θα πρέπει να διαχειριστεί το πολιτικό του μέλλον. Θα είναι στα πεζοδρόμια και θα ουρλιάζει κατά των μνημονίων που ο ίδιος υπέγραψε; Κομματάκι δύσκολο. Το πιο πιθανό είναι να ηγηθεί μιας ευρύτερης επιχείρησης εξόδου της χώρας από την ευρωπαϊκή ένωση.
Για να φτάσει μέχρι εκεί, όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το
εσωκομματικό τοπίο, να μην υπάρξουν δηλαδή κάποιοι που θα αμφισβητήσουν την κυριαρχία του. Ένας τελειωμένος πρωθυπουργός δεν σημαίνει και τελειωμένο αρχηγό ενός κόμματος που θα προσπαθήσει να διαχειριστεί την οργή του κόσμου και να αναγεννηθεί.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει από τώρα. Πόσο τυχαίο είναι άραγε ότι ο Παππάς δεν ανήκει πλέον στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του Τσίπρα και είναι «εξορισμένος» σε κάποιο υπουργείο που αγνοούμε και το όνομά του; Και πόσο τυχαίο είναι ότι με το που ξαναβγήκε δυνατά ο Παππάς στο φως ήρθαν νέες φωτογραφίες του από τη Βενεζουέλα και αγκαλιά με τον περίεργο λιβανέζο επιχειρηματία που ψάχνουν οι αμερικανικές αρχές;
Ποιος διέρρευσε αυτές τις πληροφορίες και κυρίως αυτές τις φωτογραφίες; Μήπως κύκλοι που βρίσκονται γύρω από τον πρωθυπουργό και βγάζουν στη σέντρα κάθε επικίνδυνο αντίπαλο;
Άραγε ποιος διέρρευσε την πληροφορία ότι ο Πάνος Σκουρλέτης εμπλέκεται με off shore εταιρεία και ποιος θύμισε ότι ο υπουργός είναι γόνος πλούσιας οικογένειας; Και γιατί έγινε αυτό τη στιγμή που ο Σκουρλέτης πάει κόντρα στην κυβερνητική γραμμή για τη ΔΕΗ και χαράσσει τη δική του πορεία εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ;
Μήπως επιχειρεί ο Τσίπρας να τελειώσει κι αυτόν τον άλλοτε στενό του συνεργάτη;
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επιτυχείς επιχειρήσεις που έγιναν κατά του Ν. Φίλη ή παλαιότερα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βαρουφάκη και πάει λέγοντας. Όποιος έχει αντίθετη φωνή στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, όποιος σηκώνει κεφάλι και δείχνει διαφοροποίηση από αυτά που λέει ο μεγάλος αρχηγός, τότε ξεκινά το «κλάδεμα».
Τι να πούμε π.χ. για τον Τσακαλώτο; Τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ; Όλες οι διαρροές που δίνονται κατά του υπουργού από πού προέρχονται άραγε; Και μόλις πέσουν οι υπογραφές για την αξιολόγηση πώς θα εκπαραθυρωθεί και ο Τσακαλώτος;
Ο Τσίπρας γνωρίζει καλά το παιχνίδι των εκκαθαρίσεων. Προέρχεται από το ΚΚΕ που έχει παράδοση στο πώς να «σκοτώνει» τα παιδιά του μόλις δείχνουν μια διαφοροποίηση. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα λοιπόν να αποκεφαλίσει όποιον του είναι εμπόδιο στη μετά Μαξίμου εποχή. Ο χρόνος τελειώνει στην πρωθυπουργία και αυτό που θα χρειαστεί είναι ένα καθαρό εσωκομματικό τοπίο προκειμένου να παραμείνει πανίσχυρος, έστω και σε ένα κόμμα που θα έχει «τελειώσει» η ίδια η κοινωνία. Άλλωστε, η ματαιοδοξία δεν έλειψε ποτέ από έναν πολιτικό άνδρα που πάντα έβαζε τον εαυτό του και το κόμμα του πάνω από την πατρίδα.
 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά