Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Η πολιτική απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καλύπτει κάποιος την ανεπάρκεια  του, είναι να ανακαλύπτει συνεχώς εχθρούς. Να βλέπει παντού θεωρίες συνωμοσίας, υποψήφιους υπονομευτές και κυρίως να καλλιεργεί το μίσος και τη διχόνοια. Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχθεί εξπέρ σε αυτήν την τακτική. Από τη εποχή που ήταν ακόμα στη αντιπολίτευση, μέχρι σήμερα σε κάθε προβληματική συγκυρία για τον ίδιο και την πολιτική του, καταφεύγει στη στοχοποίηση των πολιτικών του αντιπάλων.
Έτσι και τώρα, την ώρα που η διαπραγμάτευση σέρνεται και μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα, με μια σειρά επώδυνα και δυσκολοχώνευτα μέτρα στο τραπέζι, καταφεύγει και πάλι σε θεωρίες συνωμοσίας, σε σενάρια αποσταθεροποίησης και πάει λέγοντας. Ανακάλυψε ξανά το παλιό πολιτικό σύστημα, λες και η ερμαφρόδιτη συμμαχία που κυβερνά εκπροσωπεί το νέο...
Αφού εξάντλησαν πλέον τη δυναμική τους οι επιθέσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, τα "βοθροκάναλα", τώρα ανακάλυψαν ότι η αντιπολίτευση δεν δικαιούται να συνομιλεί, οι πρώην πρωθυπουργοί οφείλουν να σιωπούν - κατά τα πρότυπα του κ.Καραμανλή προφανώς- για να μην τους ταράζουν, ενώ οι τραπεζίτες πρέπει προφανώς να εκπέμπουν ύμνους για την αβεβαιότητα και την αστάθεια που προκαλούν στην οικονομία.

Οι ίδιοι δικαιούνται να εκτοξεύουν λάσπη στον ανεμιστήρα, να σκανδαλολογούν ασυστόλως, να δημιουργούν εξεταστικές επιτροπές, αλλά η αντιπολίτευση οφείλει να παριστάνει το χειροκροτητή τους και κυρίως να μην ταράζει την ησυχία τους.

Είτε τους βολεύει όμως είτε όχι, σε μια ευνομούμενη δημοκρατία η κριτική και η πολεμική στην εξουσία είναι υποχρέωση και της αντιπολίτευσης και των Μέσων Ενημέρωσης. Είτε τους αρέσει είτε όχι δεν πρόκειται να γίνουμε Βενεζουέλα όπου ένα δικαστήριο μπορεί να καταργεί κόμματα και βουλευτές.

Για την κατάρρευση και την πολιτική απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις, δεν φταίει η αντιπολίτευση και οι εφημερίδες. Η ευθύνη είναι όλη δική τους. Υπεύθυνες είναι οι δικές τους αυταπάτες, οι διαψευσμένες ελπίδες που καλλιέργησαν, τα επώδυνα μέτρα που πήραν και θα συνεχίσουν να παίρνουν ως συνέπεια της καταστροφικής πολιτικής τους.

Όσες θεωρίες συνωμοσίας κι αν επινοήσουν,δεν πρόκειται να παραπλανήσουν κανένα, γιατί  οι πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ποιοι και γιατί έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Καί βέβαια,εκτός τών συριζανέλ,γιά τή σημερινή κατάσταση τής χώρας ευθύνονται καί καί οι ΝΔΣΟΚ
    γιά νά μήν ξεχνιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά