Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ο κόσμος φοβάται...

Οι στιγμές τρόμου που έζησαν οι κάτοικοι του Παλιού Φαλήρου χθες το πρωί, όταν αποκλείστηκαν στα σπίτια τους λόγω του ανθρωποκυνηγητού που είχε εξαπολύσει η Αστυνομία για να συλλάβει επικίνδυνους διαρρήκτες, είναι μια ακόμη απόδειξη, οτι η κατάσταση με την εγκληματικότητα στη χώρα έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και δεν ενδείκνυται για πολιτική εκμετάλλευση. Κανείς δεν υποστηρίζει οτι για την κατάσταση αυτή φταίει η κυβέρνηση, καθώς η εγκληματικότητα είναι ένα φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο εδώ και πολλά χρόνια.
Απλώς η κυβέρνηση αυτή παριστάνει κάθε λίγο οτι δεν το βλέπει, και το διαχειρίζεται σαν να είναι κάτι πολύ πιο ήπιο, από ότι είναι στην πραγματικότητα.
Μόλις πριν από ένα μήνα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωνε σε συνέντευξή του, οτι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί κατηγορώντας ταυτόχρονα την

αντιπολίτευση οτι προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα.

Αλλά μόνο τις τελευταίες μέρες, εκτός από τα χθεσινά γεγονότα στο Φάληρο, είχαμε και μια απίστευτη απαγωγή επιχειρηματία στην Κρήτη.

Πριν από ένα μήνα είχαμε μια απίστευτη ληστεία σούπερ μάρκετ στο Καματερό, όπου και πάλι κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Κάθε τρεις και λίγο, ακούμε πως κάπου ακούστηκαν πυροβολισμοί και κινδύνευσαν αθώοι.

Συμπτωματικά χθες, ξαναθυμηθήκαμε τι είχε ζήσει πριν από ένα χρόνο ο κομμωτής Πάνος Καλίτσης και η σύζυγός του όταν τους πυροβόλησαν τα άτομα που επιχείρησαν να τους ληστέψουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Ε, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, δεν μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να υποστηρίζει οτι η εγκληματικότητα μειώθηκε, επειδή αυτό δείχνουν κάποια στατιστικά στοιχεία. Αν έχουμε λιγότερες ανθρωποκτονίες σε σχέση με πέρυσι -που δεν έχουμε- δεν σημαίνει οτι έχει λυθεί το πρόβλημα.

Κι αν επιμένει να το υποστηρίζει ο υπουργός, ας πάει μια περιοδεία στα δυτικά ή στα ανατολικά προάστια της Αθήνας, για να ακούσει τι έχουν να του πουν οι κάτοικοι που κοιμούνται πια κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους και με την καραμπίνα δίπλα στο μαξιλάρι τους.

Ας ρωτήσει πως νιώθουν οι γονείς, όταν βγαίνουν τα παιδιά τους για μια βόλτα το βράδυ.

Το ξαναλέμε: Δεν φταίει αυτή η κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αλλά είναι υπεύθυνη -κι εκείνη, όπως και οι προηγούμενες- επειδή δεν μπορούν να εμπνεύσουν αισθήματα ασφάλειας στους πολίτες.

Ο κόσμος φοβάται. Κι όταν φοβάται, εξοργίζεται όταν ακούει αρμοδίους να υποστηρίζουν οτι δεν έχει δίκιο που φοβάται.

Διότι φοβάται ακόμα περισσότερο. Κι ο φόβος είναι κακός σύμβουλος...

Β. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Η πρόσφατη,στό Φάληρο ληστεία,έγινε από μολδαβούς καί γεωργιανούς,οι προηγούμενες από
    ρουμάνους καί αλβανούς,πού ο σσαμαράς,σάν υπουργός τών εξωτερικών,επί μητσοτάκη έμπασε στήν
    Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αϊνστάιν:Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe!Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία,αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι ή βλακεία καί ηλιθιότητα τών τσίπρα-μουζάλα στό μεταναστευτικό,δέν παλεύεται μέ
    τίς εξυπνάδες τών παπαντρέου-σαμαρά πού άνοιξαν τίς πόρτες σέ όλους τούς παράτυπους μετανάστες
    μάλιστα τό πασόκ Ελληνοποίησε πακιστανούς,πού κράταγαν καί πράσινες πασοκίτικες σημαιούλες
    στή τελευταία συγκέντρωση πού έκανε τό πασόκ,στό Σύνταγμα,έκτοτε δέν τόλμησε ,τό πασόκ νά κάνει ανοικτή συγκέντρωση γιά νά μήν φωτογραφίζονται έγχρωμοι μέ πράσινα πλαστικά σημαιάκια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά