Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

«Αρένα» η Βουλή με υψηλούς τόνους και ανοίκειες εκφράσεις

Η ατμόσφαιρα μυρίζει εκλογές.
Βαριές εκφράσεις με πολλές προσωπικές επιθέσεις ακούστηκαν και σήμερα στην Βουλή, βάζοντας εντός της αντιπαράθεσης ακόμα και πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, και εκτοξεύοντας κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης προσωπικές κατηγορίες για υπουργούς και το ανάποδο.
Αρχικά ο κ. Κουρουμπλής απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη που άφησε υπόνοιες στη Βουλή για τη θητεία του το 1996 όταν διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, έμπλεξε την μητέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είναι αυτή που οφείλει  να δώσει απαντήσεις για το λεγόμενο «Μαρίκειο ίδρυμα».
Χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως δεν έχει θέμα να εξεταστεί αλλά πρόσθεσε
«βάλτε και την περίοδο αυτή γιατί θα πρέπει η οικογένεια Μητσοτάκη να πει που πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε η αείμνηστη μητέρα τους για το Μαρίκειο» και πρόσθεσε πως «αν θέλουν ανταρτοπόλεμο είμαι από μια περιοχή του Βάλτου που ξέρουν τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος» είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός διερωτήθηκε αν «υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει ότι έγιναν τα μεγάλα πάρτι, για τις υπερτιμολογήσεις που νομιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ και όταν είπα πως δεν θα ψηφίσω τότε με αντικατέστησε το κόμμα μου» και επικαλέστηκε παραδείγματα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, με την ανοχή του πολιτικού συστήματος.
Ο κ. Κουρουμπλής απάντησε, όμως, και στα στελέχη της ΝΔ, Νίκο Δένδια και Άδωνι Γεωργιάδη που τον στοχοποίησαν. «Αρκετά είμαι ανεκτικός στο κάθε γελοίο υποκείμενο» είπε εκνευρισμένος ο κ. Κουρουμπλής. Στη συνέχεια ανακάλεσε, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η αναφορά του δεν είχε ως στόχο τον Νίκο Δένδια.
Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας προκάλεσε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει μετά από τα όσα είπε αν θα ψηφίσει να γίνει έρευνα το 1996, αφού επιθυμεί απαντήσεις για το Σωματείο της Μαρίκας Μητσοτάκη, αλλά και για την περίοδο του 2015- 2017, ώστε να αποδειχθεί ότι έγινε τιμολόγηση φαρμάκων, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

«Τι έγινε αυτό το Δελτίο Τιμών, που λέτε κύριε υπουργέ; Γιατί εμείς πρώτη φορά το ακούμε αυτό. Γιατί αν υπήρξε το Δελτίο και παρά ταύτα ο επόμενος υπουργός, δεν έκανε κάτι, τότε έχει εκείνος ευθύνες. Αν δεν υπήρξε, όμως, έχει ο υπουργός που δεν το εξέδωσε. Δεν υπάρχει όμως καμία πιθανότητα να μην υπάρχουν καθόλου ευθύνες», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.
Γεωργιάδης – Πολάκης
Ακολούθησε «μάχη» μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη και του αν. υπουργού Υγείας κ. Πολάκη. Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε όλες τις κατηγορίες και δήλωσε έτοιμος να αρνηθεί την παραγραφή των αδικημάτων για να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, καλώντας όμως να κάνει το ίδιο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
«Στη πολιτική μπορεί να έχουμε τεράστιες διαφωνίες, αλλά το να διοργανώνουμε και να ρίχνουμε λάσπη δείχνει το πραγματικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε και προσέθεσε:

«Κάνω δήλωση αμετάκλητη. Παραιτούμαι πάσης διαγραφής αδικημάτων, και αν έχετε τα κότσια να κάνετε προανακριτική και να με πάτε στο Ειδικό Δικαστήριο. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, να κάνετε και εσείς το ίδιο και να πάμε σε Προανακριτική».
Παράλληλα επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντας ότι «τον κατηγόρησε για 23 δήθεν παράνομους διορισμούς στο ΚΕΛΠΝΟ, μπλέκοντας και τη σύζυγο του, ενώ από την έρευνα που ζήτησε ο κ. Πολάκης και έγινε από τη Δικαιοσύνη, δεν του ασκήθηκε καμία δίωξη».

Ο κ. Γεωργιάδης αντέκρουσε και τις κατηγορίες που βασίζονται στα όσα κατέθεσε από τις φυλακές, ο πρώην πρόεδρος του "Ερρίκος Ντυνάν" Ανδρέας Μαρτίνης, τονίζοντας ότι ο ίδιος τον είχε απομακρύνει γιατί έφτασε το νοσοκομείο να χρωστά 200 εκατ. ευρώ και διόρισε νέα διοίκηση. «Ισχυρίστηκε ο κ. Μαρτίνης στο δικαστήριο ότι δεν είχα δικαίωμα να διορίσω νέα διοίκηση και το δικαστήριο έκρινε ότι είχα δικαίωμα», ανέφερε. Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι κατηγορίες του κ. Μαρτίνη εναντίον τόσο του Νότη Μηταράκη όσο και του Ανδρέα Λυκουρέντζου αλλά και του Κώστα Χατζηδάκη, είναι επειδή αρνήθηκαν να τον δουν.
Απευθυνόμενος προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον κάλεσε να καταθέσει την απάντηση της υπηρεσίας του ΚΕΛΠΝΟ για τους «δήθεν» -όπως είπε- 23 διορισμούς που έκανε. Ταυτόχρονα τόνισε ότι πρέπει να ελεγχθεί η καταγγελία των εργαζομένων του ΚΕΛΠΝΟ ότι ο πρόεδρος του προσπάθησε να αλλοιώσει το πρωτόκολλο και πήγε η αστυνομία. Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να ελεγχθεί και το ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε 700.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία για την φύλαξη του ΚΕΛΠΝΟ, τους μήνες Ιανουάριο Φεβρουάριο.

«Ο τροχός γυρίζει και η πλειοψηφία της Βουλής θα αλλάξει. Γι΄ αυτό, καλύτερα για εσάς να ερευνηθούν τώρα παρά μετά», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης  έκανε λόγο «μαυσωλείο της διαφθοράς, offshore των κυβερνήσεων» μιλώντας για το ΚΕΕΛΠΝΟ και πρόσθεσε «Με αυτά τα παράσιτα θα κάνει την παραγωγική ανασυγκρότηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης;».
Ο αν. υπουργός ανέφερε και μερικά παραδείγματα λέγοντας πως «Οι βηματοδότες στην Ελλάδα είχαν μέση τιμή όλα αυτά τα χρόνια, 6.500€, ενώ στην Ευρώπη 1.800€» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως «στο όνομα ενός παιδιού που πέθανε από AIDS, τότε δώσαμε τη δουλειά στη NOVARTIS για να κάνουμε την εξέταση με 50€, όταν την ίδια στιγμή στην Πολωνία η ίδια εξέταση στοίχιζε 8€».

Ο κ. Πολάκης χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, λέγοντας «Η διαφθορά είναι πολιτικό φαινόμενο μας είπε ένας 'βρυκόλακας' που βγήκε από τη ντουλάπα πριν λίγο καιρό».
Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Δίνουν ακόμη μία αποτυχημένη παράσταση οι βολεμένοι τής βουλής...αλήθεια αυτών οι συντάξεις
    μένουν αλώβητες..????..γιά νά αποσπάσουν τή προσοχή τών δύστυχων πολιτών ,τούς έχουν βάλει
    τά χέρια τους στίς τσέπες καί τίς αδειάζουν φωνάζοντας ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΛΗΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΒΓΑΛΕ 27 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ
    ΑΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά