Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Αποσταθεροποίηση... στα πρόβατα

Το μόνο που απομένει να ακούσουμε είναι για το «σχέδιο δολοφονίας του Αλέξη Τσίπρα» από Ρώσους πράκτορες επειδή ο πρωθυπουργός δεν έκανε το χατίρι στον Πούτιν να μας δανείσει πέντε δισ. ευρώ. Ακούγεται γελοίο το σενάριο; Σάμπως ήταν καλύτερο εκείνο που ήθελε Τούρκους να καίνε την Πελοπόννησο και να αποσταθεροποιούν τόσο πολύ τον κ. Κώστα Καραμανλή, ώστε να αρχίσει να μοιράζει τριχίλιαρα σε όποιον περνούσε από εκεί;
Δεν είναι πολύ καλύτερο, βέβαια, το παραμύθι που διαβάσαμε την Κυριακή και θέλει «τραπεζίτες, πρώην πρωθυπουργοί, αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν να συγκλίνουν στην καλλιέργεια κλίματος αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω “οικουμενικών” σεναρίων και με την αγαστή συνδρομή των ακραίων εκ των δανειστών, που ζητούν

“στήριξη των μέτρων από την αντιπολίτευση”, ενώ όλες οι υπόγειες διεργασίες έχουν μία κοινή συνισταμένη: Να φύγουν “ο Τσίπρας και η παρέα του” πριν... τους κάνουν ζημιά» («Αυγή» 2.4.2017).
Ο πρωτοσέλιδος τίτλος ήταν «Σχέδιο αποσταθεροποίησης από το παλιό σύστημα», λες και χρειάζεται να υπάρχει προσπάθεια αποσταθεροποίησης μιας κυβέρνησης που τα κάνει όλα λαμπόγυαλο, που οι βουλευτές της παίρνουν επίδομα φτώχειας, που το συνταξιοδοτικό με την έμπνευση Κατρούγκαλου έγινε μπάχαλο, που ενεργοποιεί τις ρήτρες Σουφλιά για αποζημίωση των εργολάβων, που χρεοκοπεί τη ΔΕΗ, που.., που.., που... Είναι τόσα πολλά τα κρίματα της κυβέρνησης που δεν χρειάζονται ούτε τραπεζίτες, ούτε πρώην πρωθυπουργοί για να αποσταθεροποιηθεί. Σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία θα είχε μπει ήδη χαλινάρι σε μια τόσο καταστροφική κυβέρνηση. Και είναι απίστευτη η ειρωνεία, αλλά αυτό για το οποίο πρέπει να ψέξουμε το παλαιό πολιτικό σύστημα είναι το γεγονός ότι έφτιαξαν μια τόσο καλά θωρακισμένη πρωθυπουργική δημοκρατία, στην οποία ο ένοικος του Μαξίμου μπορεί να καταστρέψει τη χώρα και να μην μπορεί κανείς να τον εμποδίσει.

Εχει γραφτεί πολλάκις ότι στόχος των αντιπολιτευόμενων κομμάτων είναι να πέσει η κυβέρνηση για να κυβερνήσουν αυτά καλύτερα. Είναι και καθήκον όλων των πολιτών να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, εφόσον πιστεύουν ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα θεμιτά μέσα, σε αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που χρησιμοποίησαν ως αντιπολίτευση όλα τα αθέμιτα. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα ξεδιάντροπα ψέματα με τα οποία φλόμωσαν χρόνια τώρα τον ελληνικό λαό, αλλά στις ξεκάθαρα αντιδημοκρατικές ενέργειες τις οποίες μετέρχονταν. Να θυμηθούμε τα τάγματα εφόδου που σχημάτιζαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν ακροδεξιού τύπου αντισυγκεντρώσεις στις ομιλίες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ; Ξεχνιέται η προτροπή του κ. Πάνου Καμμένου προς κάποιους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πολιτικό αντίπαλο, πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. Χρήστο Πάχτα; Τη στήριξη που έδιναν σε κάθε τύπου τζαμπατζήδες του τύπου «δεν πληρώνω», μέχρι να καταρρεύσουν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις;

Είναι καθήκον των πολιτών που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι καταστροφική για τον τόπο να το φωνάξουν, να κινητοποιηθούν για την πτώση της. Με δημοκρατικό, όμως, τρόπο. Η αντιπολιτευτική ελεεινότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να παραμείνει στην Ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Ρέ σύ μανδραβέλη,άντε καί πέφτουνε οι συριζανέλ,δημοκρατικά,άντε καί γίνονται,πάλι δημοκρατικά
    εκλογές,πιστεύεις εσύ ότι θά εκλεγούν αυτοί πού σέ μισθοτροφοδοτούν...????..είσαι βαθειά
    νυχτωμένος,φίλτατε καί εσύ καί οι όμοιοί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. 1.43, Να μην πεσουνε οι Συριζανελ, ΟΧΙ. Τους μισθους και τις συνταξεις θα τις τσεκουρεψουν οι κυβερνωντες κατα 30% οπως ακουγεται?? ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Και εαν ΝΑι γιατι??? Αυτο υποσχεθηκαν?? Αφου η Οικονομια παει καλα και εχουμε και περισσευματα γιατι να τα κοψουν??? Ετσι απλα??? Τους υποχρεωνουν οι Αδιστακτοι δανειστες?? Εαν ναι τοτε δικαιωνονται ολοι οι προηγουμενοι αφου με τους ιδιους εκβιαστες εκαναν τις διαπραγματευσεις??? Αυτα σκεπτετε ο απλος πολιτης και δεν τον ενδιαφερει ποιος κυβερνα!!!!! Μηπως επρεπε το 2010 να υπηρχε μια στοιχειωδης συνεργασια ή εστω ανοχη απο ολες τις Πολιτικες δυναμεις και να ητανε τωρα τα Μνημονια παρελθον??? τα λαθη τους θα τα παραδεχθουν επιτελους ολοι οσοι τα διεπραξαν??? Αν συνεχισουμε με αυτα τα μυαλα, στο βαθος δεν υπαρχει Φως αλλα χρεωκοπια και Δραχμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τούς τοκογλύφους δέν ενδιαφέρει ποιά κυβέρνηση είναι πάνω,αρκεί νά υπακούει σ΄αυτούς.
    Υπάκουος ήταν ό γιωργάκης πού έφερε τό ΔΝΤ,ναί αυτό πού σήμερα δαγκώνει καί έκανε τό χρέος
    από ιδιωτικό σέ δημόσιο μέ τό α΄μνημόνιο,κόβοντας μισθούς καί συντάξεις.
    Μετά ήλθε ό σαμαράς μέ βενιζέλο καί μας έβαλαν τό β΄μνημόνιο,ΕΦΚΑ σέ ΔΕΗ δηλ.ενοίκιο στά σπίτια μας,ξανακόβοντας μισθούς καί συντάξεις.
    Μετά ήλθαν οι συριζανέλ μέ τό γ΄μνημόνιο,ματαξανακόβοντας μισθούς καί συντάξεις καί βάζοντας
    φόρους καί στά χαμόσπιτα καί κουλουροπώλες.
    Επομένως από τούς παραπάνω καμμία ελπίδα εξόδου από μνημόνια.
    Ο φοιτητής α΄εξαμήνου οικονομικής σχολής γνωρίζει ότι ανάπτυξη καί ανεργία έρχεται ΜΟΝΟΝ μέ
    τόνωση τής ζήτησης.Χρήματα οι τοκογλύφοι δέν πρόκειται ποτέ νά ρίξουν στήν Ελληνική οικονομία
    επομένως ή μόνη λύση,όπως γίνεται σήμερα καί σέ πολλές γερμανικές πόλεις μέ ντόπιο νόμισμα,
    οχι ευρώ,γιά τήν ενίσχυση τής τοπικής οικονομίας είναι ή έκδοση πάλι τής δραχμής καί ας
    κινδυνολογούν τά μνημονιακά κανάλια..δραχμή γιά τήν ενίσχυση τής Ελληνικής οικονομίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 5:50
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
    ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δαιμονοποίηση τής πολιτικής.....
    Απορία ψάλτου..βήξ..
    Απορία καί έλλειψη επιχειρημάτων....κινδυνεύουμε από τή χρυσή αυγή...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά