Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Σύντροφοι, η λάσπη που πετάτε βλάπτει σοβαρά την ψυχική σας υγεία

Δεν είναι οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν περιπέσει σε βαθιά μελαγχολία. Δεν είναι οι συγκεκριμένοι ρυπαρογράφοι, που έχουν ξεσαλώσει. Δεν είναι τα πληρωμένα τρόλ του διαδικτύου, που δεν έχουν πλέον πρόθυμους αναγνώστες γι΄αυτά που γράφουν. Η απόγνωση αυτών των ανθρώπων είναι ευεξήγητη. Χάνουν τον «λουφέ» της εξουσίας και τρέμουν την φυλακή.
Εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι κατάσταση παροξυσμού στην οποία βρίσκονται απλοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφοφόροι του, που δεν προσδοκούν τίποτα άλλο, παρά την δικαίωση της επιλογής τους. Και επειδή αυτή η δικαίωση δεν έρχεται, αντί να εκτιμήσουν ψύχραιμα και λογικά την κατάσταση, παραφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Βρίζουν, λοιδορούν, συκοφαντούν, προσβάλλουν, όποιον δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους. Αντί για τον διάλογο επιλέγουν τις τσιρίδες, τις υστερικές κραυγές και τις εκφράσεις των χουλιγκάνων ποδοσφαιρικών γηπέδων.
Και ο πόνος και η παραφορά αυτών των
ανθρώπων μεγαλώνει, καθώς βλέπουν πως δεν έχουν να πουν τίποτα για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, και ασχολούνται, ακόμα, με τους «προηγούμενους» και με τον «Κούλη.» Αρρωσταίνουν όταν τον βλέπουν  να προηγείται με double score του «δικού» τους. Υποθέτω, πως αντιλαμβάνονται ότι η ενασχόληση τους, αποκλειστικά, με τους «άλλους», αποτελεί το έσχατο στάδιο της ξεφτίλας τους.
Αυτή η ψυχωσική αντιμετώπιση της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης εκ μέρους αυτών των δυστυχισμένων συνανθρώπων μας, δεν προμηνύει τίποτα το θετικό και για τους ίδιους και για το κόμμα τους. Επειδή με τα γραφόμενα τους, τους άναρθρους σχολιασμούς τους, εκπέμπουν έναν φανατισμό, απωθούν όσους λογικούς ανθρώπους έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Με την εκφορά του λόγου τους κάνουν ζημία στο κόμμα τους. Και αυτό βέβαια, επειδή βρίσκονται σε κατάσταση ομαδικής παράκρουσης, δεν το καταλαβαίνουν.
Και η ηγεσία τι κάνει; Και να θέλει δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε, δεν μπορεί να πείσει για τα όσα κάνει. Το αφήγημα της, διαψεύδεται, πριν καν αρχίσει η διήγηση του. Έτσι, π.χ. « πριν ο αλέκτωρ φωνήσαι τρις», ο Schulz και ο Schaeuble χτύπησαν ταυτόχρονα.
Ο πρώτος δήλωσε πως «αν η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις» και ο δεύτερος πως «πρώτα θα εφαρμοσθούν πλήρως τα όσα συμφωνήθηκαν και μετά θα γίνει η συζήτηση για το χρέος.» Και οι δύο στόχευσαν την καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεταρρυθμίσεις είναι το κόκκινο πανί για το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς για να μην γίνουν, και η ρύθμιση του χρέους αποτελεί την σημαία των Συριζαίων.
Είναι λογικό λοιπόν, όλοι αυτοί που πίστεψαν στα «παχιά λόγια» του Αλέξη, να βιώνουν τώρα τραυματικά την ματαίωση. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως εξαπατήθηκαν τόσο πολύ.  Και επειδή  εξαντλήθηκε το ρεπερτόριο του Παπασταύρου, της ΒΜW του Βενιζέλου και των cds του Παπανδρέου, προσπαθούν να κατασκευάσουν καινούργιους εχθρούς. Όμως, ξέμειναν οι απογοητευμένοι σύντροφοι από πυρομαχικά.
Ύστατο καταφύγιο τους, η  προσφιλής «λάσπη» για να επιβεβαιώσουν τον μεγάλο λαϊκό βάρδο που λέει: «δεν είναι εύκολο να αλλάξεις/ έχει κι΄η λάσπη ηδονή».
ΥΓ. Προς όλους αυτούς που με βρίζουν σκαιότατα στα σχόλια τους, τους πληροφορώ πως δεν καταλαβαίνω τίποτα. Έχω «σπασμένη χολή» και γερό στομάχι. Τους αφιερώνω, με πολλή αγάπη,  τους στίχους του Άκη Πάνου: « για σένα ο δρόμος είναι δρόμος/τι πα να πει είναι στραβός/ ποιο θά 'ναι το φινάλε όμως/ δεν το μαντεύεις ακριβώς».
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

13 σχόλια:

  1. Φίλτατε,στή φυλακή..ή πρός τή φυλακή οδεύουν πολλά στελέχη τού εκσυγχρονιστικού-σημιτικού
    πασόκ..καιρός νά πάνε φυλακή καί οι προεδρικοί τού πασόκ.
    Ως πρός τή ΝΔ,μήν πιστεύεις τίς πληρωμένες δημοσκοπήσεις,επειδή ή ΝΔ έχει συγκυβερνήσει μέ
    τόν βενιζέλο τού πασόκ,έχει ήδη μολυνθεί,μέ τή πασοκίτικη πολιτική,έχει μειώσει μισθούς
    συντάξεις,έχει σκοτώσει επαγγελματίες,έχει υπογράψει μνημόνια σφαγής τών Ελλήνων,είναι
    γονατισμένος δούλος τών γερμανών,οπότε σέ απίθανο ενδεχόμενο εκλογών θά τρίβεις τά μάτια σου
    μέ τά εξευτελιστικά ποσοστά πού ή ΝΔ θά πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 7:28
    ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
    ΣΕ ΧΑΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κονδυλοφορε μου ουτε και απεναντι του εαυτου σου δεν εισαι συνεπης , ποσο μαλλον απεναντι των αναγνωστων που απευθυνεσαι! Πως τολμας να γραφεις για ρυπογρφους λοιπον οταν εσυ ο ιδιος παραγαγεις και δημοσιευεις γνωστες υβριστικες χυδαιολογιες!
    Γιατι δεν γραφεις,ιδιαιτερα σαυτες τις αγιες ημερες της ομονοιας και της αγαπης, για τις απαραιτητες προσπαθειες που ωφειλουν να καταβαλλουν τα κομματα μας, ωστε να βρεθει ο κοινος παρανομαστης συνεργασιας με την κυβερνηση του κ. Τσιπρα, ο οποιος διεξαγει ενα τιτανιο αγωνα για τη ρυθμιση και βιωσιμοτητα του εξωτερικου χρεους μας?
    Γιατι δεν προβαλλεις σαν παραδειγμα τα θετικα στοιχεια των μοντελλων συγκυβέρνησης σε αλλες χωρες σαν παραδειγμα της Γερμανιας, οπου οι χριστιανοδημοκρατες συγκυβερνουν με τους Σοσιαλδημοκράτες δυο εκλογικες περιοδους. Ασχημα πηγε σε ολους του τομεις η Γερμανια σε ολα αυτα τα χρονια συγκυβερνησης των δυο μεγαλων κομματων? Δεν θελω να κουρασω τον καθε αναγνωστη εδω με στατιστικα στοιχεια για το τι επετυχε η Γερμανια σε παγκοσμια συγκριση σε ολα αυτα τα χρονια! Μα δεν βλεπετε πως λειτουργουν τα κρατη εξω απο δω? Ειναι λυση το ρηξημο της κυβερνησης και οι καθε τοσο εκλογες για να βαλλουμε μπροσταρη τον Κουλη εκ της οικογενειας των συνομοτων?Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ 10:48 σε πολλά σημεία έχεις δίκαιο και εγώ ψήφισα σύριζα και ούτε θέλω να ξαναδώ την δεξιά , δυστυχώς ο Αλέξης θα έχει την τύχη όλων των μνημονιακών πρωθυπουργών έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις και πρόδωσε τις ελπίδες μας.
    Δυστυχώς ας προετοιμαστούμε να δούμε τον Κούλη πρωθυπουργό και με μεγάλη διαφορά.
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7,28...Οι εκλογές αργούν,οι βολευτές είναι βολεμένοι,μέ 8.000 ευρώ τό μήνα.

    10,48..Ουτοπικό νά συνευρεθούν κόμματα πού τό ένα στηρίζει εργάτη καί τό άλλο στηρίζει
    εργοστασιάρχη..
    Η γερμανία άνθισε οικονομικά,επειδή τό 1953,στό Λονδίνο τίς χαριστηκαν τά χρέη ενώ
    γιά τήν Ελλάδα ή γερμανία δέν συμφωνεί νά τής χαριστούν τά χρέη.
    Δέν αναφέρεις σέ ποιά σημεία τών γραφομένων μου είμαι ανακόλουθος,επομένως απλά
    ρίχνεις
    λάσπη στόν ανεμιστήρα...ανθρώπινο..

    12,04...Η νδ,παρά τό προμοτάρισμα πού τής γίνεται,ώς μνημονιακό κόμμα αποκλείεται σέ
    μελλοντικές εκλογές νά έχει αυτοδυναμία,προβλέπεται σύμπραξη μέ τό πασόκ,γιά λίγο
    χρόνο καί μετά θά ξαναπέσουν αγκαλιά,θά τό πούνε δεξιά παρένθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ 12:54 ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΛΑ
    ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ RESET

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10,48..Ουτο γερμανία άνθισε οικονομικά,επειδή τό 1953,στό Λονδίνο τίς χαριστηκαν τά χρέη ενώ γιά τήν Ελλάδα ή γερμανία δέν συμφωνεί νά τής χαριστούν τά χρέη.

    Φιλε μου η ανορθωση της γερμανιας αρχιζει μετα τον πολεμο με τις γερμανιδες γυναικες
    που με γυμνα χεργια καθαριζαν τα μπαζα απο τις κατστραμμενες πολεις τους σαν στη Δρεσνη η το Βερολινο γιατι οι ανδρες ηταν σκοτωμενοι η βαρεια τραυματησμενοι και συνεπως ανικανοι για βαρειες δουλειες!! Και η συνεχεια αν και παραβλεπω εδω τον κ. Εκχαρτ , υπουργο οικονομικων επι Αντεναουερ.
    Στις 14 Μαρτίου του 2003 ΄μως ο νεος σοσιαλοδημοκρατης καγκελάριος κ. Γκέρχαρντ Σρέντερ εκφώνησε ένα σημαντικό λόγο στη γερμανική Βουλή. Ξεκίνησε την ομιλία του με τη ρήση του Φέρντιναντ Λασάλ ότι «το πρώτο καθήκον ενός σοσιαλιστή είναι να λέει την αλήθεια».Η οικονομικη αναπτυξη της αρχιζει απο τοτε με την «Ατζέντα 2010» που εξήγγειλε τότε κ. Σρέντερ, η οποια είχε στόχο να αντιμετωπιστεί η διογκούμενη ανεργία -ειδικά των νέων- και να ξεκολλήσει ο μηδενικός ρυθμός ανάπτυξης που είχε τότε η γερμανική οικονομία. Τα μέτρα που προτάθηκαν από τη συγκυβέρνηση συνεργασίας Σοσιαλδημοκρατών - Πράσινων, με αρχηγο τον κ. Φισσερ , υπουργο εξωτερικων επι Σρεντερ, έγιναν γνώριμα στην Ελλάδα μετά το 2010: Μερικα απο αυτα//
    - Περιορίζεται η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης. Το όριο των 65 ετών παραμένει προς το παρόν άθικτο και η αύξησή του στα 67 αναφέρεται ως «αντικείμενο προβληματισμού στο μέλλον».
    - Μείωση φοροαπαλλαγών για αγορά πρώτης κατοικίας.
    - Μείωση επιδοτήσεων των αγροτών.
    - Μείωση των κονδυλίων υγείας κατά 23 δισ. ευρώ μέχρι το έτος 2007.
    Φυσικά τα μέτρα δεν πέρασαν χωρίς συνδικαλιστικές και πολιτικές αντιδράσεις. Κάποια γερμανικά συνδικάτα διαδήλωσαν -φυσικά δεν κάηκαν κτίρια, ούτε άνθρωποι ζωντανοί ως έκφραση της «δίκαιης οργής» του λαού!!
    Δωσς στο γκουγκελ Ατζέντα 2010 και μαθε την αληθεια και για τα προγραμματα των Σ0σιαλοδημοκρατςν!! Σημερα ακομα η κ. Μερκελ κθβερνα μα βαση την Ατζέντα 2010, την οποια ο κ. Σουλτσ σκοπευει να αναθεωρισει αν βγει καγκελαριος!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3.05..Ως πρός τά χρέη...ή Ελλάδα τό 2010,είχε αποπληρωμή δόσης δανείου 80 δισ.ευρώ.άν δέν
    είχε αυτή τήν υποχρέωση,δέν θά έφερνε ο γιωργάκης τό ΔΝΤ στή χώρα,γιά νά τής φορτώσει
    καί άλλα 100δισ.ευρώ,πού έπρεπε επίσης νά πάνε σέ γαλλογερμανικές τράπεζες,οι οποίες
    εάν δέν τά έπαιρναν,θά βάραγαν κανόνι,δηλ.ό γιωργάκης έσωσε τίς γαλλογερμανικές τράπεζες
    μέ τό α΄μνημόνιο.

    Σήμερα ή Ελλάδα,μέ αίμα έχει πλεονάσματα 3,5 τού ακαθάριστου εθνικού προιόντος ΑΕΠ,αυτό
    σημαίνει ότι τό Ελληνικό κράτος μπορεί νά λειτουργήσει χωρίς δανεικά.
    Υποχρεώνεται,μέ τά μνημόνια,ή Ελλάδα νά δανείζεται γιά νά αποπληρώνει ένα επαχθές χρέος τό
    οποίο ή γερμανία αρνείται νά απομειώσει,όπως τό 1253 απομειώθηκε τό χρέος τής γερμανίας.

    Η γερμανία χωρίς τό χρέος,από τή δεκαετία τού 1950 εισήγαγε μετανάστες καί από τήν Ελλάδα
    γιά νά πραγματοποιήσει ,από τότε τό οικονομικό της θαύμα.

    Οι γυναίκες τής γερμανίας ήταν επόμενο,τό 1945,μέ τή λήξη τού πολέμου νά βάλουν πλάτες καί
    νά καθαρίσουν καί τή Δρέσδη,λόγω λειψανδρίας,σημειώνω εδώ ότι ό βομβαρδισμός καί ή καταστροφή τής Δρέσδης ήταν άσκοπος επειδή ό πόλεμος είχε λήξει καί οι γερμανοί είχαν
    παραδοθεί,έγινε όμως γιά παραδειγματισμό τής τότε χιτλερικής γερμανίας.
    Πάντως ή κοινωνία τής γερμανίας είναι μητριαρχική,κουμάντο κάνουν οι γυναίκες σέ όλα τά
    επίπεδα τής παραγωγικής γερμανικής οικονομίας,από τά υπαίθρια μαγαζάκια μέχρι τίς μεγάλες
    βιομηχανίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5:25 προφανώς λόγω κομματικής φανατίλας όπως σε έχω προτρέψει δεν κάνεις μια αναζήτηση στο διαδίκτυο να δεις ποιος έφερε το ΔΝΤ, το έχει παραδεχθεί πολλάκις δημόσια η καγκελάριος Μέρκελ ότι η ΕΕ δεν μπορούσε από μόνη της να στηρίξει το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδος και έπρεπε να ζητήσει την συνδρομή του ΔΝΤ.
    Όλα τα άλλα είναι για κομματικά ακροατήρια της πεντάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 6.13..Δέν ενδιαφέρομαι ούτε γιά τή πολιτική ούτε γιά τό ποδόσφαιρο..
    Αναζητώντας στό διαδίκτυο βρήκα ότι ό γιωργάκης,πολύ πρίν από τίς εκλογές ήταν σέ συνεννόηση
    μέ τόν στρός σκάν,τό τότε δ/ντή τού ΔΝΤ,επειδή είχε ενημερωθεί γιά τό τεράστιο χρέος τής
    Ελλάδος καί ό τύπος τού είπε νά ζητήσει βοήθεια από τό ΔΝΤ,επειδή τότε τό ΔΝΤ ήθελε νά βάλει
    πόδι στήν Ευρώπη,μέσω Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.thetoc.gr/politiki/article/papandreou-den-ithela-egw-to-dnt-i-merkel-to-ithele
    ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7.33 τής χθές...Εντελώς αναξιόπιστος ιστότοπος..λέει ψέματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 7:53
    ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ;
    ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά