Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Δεν θα το αποφύγουν κι ας πιστεύουν το αντίθετο

Θα πάνε σε εκλογές. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά κι ας λένε το αντίθετο. Το ερώτημα είναι πόση ζημιά θα έχουν προκαλέσει μέχρι τότε στην χώρα, αλλά αυτό δεν μοιάζει να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Το κακό γι' αυτούς δεν είναι ότι ζητάει εκλογές ο Μητσοτάκης. Αλλά ότι τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος και τους έχει γυρίσει την πλάτη.
Σε μία συνέντευξη του 2013 ο κ. Τσίπρας εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση, επειδή στις δημοσκοπήσεις ο κ. Σαμαράς  ήταν τότε  στο 15% και υποστήριζε ότι δεν μπορεί  στην Ελλάδα να σταθεί μία κυβέρνηση με τόσο μικρή αποδοχή του κοινού. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το ψυχολογικό όριο του 10%, τι άποψη έχει ο κ. Τσίπρας;
Είναι αλήθεια! Με ποσοστά αποδοχής του 12% και του 10% δεν στέκονται κυβερνήσεις. Κι ας φουσκώνει από
περηφάνια ο συνέταιρος Πάνος Καμμένος, λέγοντας από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα κάνουν την χάρη στην αντιπολίτευση να πάνε σε εκλογές. Χάρη θα έκαναν στην χώρα και όχι στην αντιπολίτευση. Μέχρι σήμερα, πάντως, έχουν δείξει ότι βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την καρέκλα. Όλα τα άλλα δεν τα υπολογίζουν.
Δεν περιμένουμε, λοιπόν, ότι θα σκεφτούν το καλό της χώρας και θα σπεύσουν να δώσουν μία λύση για το καλό του ελληνικού λαού. Ούτε που περνάει μία τέτοια επιλογή από το μυαλό αυτών των… υπερπατριωτών. Εκείνο που φαίνεται ότι θα συμβεί είναι ότι θα εξαναγκαστούν να φύγουν από την οργή του κόσμου. Κάτι που αποτυπώνεται πεντακάθαρα στις δημοσκοπήσεις. Μπορεί να μην θέλουν να φύγουν, αλλά η απαξίωσή τους από τον ελληνικό λαό δεν θα τους αφήσει άλλα περιθώρια.
Το 2014-2015 ο ελληνικός λαός επέλεξε το σκίσιμο των μνημονίων. Πίστευε ότι για την κρίση έφταιγαν τα μνημόνια κι όχι όσα συνέβησαν από το 1981 ως τις μέρες μας.  Ο ελληνικός λαός ήταν τελικά εκείνος που έπεσε σε αυταπάτες και όχι ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα το κυρίαρχο αίτημα είναι να φύγει ο θίασος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όσες φορές βγαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη και λένε στον ελληνικό λαό ότι δεν εγκαταλείπουν την καρέκλα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν περισσότερο τον κόσμο.
Δεν περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα κάτι περισσότερο από το να συνεχίσει να υφαίνει τις μηχανορραφίες του για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Γι αυτό είναι πράγματι ικανός. Εδώ «διαπραγματεύονται» κοντά έναν χρόνο με τους δανειστές με αντικειμενικό στόχο να φορτώσει όλα τα μέτρα στην επόμενη κυβέρνηση κι όχι να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα για τους Έλληνες πολίτες. Οι άνθρωποι είναι ικανοί να βάλουν φωτιά απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα, αν πιστέψουν ότι έχουν κάτι να κερδίσουν απ’ αυτό. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι ο κόσμος τους έχει καταλάβει. Δεν μπορούνε πλέον να τον κοροϊδέψουν. Αυτό και μόνο το γεγονός θα έπρεπε κανονικά να τους φοβίζει. Κι αντί να κουνάνε απειλητικά το δάκτυλο να αρχίσουν να σκέφτονται πως θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους.
Καλή Ανάσταση!
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

3 σχόλια:

  1. Δέν υπάρχει περίπτωση νά πάνε σέ εκλογές καί νά χάσουν τά 8.000 ευρώ τό μήνα.Μιλώ καί γιά τούς 300,επειδή μετά από εκλογές ΟΛΟΙ αυτοί θά πάνε σπίτι τους....Οσο καί νά κωλοχτυπιούνται οι
    τοκογλύφοι εκλογές θά γίνουν τό 2019.Ειναι ή μόνη αντιστασιακή,έναντι τών τοκογλύφων,πράξη
    πού μπορούν αυτά τά μειράκια τής βουλής νά κάνουν,επειδή άν ήθελαν εκλογές αρκεί νά παραιτηθεί
    όλη ή αντιπολίτευση,οπότε νά οι εκλογές..απλά μάς δουλεύουν καί οι 300.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Μονο αυτη η πρακτικη των παραιτησεων της αντιπολιτευσης ελειπε απο την Ελλαδα, να την κανουμε Λιβανο να τελειωνουμε. Ξερεις τι προτεινεις ανθρωπε μου, δικαιολογιμενα ή οχι, πανω στη οργη σου?? καταλαβαινεις τι γαϊτανακι αλλαγης κυβερνησεων θα γινεται οταν ανοιξει αυτη η βιομηχανια?? Και ποιος θα την πληρωνει λες?? Μα παλι εμεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10,45..Θέλει ΤΟΛΜΗ ή ελευθερία...Ακριβώς τά ίδια,μέ τά δικά σου λόγια,έλεγαν στό Κολοκοτρώνη
    πού πας άνθρωπέ μου νά τά βάλεις μέ τούς τούρκους,έχουν όλα τά κάστρα,όλα τά όπλα,τόν
    μέτερνιχ καί τήν ευρώπη νά στηρίζει τούρκους,θά σού κόψουν τό κεφάλι οι τούρκοι......
    αλλά όπως ήδη γνωρίζεις ό Κολοκοτρώνης,μέ λίγους άτακτους κυρίευσε τή Τριπολιτσά,μετά
    όλο τό Μωριά,παρότι υπήρχαν καί Ελληνες γενίτσαροι,κοτσαμπάσηδες,όπως καί σήμερα πού
    έβαλαν τό Κολοκωτρώνη φυλακή ΟΜΩΣ τελικά ή Ελλάδα αποτίναξε τό τούρκικο ζυγό....αυτά
    από τήν ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά