Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ο κρυμμένος ληστής και ο υποψήφιος Έλληνας Κλουζώ

Η αστυνομία έψαχνε τον έναν από τους 4 κακοποιούς που αποπειράθηκαν να ληστέψουν μια ηλικιωμένη ένοικο διαμερίσματος στο Παλαιό Φάληρο. Ούτε ένας αστυνομικός δεν σκέφτηκε να διερευνήσει το χώρο του διαμερίσματος σπιθαμή προς σπιθαμή. Ο κακοποιός είχε τελικά κρυφτεί για 14 ώρες μέσα σε μία ντουλάπα. Δυστυχώς, δεν διαθέτουμε ακόμη αστυνόμους Κλουζώ! Διαθέτουμε όμως υπουργό επιπέδου Τόσκα. Σε συνδυασμό με το νόμο Παρασκευόπουλου είναι ένα εκρηκτικός συνδυασμός.
Δείτε τώρα πόσο «ανεπίκαιρη» ήταν η κοινοβουλευτική παρέμβαση του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε επερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη Δημόσια Τάξη. Στην Ελλάδα της κρίσης η ασφάλεια των πολιτών μοιάζει με έναν ακόμη χαμένο παράδεισο. Και αυτό δεν είναι απόρροια της κρίσης, αλλά αποτέλεσμα παράλογων πολιτικών επιλογών. Ο νόμος Παρασκευόπουλου έβγαλε από τη φυλακή επικίνδυνους κακοποιούς. Αρκετοί εκ των ευεργετηθέντων από το
νόμο Παρασκευόπουλο επανέλαβαν την εγκληματική τους δράση αμέσως μετά την αποφυλάκισή τους. Αυτό όμως, δεν συγκίνησε τους αρμόδιους για να επανεξετάσουν τη στάση τους.
Κι ήρθε το περιστατικό του Παλαιού Φαλήρου. Δεν είναι μόνο ότι οι δράστες αποφυλακίστηκαν ελέω του νόμου Παρασκευόπουλου, είναι και τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόδειξη ότι η αστυνομία λειτουργεί πλημμελώς. Τέσσερις κακοποιοί εισέβαλαν σε ένα διαμέρισμα. Συγγενικό πρόσωπο ειδοποιεί την αστυνομία, καθώς αντιλήφθηκε το περιστατικό με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Ένας κακοποιός σκοτώνεται και 2 συλλαμβάνονται. Ο τέταρτος αναζητείται. Ουδείς από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο διαμέρισμα δεν σκέφτηκε το πιο απλό: να ψάξει το διαμέρισμα σπιθαμή προς σπιθαμή. Αν αυτό δεν εκθέτει την αστυνομία και την πολιτική της ηγεσία, τι άλλο θα μπορούσε να το προκαλέσει;
Ο κ. Τόσκας ασχολείται με τις συλλογικότητες και το πως θα τις φέρει στον… ίσιο δρόμο. Θα μπορούσε να είναι ένας καλός κατηχητής. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι είναι το λάθος πρόσωπο για να του εμπιστευτούμε τις ζωές και τις περιουσίες μας. Η αστυνομία δεν λειτουργεί όπως λειτουργούσε, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική. Δεν έχουν αλλάξει οι άνθρωποι. Η διάθεσή τους προφανώς άλλαξε, επειδή οι εργαζόμενοι σε κάθε υπηρεσία εμπνέονται από την ηγεσία τους. Και ο κύριος Τόσκας δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία, αφού έχει σπαταλήσει όλη του την ενέργεια σε άλλους «σκοπούς». Πολλές φορές μάλιστα θίγοντας ευθέως το φρόνημα των αντρών και των γυναικών που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία.
Το περιστατικό του Παλαιού Φαλήρου δεν είναι τυχαίο, ούτε και αποτελεί την κορυφή κάποιου παγόβουνου. Είναι μια συνηθισμένη  καθημερινή ιστορία. Είναι το στίγμα που αφήνει σε αυτή την κοινωνία ο υπουργός Τόσκας. Σε άλλη χώρα, θα είχε ίσως γίνει ο ήρωας μιας νέας τηλεοπτικής σειράς. Στην Ελλάδα της κρίσης δεν έχουμε τη διάθεση ούτε καν να αστειευτούμε. Ίσως στο μέλλον, όταν θα έχουμε ανακτήσει τη διάθεση και το χιούμορ μας, η Ελλάδα αποκτήσει το δικό της τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό Κλουζώ.
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. AΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;
    ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέξυπνε,έστω ότι ήσουν αστυνομικός,διορισμένος από τά μνημονιακά κόμματα ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,
    ΑΝΕΛ,καί σέ υποχρέωνε ό προιστάμενός σου νά ανοίξης τή ντουλάπα,όπου ήταν κρυμμένος ό ληστής
    στό Φάληρο πού διέφυγε,ξέρεις τί θά είχες πάθει..????
    Θά ήσουν γεμάτος κουμπότρυπες από τά βλήματα τού κρυμμένου κλέφτη,βλήματα όμως πού σκοτώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά