Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Οι τσάμπα αριστερές μαγκιές...

Τώρα αρχίζουν τα χειρότερα. Οι κίνδυνοι για ατυχήματα από ανοησίες. Η φτωχοποίηση της χώρας με ασυγκράτητους ρυθμούς. Τώρα που ούτε οι ίδιοι ξέρουν πότε και πως θα φύγουν. Και για να περιμαζέψουν το ρεζιλίκι τους συμφωνούν σε όλα. Όχι μόνο με τους δανειστές. Με κρατικοδίαιτους. Με πλιατσικολόγους. Και με όποιον επιτήδειο ξέρει να κερδίζει από κυβερνήσεις σε διάλυση.
Στους δανειστές παριστάνουν τους άνετους. Ότι δεν έχουν βιασύνη για την αξιολόγηση. Γιατί ο κορβανάς του κράτους είναι γεμάτος...
Και αφού "λεφτά υπάρχουν" δεν νοιάζονται για τη δόση των 6,5 δισ. που περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο του 2016. Το "μπουγιουρντί" των 7,5 δισ. του Ιουλίου "...θα το πληρώσουμε από τους φόρους που μαζέψαμε και γεμίσαμε τον κορβανά μας".
Δυστυχώς, μέχρι σε ένα σημείο, το εννοούν οι αθεόφοβοι. Και εδώ είναι η πρώτη, επικίνδυνη για τη χώρα, τσάμπα αριστερή μαγκιά. 
Αλλά τι τους νοιάζει η χώρα. Ποιος ιδρώνει για
την καταστροφή που θα προκαλέσουν. 
Στο πίσω μέρος του αριστερού κεφαλιού τους έχουν "λύση". Θα ξηλώσουν τα πάντα από τα κρατικά Ταμεία. Θα "ξεβρακώσουν" επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και φορολογούμενους. 
Στους επόμενους μήνες δεν πρόκειται να δει δεκάρα τσακιστή όποιος προμηθευτής, εξαγωγέας, συνεργαζόμενος με το κράτος ή ιδιώτης φορολογούμενος περιμένει επιστροφή ΦΠΑ ή φόρου, και εξόφληση προμηθειών προς το κράτος. Ούτε όλα τα εφάπαξ (που προγραμματίστηκαν για το 2017) θα δοθούν. Θα γίνουν παγάκια...
Με αυτό το "πονηρό αριστερό σχέδιο" πουλάνε "μαγκιές" στους θεσμούς. Ότι εμείς θα πληρώσουμε τα χρωστούμενα. Και θα βγούμε και στις αγορές μέσα στον χρόνο.
Το μεγαλύτερο πάγωμα στη ρευστότητα, τα 10-20.000 λουκέτα (όπως υπολογίσουν για το 2017 οι Οργανώσεις της αγοράς) και οι 30.000 απολύσεις τους είναι, ως καταστροφή, εντελώς αδιάφορη. 
Εδώ διέλυσαν τη μεσαία τάξη και τώρα (με το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ) διαμορφώνουν την τάξη "πλουσίων" με 10.000 ευρώ (σε τετραμελή οικογένεια), τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες θα κοιτάνε;
Αλλά οι Γερμανοί τους περιμένουν στη γωνία... Και θα το δούμε σύντομα. Θα είναι οι πρώτοι που θα ανάψουν το πράσινο φώς για την αξιολόγηση και την προκαταβολή της δόσης των 6,5 δισ. 
Οι Γερμανοί δυσκολεύονται να πάνε σε εκλογές με ανοικτό και το ελληνικό ζήτημα. Πρέπει να δίνουν εξηγήσεις που δεν έχουν καμία διάθεση. 
Από την άλλη δεν θέλουν να αφήσουν και το παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα χωρίς απάντηση.
Τη "μαγκιά του", δηλαδή, να τραβήξει την αξιολόγηση ώστε να προλάβει να κεντήσει (στο εσωτερικό μέτωπο) τον καμβά που τον βολεύει. 
Ταυτόχρονα να  ξεγελάσει τον λαό υπογράφοντας νέα μέτρα χωρίς να πάρει λύση στο χρέος ή αντίμετρα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.  
Με άλλα λόγια το αριστερό παιχνίδι σε βάρος της οικονομίας με παραπέρα πάγωμα της ρευστότητας που όμως είναι αδιάφορο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Γι' αυτό και η απαίτηση για το "κεφάλι" του Στουρνάρα. Γιατί χαλάει το "κόλπο" και την "τσάμπα μαγκιά" με την μακροημέρευση της συμφωνίας...
Χρόνο θέλουν, επίσης, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γιατί δεν έχουν πουλήσει ακόμη τις "μαγκιές" τους και στη νομενκλατούρα και την "κατοχή" τους στο κράτος. Και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν και αυτούς (τους τελευταίους) τώρα που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν και τα κάτω του 10%. 
Τι τους τα χαλάει; Η αξιολόγηση που τους υποχρεώνει σε χειροπιαστές αποδείξεις ότι οι ΔΕΚΟ, η κρατική περιουσία και οι κρατικές επιχειρήσεις, περνάνε στο Υπερταμείο. 
Βεβαίως για την Ελλάδα, για την οικονομία και τους φορολογούμενους αυτό λέγεται "Ανάσταση". Λέγεται απελευθέρωση από το Σοβιετικό καθεστώς στην οικονομία εδώ και 40 χρόνια. 
Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι έτσι. "Στρατεύματα κατοχής" του κράτους που αριθμούν πάνω από 50.000 κομματικούς τεμπέληδες, άσχετους και τρωκτικά, πρώην αφισοκολλητές και κλακαδόροι, ζητούν "τα ρέστα" από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ και τους κομισάριους των υπουργείων. 
Ζητάνε εγγυήσεις. Αλλά οι κομισάριοι του ελληνικού Σοβιέτ δεσμεύονται από τους δανειστές. Και οι "τσάμπα μαγκιές" Σκουρλέτη, Σπίρτζη (όπως παλαιότερα Δρίτσα και Λαφαζάνη) δεν πιάνουν. Απόδειξη το "Μεσολόγγι" που ετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ στη ΔΕΗ. "Επανάσταση" που μαζί με όσες ακολουθήσουν θα αποκαλύψουν τα ψέματα και τις "αριστερές μαγκιές". Αυτές που θα πληρώσει αδρά ο λαός, ως καταναλωτής, "αιχμάλωτος", των κρατικών μονοπωλίων.   

Του Γιώργου Κράλογλου -capital.gr

3 σχόλια:

  1. Εκεί στό κάπιταλ μοιάζετε νά μήν έχετε επαφή μέ τή πραγματικότητα.
    Στή φιλόξενη εδώ ιστοσελίδα δημοσιεύτηκαν,στό παρελθόν τά ονόματα παλαιοπασόκων πού κυβερνάνε
    σήμερα τό σύριζα,επομένως ό σύριζα είναι ένα μεταμφιεσμένο πασόκ πού προσπαθεί νά απαλλαγεί
    από τίς αμαρτίες του.
    Τό πασόκ ξεπούλησε τόν ΟΤΕ,αφού τόν έκοψε κομματάκι-κομματάκι.
    Ο σύριζα θά πουλήσει μπίτ-παρά τή ΔΕΗ καί ας είναι όλοι τους διορισμένοι από τό πασόκ,ό λόγος?
    προτιμά νά περισώσει,ότι μπορεί από τά εκατομμύρια συνταξιούχων,παρά τίς μερικές χιλιάδες
    ψηφοφόρους του,τής ΔΕΗ,οπότε ξεχάστε τό αφθονο καί φθηνό καύσιμο τού λιγνίτη αυτό χαρίζεται
    στόν φόν σακάτη.
    Από τήν άλλη,οι λεγόμενες μαγκιές τού σύριζα έχουν νά κάνουν μέ τά σκληρά νέα μέτρα πού συμφώνησε αλλά δέν θέλει αυτά νά εμφανιστούν πρίν από τίς εκλογές τού 2019,οπότε γιά νά
    πληρωθούν τά ομόλογα τού Ιουνίου ο ευκλείδης θά βγάλει καί από τή μύγα ξύγκι νά τά μαζέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά έκανε και πούλησε το ΟΤΕ. Εγώ θυμάμαι ότι για να βάλω τηλέφωνο επί παλαιού ΟΤΕ έπρεπε να περιμένω ένα χρόνο και βέβαια με τη βοήθεια του τοπικού βουλευτή! Υπάρχει καμιά σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση? Οποιος δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην κοινωνία θα πάθει αυτό που έπαθαν οι δεινόσαυροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στό παλαιό ΟΤΕ,λειτουργούσε ή αναλογική τεχνολογία,μέσα από ομοαξονικό καλώδιο περνούσαν μόνο
    900 τηλέφωνα.
    Σήμερα,μέ τή ψηφιακή τεχνική,μέσα από οπτική ίνα περνούν 40.000 τηλέφωνα.
    Τά πολλά τηλέφωνα τά προκάλεσε ή νέα τεχνολογία καί όχι ή γερμανική κρατικοποίηση τού ΟΤΕ.
    Τόν ΟΤΕ δέν αγόρασαε ιδιώτης αλλά τό γερμανικό κράτος,είναι δηλ.πάλι κρατική εταιρεία,γερμανική όμως.
    Επίσης τά αεροδρόμια τά αγόρασε κρατική γερμανική εταιρεία,μέ δάνεια πού πήραν από Ελληνικές
    τράπεζες..αυτές είναι οι ξενόδουλες κυβερνήσεις πού έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά