Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ της ΝΔ - Μάχη για την τρίτη θέση

Αυξάνεται στο 13,5% το γαλάζιο προβάδισμα - Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ σε απόσταση αναπνοής για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης - Τι λένε για τα μέτρα οι πολίτες .

Συνεχίζεται η ανοδική τάση της απήχησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διευρύνει κατά μισή εκατοστιαία μονάδα το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που από 13% ανεβαίνει στο 13,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 και παρουσιάσθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά.
Την ίδια ώρα χαρακτηριστικά αμφίρροπης αναμέτρησης προσλαμβάνει η μάχη για την τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης των κομμάτων καθώς στην ίδια περιοχή κινούνται η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Αναλυτικότερα τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων έχουν ως εξής: ΝΔ 32,5 %, ΣΥΡΙΖΑ 19%, Χ.Α. 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%, ΚΚΕ 6%, Ποτάμι 2%, ΑΝΕΛ 2%, Ένωση Κεντρώων 2%, Λαϊκή Ενότητα 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, ΛΑΟΣ 1%, Ελληνική Λύση 1% και άλλο κόμμα 3%. Οι αναποφάσιστοι υπολογίζονται στο 8% και εκείνοι που δεν απάντησαν ήταν στο 3,5%.

Δύο στους τρεις θέλουν να ψηφιστούν τα μέτρα από άλλη Bουλή

Την ίδια ώρα να ψηφιστούν από άλλη πλειοψηφία τα μέτρα που θα συνοδεύσουν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προτιμά η μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης.

Ειδικότερα, στο ερώτημα ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλουν οι πολίτες να ψηφίσει τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μόνο το 22% των ερωτηθέντων απαντούν η σημερινή πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 33% των ερωτηθέντων προτιμούν άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει μετά από πρόωρες εκλογές ενώ το 31% προτιμούν ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Στο ερώτημα, πάντως, αν τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση, το 56% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά και μόνον το 37% έχει τη γνώμη ότι μπορεί να είναι ηπιότερα. Στους τελευταίους ανήκουν κυρίως οι  ψηφοφόρους της ΝΔ, που σε ποσοστό 64% θεωρούν ότι με άλλη κυβέρνηση τα μέτρα θα είναι πιο ήπια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες στις κυβερνήσεις της μνημονιακής περιόδου. Τις πιο πολλές θετικές απόψεις αποσπά η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με 33%, ενώ ακολουθούν αυτές του Λουκά Παπαδήμου με 24% και των Τσίπρα-Καμμένου με 17%. Πιο χαμηλά με μονοψήφιο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων της τάξης του 8% καταγράφεται η διακυβέρνηση από τον Γιώργο Παπανδρέου.

















Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά