Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Mόνο η Εξουσία ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παρά πόδας Φίλης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος και «53»

«Εσωκομματική φωτιά» άναψαν στον ΣΥΡΙΖΑ ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η ομάδα των 53.
Με κείμενο – παρέμβασή τους στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη από την ομάδα των 53, σε συνεργασία με τον πρώην Υπουργό Νίκο Φίλη, πρότειναν την έγκριση της συμφωνίας από τον ελληνικό λαό είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές.
Το κείμενο υπογράφουν ο Νίκος Φίλης (που φαίνεται να ηγείται της κίνησης), μαζί με άλλα 12 στελέχη (Θοδωρής Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Πάνος Λάμπρου και άλλοι) και αποτελεί συνολική πλατφόρμα κατά της προωθούμενης συμφωνίας.
Αυτό το κείμενο κανονικά επρεπε να
τεθεί σε ψηφοφορία αλλά μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν πολλοί περισσότεροι που θα το υποστηρίξουν προτιμήθηκε να παραμείνει ως κείμενο προβληματισμό, χωρίς να τοποθετηθούν δηλαδή τα μέλη του οργάνου.
Στο συγκεκριμένο κείμενο τονίζονταν πως:  «Η αποδοχή της κυοφορούμενης συμφωνίας ή όχι, δεν αφορά αποκλειστικά την ηγεσία του κόμματος ή την κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των κομματικών δυνάμεων και της ευρύτερης αποδοχής του» αναφέρεται και τονίζεται με έμφαση ότι «στην τελική ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει για την ίδια του τη ζωή είναι ο ελληνικός λαός. Είναι ο τελικός κριτής».
Από εκεί και πέρα με τις παραπάνω και όχι μόνο ενστάσεις υπερψηφίστηκε από τη πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Μάλτας.
Στην ψηφοφορία σημειώθηκαν 11 «όχι» και 12 «λευκά». Οι ψήφοι αυτές προέρχονται από μέλη της της κίνησης των 53 και τον Νίκο Φίλη.
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν καλά την μεγάλη ένταση που κυριαρχεί στο εωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται τις επόμενες ώρες και νέο «χτύπημα» Σκουρλέτη ο οποίος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στον δρόμο της διαφοροποίησης του απο το Μαξίμου.
 http://www.lykavitos.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι συριζοπασόκοι κατάλαβαν ότι τό πλοίο αρχίζει νά βουλιάζει καί όπως τά ποντίκια
    εγκαταλείπουν πρώτοι τό πλοίο,όπως έκαναν καί μέ τό πλοίο τών ΝΔΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά