Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα απ’ τα πλεονάσματα

 Για... «ληστεία μετά φόνου» είναι κανονικά πολιτικά έκθετος ο ΣΥΡΙΖΑ!
Δικά τους νομίζουν ότι είναι και θα τα μοιράσουν ανάλογα με τις ψήφους που θέλουν;
Σαν άλλοι αρχινονοί με τις «οικογένειες-συμμορίες» τους τσακώνονται οι ιθύνοντες για το πού θα πρωτομοιράσουν το... πλεόνασμα που προήλθε από την πρωτοφανή φορολογική επιδρομή που έκαναν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια. Τα πήραν με αγριότητα και στα τυφλά απ’ τον καθένα, από κάποιους λίγα, από άλλους τα πάντα στην ψύχρα, και τώρα κάνουν υπολογισμούς σε ποιον θα επιστρέψουν ορισμένα από τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ με βάση κομματικά κριτήρια. Γιατί αν τα κριτήρια ήταν ανθρωπιστικά η απάντηση θα ήταν εύκολη. Ολα στους πάμπτωχους, στους άστεγους, στις χήρες, στα ορφανά και τους αρρώστους και σε κανέναν άλλον! Ομως η μνημονιακή «συμμωρία» που λυμαίνεται τον τόπο, όπως έκανε και την περασμένη φορά, θέλει να δώσει το μέρισμα για να κερδίσει... ψηφαλάκια. Είναι πολύ νωπές οι μνήμες από τότε που κόμπαζαν στη Βουλή, ότι φροντίζουν τα ασθενέστερα στρώματα εις βάρος των νεκροζώντανων πια μικρομεσαίων, και ήδη ξεκίνησαν τις προαναγγελίες για το «ΤΡΕΧΑ, ΚΟΣΜΕ, ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ», λες και είναι... η Εβίτα Περόν της Αργεντινής (τους πρόλαβε σε... λιγότερο θεατράλε ερμηνεία η Νάντια Μπουλέ). Και το ερώτημα που πρέπει να τεθεί όχι μόνο πολιτικά, αλλά ίσως και νομικά είναι το εξής: ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ, ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Από τον κόσμο τα πήρατε, χωρίς να

χρειάζεται, χρησιμοποιώντας μεθόδους στα όρια της νομιμότητας, άρα σε αυτόν πρέπει να τα γυρίσετε!
Ξεκινώντας από εκείνους από τους οποίους βουτήξατε ποσά που δεν τα αντέχουν - χωρίς κανένα λογικό κριτήριο. Ας πούμε, παράδειγμα λέω, σε όσους δηλώνουν έως 25.000 ευρώ ετησίως, να τους γυρίσετε πίσω ΟΛΑ όσα τους αναλογούν, ήτοι όλα όσα επιπλέον τους έχετε πάρει. 

Γιατί αυτοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του κάπως ενεργού οικονομικά πληθυσμού και θα ξαναρίξουν ό,τι μπορούν στην αγορά και θα ωφεληθεί η οικονομία. Δεν λέω για τους πιο ευκατάστατους που μπορεί να αδικήθηκαν και βαρύτερα. Λέω για τον μέσο Ελληνα που με το ζόρι και... χαχανίζοντας τον έκανες προλετάριο στο όνομα μιας δήθεν ελάφρυνσης του χρέους στο απώτερο μέλλον. Γι’ αυτόν που στερήθηκε και τα βασικά για να κάθεται στην ουρά να πληρώνει τον βρωμο-ΕΝΦΙΑ του κερατά. Για τους 100.000 (!!!) περίπου ενεργούς οικονομικά πολίτες που έκλεισαν τα μπλοκάκια τους εξαιτίας του αλαλούμ που δημιουργήθηκε. Για τους νέους άνεργους για τους οποίους θα μπορούσε να δοθεί επίδομα από το κράτος προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και να κάνουν ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. Γι’ αυτούς που ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ή αποποιήθηκαν κληρονομιές επειδή οι Συριζαίοι φορομπήχτες έπεσαν πάνω τους σαν αφιονισμένοι σπαχήδες επί Τουρκοκρατίας! Εκεί ΟΦΕΙΛΟΥΝ και ηθικά και νομικά ίσως να επιστρέψουν το «πλεόνασμα» (αν υπάρχει στην πραγματικότητα και δεν... είναι μία από τις τρελές προκαταβολές φόρου που επέβαλαν στους εναπομείναντες σκληρά εργαζόμενους Ελληνες επαγγελματίες για την επόμενη χρονιά). 

Θα πείτε τώρα, σιγά μη δώσουν σημασία, αυτοί ήδη τα έχουν μοιράσει με βάση πιθανώς την εκλογική τους πελατεία και σύμφωνα με τις μετρήσεις που κάνουν σε κάθε κλάδο και σε κάθε περιοχή της χώρας για το πόσους μπορούν να πάρουν πίσω από τους ψηφοφόρους που έχουν χάσει! Χώρια την προαναγγελία για 35.000-50.000 μονιμοποιήσεις στον δημόσιο τομέα που, όπως ξανάπαμε, είναι σαν να δένεις τη χώρα με αλυσίδες στον πάτο του βυθού όπου την έχει πάει η κυβέρνηση χασκογελώντας κι από πάνω! Εδώ μιλάμε πια κανονικά για τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, βάσει προγράμματος και εντολών Δανειστών, τους οποίους έτρεξε να εξοφλήσει πρώτους ενώ δεν εισπράττει μία από δαύτους! Πόσοι γνωρίζουν, π.χ., ότι πίσω από τη δήθεν ηρωική αντίσταση και μάχη κατά του ΔΝΤ έχουμε ξεπληρώσει ΟΛΕΣ τις δόσεις που «οφείλουμε» στην κυρία Λαγκάρντ και τον κύριο Τόμσεν, ενώ δεν εισπράξαμε επί των απερίγραπτων συριζοσυμμοριτών ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ επειδή δήθεν διαπραγματεύονται; Και άχρηστοι και «κλεφτρόνια». Διότι δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος ο οποίος ΑΡΠΑΖΕΙ από την τσέπη του λαού περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται, και δεν επιστρέφει ούτε καν τα νόμιμα που οφείλει το Δημόσιο προς διάφορες κατευθύνσεις και ιδίως προς τον απονεκρωμένο ιδιωτικό τομέα.

Αν δεν ήταν απελπιστικά άσχετοι, αν δεν είχαν υπογράψει ΝΥΧΤΑ τα πάντα χωρίς καν να γνωρίζουν πού βάζουν την τζίφρα τους, θα ’λεγες ότι πρέπει να κατηγορηθούν για «ΛΗΣΤΕΙΑ μετά ΦΟΝΟΥ» μεταφορικά και υπό την ευρύτερη έννοια. Γιατί σαν «ηθικοί αυτουργοί» έσπρωξαν κόσμο και κοσμάκη σε πράξεις απελπισίας, έως και αυτοκτονίες, που προήλθαν από την εξουσιολαγνεία τους, και δεύτερον και κυριότερον, για την εξόντωση και εξαθλίωση, τον εκμαυλισμό και την παγκόσμια απαξίωση του Ελληνισμού. Μια πληγή που ίσως να μη θεραπευθεί ποτέ αν δεν την κλείσουμε γρήγορα πάση θυσία. Πάση θυσία. 

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Τι να σχολιασεις σε αυτο το ρυπαρογραφημα του γνωστου σε τουτη τη στηλη κονδυλοφορου,ο οποιος ζει με το να δημοσιευει τετοιου ειδους σαβουρα!
    Αναθεμα αν κι εχει συλλαβειι οτι η πατριδα του με ενα ετησιο Εθνικο εισοδημα στα 180 δις Ευρω ειναι χρεωμενη με 320 δις σε διεθνεις οφειλετες/ μετοχους και
    οργανισμους !! κι αντι να μιλα για συναινεση ολων των πολιτικων δυναμεων στη χωρα μας για να βγει απο τον λακκο,συνεχιζει με ευτελη κινητρα την ιδια μιζερη καφριλα του!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ
    ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά