Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Η... Μπανανία είχε τον τελικό που της άξιζε!

Ένας τελικός που δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ...

Ακόμα και η λέξη «φιάσκο» είναι λίγη, για να περιγράψει όλα όσα προηγήθηκαν του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, με τα εισιτήρια δίχως αρίθμηση θέσεων και τις... αυτοκόλλητες ταινίες που επιστρατεύτηκαν, για να μπει ο κόσμος στο γήπεδο και να βρει που θα καθίσει, για να δει τον αγώνα. Έναν αγώνα που, πριν τελικά ξεκινήσει, μόνο από θαύμα δεν... τινάχτηκε στον αέρα και μόνο από θέλημα Θεού δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.
Είδαμε συγκρούσεις σώμα με σώμα, είδαμε πέτρες, ρόπαλα, μολότοφ, δακρυγόνα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ακούσαμε αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για μαχαιρωμένους οπαδούς στο νοσοκομείο του Βόλου...

Η αστυνομία έμεινε άβουλος «θεατής», να παρακολουθεί τα γεγονότα, δίχως ικανότητα επέμβασης και η Πολιτεία, η κυβέρνηση, ενέκρινε την διεξαγωγή του αγώνα έστω και με μισή ώρα καθυστέρηση, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα. Ποια θα ήταν αυτά; Να... καεί ο Βόλος, για να εκτονωθούν οι «στρατοί» των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, για να... ξεχαρμανιάσουν από τον τελικό που δεν θα είχαν παρακολουθήσει και για το μάταιο ταξίδι στη θεσσαλική πόλη. Και, φυσικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, θα είχαμε θρηνήσει θύματα.

Πριν όμως από τη μοναδική «σωστή» απόφαση των ιθυνόντων -να γίνει, δηλαδή, το ματς, για να αποφύγουμε τα χειρότερα- είχε προηγηθεί μια φαρσοκωμωδία, που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι θεατρικοί συγγραφείς. Σε μια χώρα που «βαυκαλίζεται» ότι ανήκει στην Ευρώπη, αλλά ακόμα και ο όρος «Μπανανία» της πέφτει... πολύς, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης ικανότητα για τα αυτονόητα, όπως το να διεξαχθεί με ασφάλεια ένας τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε δύο από τις τέσσερις σπουδαιότερες ομάδες της χώρας.

Για όλο αυτό το «μπάχαλο», άραγε, για την ανικανότητα να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, για την επιλογή της έδρας, για την αφύλακτη πεζογέφυρα στο Πανθεσσαλικό, που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, για τους 70 τραυματίες και την... καμία σύλληψη, θα απολογηθεί κανείς; Θα «πέσουν κεφάλια»; Ή θα συνεχίσουν οι δήθεν θιασώτες της εξυγίανσης να... σφυρίζουν κλέφτικα; Όπως δηλαδή σφύριξε ο Κομίνης στο γκολ-οφσάιντ του Ενρίκε στο 81ο λεπτό, που χάρισε την κούπα στον ΠΑΟΚ. «Κλέφτικα», μένοντας εκτεθειμένος από τον βοηθό Καλφόγλου...

Β. Αναστασόπουλος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Πολιτικοποιήθηκε τό ποδόσφαιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εξυγιαντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Φοβάμαι ότι ο εκ Ρωσίας ομογενής θα φέρει δεινά στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά