Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Πρωτόγνωρες σκηνές στη Βουλή: Ο Η. Κασιδιάρης επιτέθηκε στον Ν. Δένδια μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας

Αρνητικός πρωταγωνιστής έγινε ξανά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος πλέον δεν αρκείται σε λεκτικούς προπηλακισμούς, αλλά έφτασε στο σημείο να «χειροδικήσει«» σε βουλευτή εντός του Κοινοβουλίου.
Θύμα ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος… έτυχε να περνάει μπροστά από το έδρανο του κ. Κασιδιάρη όταν αυτός μιλούσε για το πολυνομοσχέδιο, η επεξεργασία του οποίου μόλις είχε ξεκινήσει.
Με ύφος πεζοδρομίου, μόλις ο κ. Δένδιας έφτασε μπροστά από τον κ. Κασιδιάρη, του είπε «τι θες δεν βλέπεις ότι μιλάω»! Σαστισμένος ο βουλευτής της ΝΔ σταμάτησε και σε εκείνο το σημείο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον έσπρωξε. Ακολούθησε πανδαιμόνιο εντός της αίθουσας με αρκετούς βουλευτές να
τρέχουν προς το σημείο του επεισοδίου για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 
Από τη θέση του προέδρου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας φώναζε την φρουρά να εισέλθει στην Ολομέλεια για να βγάλουν τον κ. Κασιδιάρη εκτός αιθούσης.
Μέχρι, όμως, να συμβεί αυτό άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής αλλά και ο Η. Κασιδιάρης εκσφενδόνιζαν στην Ολομέλεια μπουκάλια με νερό, φωνάζοντας παράλληλα κατά των υπόλοιπων κομμάτων. Η φρουρά, μπορεί να μην μπήκε άμεσα στην Ολομέλεια, ωστόσο οι πόρτες της αίθουσας έκλεισαν χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος σε κανένα. Το ίδιο έγινε και στα θεωρεία, προκειμένου να μην βγουν προς τα έξω οι άσχημες εικόνες.
Τελικά ο κ. Κασιδιάρης υπό τη συνοδεία της φρουράς εγκατέλειψε την Ολομέλεια, δίχως πάντως να έχει μετανοήσει, ενώ ζητήθηκε από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας να αποχωρήσει αλλά αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. 
Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας, αφού συνήλθε από την επίθεση, έλαβε τον λόγο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε πρόξενος του επεισοδίου. «Το αδίκημά μου ήταν να περάσω μπροστά του. Δέχτηκα αυτό που είδατε από αυτόν και άλλους βουλευτές της ΧΑ. Δεν θα το καταλόγιζα σε όλους, άλλα άκουσα την τοποθέτηση του εκπροσώπου», σημείωσε και προσέθεσε ότι η Χρυσή Αυγή προχώρησε σε συμψηφισμό της χειροδικίας με την επιβολή των Μνημονίων.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την συμπεριφορά Κασιδιάρη «απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη». «Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα», είπε ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος  ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.
Τον λόγο, τέλος, πήρε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος πρότεινε το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου να μην συμμετάσχει στις επιτροπές. « Επί της ουσίας μας δηλώθηκε σήμερα ότι για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους εξέθεσε ο εκπρόσωπός τους είναι διατεθειμμένοι δια της αυτοδικίας να συμμετάσχουν περαιτέρω σε αυτές τις διαδικασίες. Προληπτικά δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Η Ολομέλεια είναι άλλο πράγμα. Μπορούμε να το συζητήσουμε στην Ολομέλεια», τόνισε. Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα θλιβερό γεγονός και προσέθεσε: «Από την ίδια την εκφορά του λόγου φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός, διάθεση λειτουργίας με προσχήματα και επικλήσεις γεγονότων που δεν άπτονται της σημερινής διαδικασίας έναντι του κ. Δένδια».
Αφού η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής είχε αποχωρήσει τον λόγο έλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης ζήτησε την αποβολή του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου από τη συνεδρίαση των επιτροπών. «Να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α. από την παρούσα διαδικασία. Όλοι συμπράξανε, βρίσανε, ασχημονούσαν συμπεριφέρονταν με άσχημο τρόπο, προεξάρχοντος του Κασιδιάρη. Το Κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει. Να αποβληθούν από τις επιτροπές και να εξεταστεί το αίτημα από την Ολομέλεια», τόνισε χαρακτηριστικά, με τον Μάκη Μπαλαούρα να απαντά ότι ο κ. Κασιδιάρης θα παραπεμφθεί στην επιτροπή Δεοντολογίας.

Το ΚΚΕ καταδίκασε τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.
«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι ανέφερε πως «ζήσαμε εικόνες ντροπής. Η χειροδικία Κασιδιάρη είναι ένας λεκές στον κοινοβουλευτικό βίο. Είναι απαράδεκτο. Είναι ντροπή και καλώ τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις να ηρεμήσουν, να δώσουμε την προσοχή που πρέπει, και προς το Προεδρείο της Επιτροπής κάνω έκκληση να λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τον Κανονισμό και να μας τα εξειδικεύσει. Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία, δε μιλάμε για φασιστικά καθεστώτα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την παρέμβασή του σχολιάζοντας το βίαιο περιστατικό μεταξύ Κασιδιάρη- Δένδια.
Ο κ. Αμυράς συνεχίζοντας την παρέμβασή του κάλεσε τον Πρόεδρο να εξαντλήσει τα προβλεπόμενα μέτρα. Τέλος, επισήμανε ότι «Το Ποτάμι βεβαίως καταδικάζει και καλεί τα κόμματα και τους βουλευτές που έχουν ακόμα μυαλό στο κεφάλι τους, και είμαστε πολλοί, να απομονώσουν αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Μην τους δίνετε παραπάνω βάση από αυτή που έχουνε, που είναι μόνο μία: αντιδημοκρατική συμπεριφορά».
Προκλητικός ο Χ. Λαγός: Ο Σαμαράς και ο Αθανασίου μας έβαλαν στη φυλακή
Οι απειλές των Χρυσαυγιτών δεν σταμάτησαν στο επεισόδιο Κασιδιάρη - Δένδια αλλά συνεχίστηκαν όταν ο Χρήστος Λαγός πήρε τον λόγο. Αντί να καταδικάσει τη συμπεριφορά του «συναδέλφου» του, πέρασε στην αντεπίθεση.
«Εάν δεν υπήρχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο ίδιος ο Κασιδιάρης να συγκρατηθεί θα τρέχατε από τις πόρτες», είπε προκαλώντας μια νέα ένταση στην Ολομέλεια. Μάλιστα, ο κ. Λαγός ισχυρίστηκε ότι η χειροδικία είναι ουσιαστικά φυσικό επόμενο, αφού η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά τους έβαλε στη φυλακή.
«Συνέβη ένα επεισόδιο και το καταδικάσατε όλοι. Ξεχνάτε όλοι ότι πριν από δύο χρόνια εξαιτίας αυτού του κυρίου, του Σαμαρά και του Αθανασίου ο κ. Κασιδιάρης, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και εμείς βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς στοιχεία. Ποιο από τα δύο είναι βία;», είπε.
 Αλέξανδρος Διαμάντης-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Αλήτες, ναζί, συνεργάτες του φασιστοσύριζα, είστε ακόμα εξω γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί τη δίκη σας εσκεμμένα. Είστε οι φυσικοί τους πολιτικοί φίλοι. Οι μεν καψανε ζωτανούς ανθρώπους στην MARFIN και τα σπάγανε όταν δεν ηταν ακόμα εξουσία, οι δε δολοφονούν και δέρνουν κατά βούληση. Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια. Μεταξύ ανελεύθερων, βία. Να χαίρεστε οι μεν τους δε.
    ΤΕΛΙΚΑ Η ΦΡΟΥΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς φίλε θα συμφωνήσω μαζί σου. Μόνο ο Σακελλαρίδης είχε την πολιτική αξιοπρέπεια να αρνηθεί την στήριξη της Χρυσής Αυγής στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών στην Αθήνα με αντίπαλο τον Καμίνη. Ενώ η Δούρου !!! μετά χαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά