Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ούτε ένα δάκρυ... μόνο ψέματα

Αν δεν ήταν έξω μερικοί κουκουλοφόροι να βάλουν για ακόμη μια φορά φωτιά στον Άγνωστο Στρατιώτη, ούτε καν θα ξέραμε ότι εντός της Βουλής ψηφίζεται ένα ακόμη μνημόνιο, ίσως το χειρότερο. Ίσως το πιο ντροπιαστικό διότι πρόκειται για μέτρα προληπτικά που όπως είχε πει ο πρωθυπουργός είναι αντισυνταγματικά και εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.
Κι όμως, μέσα στην Ολομέλεια το μόνο που είδαμε για σχεδόν 3 ώρες ήταν έναν ψεύτη πρωθυπουργό να μιλά για πάνω από μία ώρα αρχικά και άλλα δέκα λεπτά στη συνέχεια χωρίς να λέει τίποτε. Χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη. Χωρίς να μιλήσει επί της ουσίας για το νέο μνημόνιο.
Με λογική μπακάλη προσπάθησε να μας πείσει ότι τα αντίμετρα θα σώσουν την Ελλάδα ή ότι τα συσσίτια που στα βόρεια προάστια λέγονται...
δείπνα, είναι καλό πράγμα για μια σύγχρονη χώρα. Προφανώς ο Τσίπρας ήθελε να οδηγήσει τη συζήτηση σε μια «σούπα». Όσο κι αν προσπάθησε ο κ. Μητσοτάκης να τον τσιγκλίσει, ο πρωθυπουργός ούτε καν κουνήθηκε από τη... νιρβάνα του. Από τη στρατηγική που λέει ότι «θα πούμε πέντε ανοησίες, θα μιλήσουμε για πορφυρογέννητους, για διαπλεκόμενους, για στρατηγικά αδιέξοδα, θα βάλουμε και τον Καμμένο να... κάψει το μυαλό όλων όπως αυτός ξέρει καλά, και καθαρίσαμε».
Ουσιαστική συζήτηση για το πραγματικό θέμα, γι' αυτό που καίει τον ελληνικό λαό δεν ακούστηκε. Ούτε καν ο Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα όλου του κόσμου: «Που πάει αυτός ο τόπος και πώς θα ξεφύγουμε από την καταστροφή».
Όμως, αυτή την απάντηση ο πρωθυπουργός έπρεπε να τη δώσει. Αντ' αυτού συνέχισε να λέει ψέματα, συνέχισε την παρελκυστική του πολιτική, με κυνικότητα συνέχισε να μην ενδιαφέρεται για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό.
Ούτε κουβέντα ουσίας για το χρέος που δεν υπάρχει στη συμφωνία. Ούτε ένα δάκρυ από τον Τσίπρα και τους υπουργούς του για τις περικοπές 5 δισ. ευρώ το χρόνο που φέρνουν στη χώρα. Όλη η συζήτηση αναλώθηκε στο ποιος είναι λιγότερο τζάμπα μάγκας, στο ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα και ποιος θα χτυπήσει κάτω από το στομάχι τον άλλον. Έγινε προσωπική βεντέτα όλη η υπόθεση του μνημονίου κι έτσι πέρασε χωρίς να μάθει ο κόσμος γιατί συμβαίνει όλο αυτό.
Αν είχε κάτι ενδιαφέρον, που δείχνει και το επίπεδο της συζήτησης αλλά και γιατί η αριστερά περνά αμάσητα τα μέτρα είναι η ατάκα του Τσακαλώτου που είπε «έτσι κι αλλιώς είμαστε μόνοι μας. Οι 9 στους 10 βλέπουν Survivor».
Ακριβώς αυτό συμβαίνει κύριοι και μπράβο του Ευκλείδη που κατάλαβε ότι και ο ίδιος είναι ένα απαξιωμένο μέλος ενός απαξιωμένου πολιτικού συστήματος. Που όμως, αν και ξεφτιλισμένος παίρνει αποφάσεις που κρίνουν το μέλλον μας.
Το πολιτικό σύστημα, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι υπουργοί και οι βουλευτές δεν έχουν καταλάβει ότι οι στημένες συγκρούσεις στη Βουλή, οι σκιαμαχίες και οι προσωπικές βεντέτες είναι αδιάφορες στον κόσμο. Όσο όλοι αυτοί θα αδιαφορούν για τους πολίτες τόσο το... Survivor θα σαρώνει. Διότι αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας δεν είναι ο κακόμοιρος αλλά ψεύτης και αδίστακτος Τσίπρας,
Αυτό που μένει είναι ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν όλοι οι Έλληνες, πλην των γνωστών λαμόγιων που περνούν μια χαρά.
antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ.
    Ρουφιάνοι!!Δωσίλογοι!!Φασίστες!!Ξεπουλούν ό,τι έχει απομένει στο Δημόσιο, δίνουν φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους, ρίχνουν αφορολόγητο για να πληρώνει φόρο και ο πλέον χαμηλόμισθος των 450ε., θα κάνουν πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς και κατασχέσεις ακόμα και για οφειλές 500ε., αυξάνουν ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν και άλλο όχι τις υψηλές συντάξεις αλλά τις ήδη χαμηλές. Μας ταπεινώνουν, μας ξεφτιλίζουν και δεν αντιδράμε να τους στείλουμε στα τσακίδια!! Είναι προδότες!!Έλεος πια ρε. και δεν φτάνει που δεν ζητάν ένα συγγνώμη, ξεκάθαρα πια μας κατηγορούν ότι παραποιήσαμε τα λόγια τους και ότι ποτέ δεν είπαν ότι θα σκίσουν μνημόνια ή ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα. Έφτασαν να πανηγυρίζουν που θα οργανώνουν συσσίτια για τα παιδιά στο δημοτικό,ομολογώντας δηλαδή ότι η φτώχεια θα αυξηθεί και θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή του 50 και του 60 που δίνανε στους γονείς μας μουρουνέλαιο.Πού μπλέξαμε, σε τι υποκείμενα, σε τι ανθρώπινα σκουπίδια έδωσε ο λαός την εξουσία!!ΡΕ δεν βρέθηκε ένας βουλευτής τους, ένας, να ασκήσει κριτική, να πει δεν πάει άλλο. Είναι τόσα πειθήνια ζαγάρια που αν τους πει να πνιγούν θα πάνε. Αυτό δεν είναι δημοκρατία!! Είναι χούντα!! Είναι αδιανόητο το 25%, αν έχουν κι αυτό το ποσοστό, να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τις μελλοντικές γενιές σε βάθος δεκαετίας!!Και γελάνε από πάνω τα κατακάθια, νοιώθοντας ικανοποιημένοι με τις πράξεις τους.Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αδέλφια!!και δεν θα μας κάνουν τη χάρη να φύγουν μόνοι τους. Δυστυχώς τα πράγματα δεν προμηνύονται καλά.Καθόλου καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά