Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Νούμερα

Δεν είναι πρώτη φορά, δεν θα είναι ασφαλώς και η τελευταία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μεταχειρίζεται τους αριθμούς με έναν δικό της τρόπο που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν τους πτοεί. Δεν πρόκειται βεβαίως για μεμονωμένες περιπτώσεις όπου πάνω στον πολιτικό ενθουσιασμό ή έστω στη σκοπιμότητα λένε και μια κουβέντα παραπάνω, όπως άλλωστε συνηθίζεται στην πολιτική.
 Εδώ οι άνθρωποι κάνουν το άσπρο - μαύρο και δεν ιδρώνει το αφτί τους. Αμολάνε τη μεγαλύτερη μπαρούφα με ύφος πομπώδες και δεν τρέχει τίποτα. Από τα χιλιοειπωμένα ψεύδη της προμνημονιακής τους στροφής έως σήμερα δεν χάνουν την ευκαιρία να εκπλήσσουν με το θράσος τους και κυρίως με την άνεση που εκστομίζουν την πιο αυταπόδεικτη μπούρδα.
  Από το αφορολόγητο που θα μεγάλωνε φθάσαμε στην επερχόμενη μείωσή του στο 50%. Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος υπουργός, που θεωρείται και σοβαρός, παίζει με τα δικά του μαθηματικά για να θολώσει τα νερά στους βουλευτές ενόψει της ψηφοφορίας και προκαλεί γέλιο και πικρόχολα σχόλια ακόμη και μεταξύ των συντρόφων του.
 Οταν όμως και αυτοί οι αριθμοί δεν βολεύουν, προσπαθούν να αλλάξουν παιχνίδι και υπόσχονται προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά δεν τους βγαίνουν ούτε εκεί τα νούμερα. Αλλα λέει ο Πρωθυπουργός, άλλα ανακοινώνουν οι αρμόδιοι υπουργοί και μετά τους φταίνε τα μέσα ενημέρωσης και τα συνδικάτα που κάνουν τον λογαριασμό και δεν τους προκύπτει αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
  
Ακόμη και στο φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες ο γνωστός καναλάρχης υπουργός δεν μπορεί να χωνέψει τη βαριά ήττα του φθινοπώρου και προσπαθεί τώρα να νουθετήσει το ΕΣΡ. Αλλά εκεί που πήγαινε για μαλλί μάλλον βγήκε κουρεμένος καθώς οι ειδικοί του Ραδιοτηλεοπτικού τον εξέθεσαν με τον αριθμό των αδειών, αφού θεωρούν ότι μπορούν να δοθούν έως 12 στην παρούσα φάση και 18 από το επόμενο έτος. Συνεπώς, αποδείχθηκε η σοβαρότητα του διαβόητου Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και οι αναλύσεις τους για 4 κανάλια με θέα βοσκοτόπια.  
Προφανώς και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κολυμπάνε στο ψέμα, με τη διαφορά ότι όλο και περισσότερο συρρικνώνεται το ακροατήριό τους και ακόμη περισσότερο εκείνοι που τους πιστεύουν. Ούτε οι βουλευτές τους δεν πείθονται πλέον και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, όταν δεν γελούν, εκνευρίζονται με το δούλεμα. 
Παν. Λάμψιας-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά