Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Εξευτέλισαν μέχρι και τη... διαπλοκή

Στο ποδόσφαιρο, στις μπίζνες, στην πολιτική ή και σε όλα αυτά μαζί η διαπλοκή παίζει κυρίαρχο ρόλο στην Ελλάδα. Ένα ακόμη σύμπτωμα της Μεταπολίτευσης ήταν η ταύτιση του ποδοσφαίρου με τις «δουλειές» του αφεντικού του. Εξ ου και οι περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματίες που ήθελαν δύναμη για να κάνουν δουλειές ή να πιέσουν την εξουσία, αγόρασαν και μια ομάδα.
Ασφαλώς κυρίαρχος του παιχνιδιού όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Ολυμπιακός. Από τότε που ο Νταϊφάς άφησε την ομάδα στα χέρια του Κοσκωτά μέχρι σήμερα με τον Β. Μαρινάκη. Φαίνεται, όμως, ότι εκεί στον Πειραιά ξέρουν καλά πώς να στήνουν τη διαπλοκή. Πώς να κάνουν τις δουλειές τους με την εξουσία, να παίρνουν μαζί τους εκατομμύρια οπαδούς, να πιέζουν και να πετυχαίνουν αποφάσεις, να επηρεάζουν τη δικαιοσύνη, να παίρνουν κύπελλα και να έχουν τον αντίπαλο πατημένο στο χώμα.
Έχουν εντρυφήσει οι άνθρωποι στο πώς θα τα
κάνουν όλα αυτά με μέγα δάσκαλο βέβαια τον Σωκράτη Κόκκαλη.
Όμως, αν φύγουμε από τα αθλητικά, γενικά οι επιχειρηματίες που στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται διαπλεκόμενοι με την ευρεία έννοια του όρου, ήξεραν πώς να το κάνουν αυτό. Είχαν υπομονή, επιμονή, μεθοδικότητα, γνωριμίες με πολιτικά πρόσωπα, σχέσεις με όλα τα κόμματα, ακόμη και με το… αντισυστημικό ΚΚΕ. Εδώ κάποιοι επιχειρηματίες έφταναν να αγοράζουν μέχρι και «κουπόνια» του Κόμματος για να τους έχουν όλους ευχαριστημένους. Άλλωστε, πώς πήραν κάποιοι τις τεράστιες μπίζνες την εποχή της ακυβερνησίας με το «βρόμικο 89» και όσα ακολούθησαν;
Γενικώς, στην Ελλάδα υπήρχε ένα «σύστημα διαπλοκής» με την έννοια ότι όλα γίνονταν με σύστημα και με… αρχές, όσο μπορεί να μιλήσει κανείς για κάτι τέτοιο. Τα τελευταία χρόνια είδαμε βεβαίως και πρακτικές της νύχτας, μπράβους, απειλές, ξυλοδαρμούς και βόμβες, αλλά είναι λογικό. Όσο η χώρα πέφτει πιο πολύ στο βούρκο τόσο και οι επιχειρηματίες της θα γίνονται πιο βρόμικοι.
Από την κυριλέ διαπλοκή λοιπόν έχουμε φτάσει τώρα στη διαπλοκή που στήνεται με πρόχειρο τρόπο. Η κυβέρνηση της αριστεράς θα έχει πετύχει ένα ακόμη επίτευγμα. Να ευτελίσει μέχρι και τη… διαπλοκή. Ο Ιβάν Σαββίδης και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί δεν έχουν το… know how. Μπαίνουν σαν ταύροι εν υαλοπωλείο και νομίζουν ότι έτσι θα κυριαρχήσουν. Οι κινήσεις του ιδίου και της κυβέρνησης που στηρίζει δείχνουν ότι δεν θα έχουν καλό τέλος. Οι νέοι… Κοσκωτάδες θα έχουν σύντομα την τύχη του «αυθεντικού» Κοσκωτά διότι απλά δεν ξέρουν πώς να παίξουν το παιχνίδι ή γιατί απλά είναι αλαζόνες. Το απέδειξαν με τις τηλεοπτικές άδειες και πώς πήγαν να μοιράσουν την πίτα. Το απέδειξαν με τον τρόπο που στήνουν δημοσιογράφους – πληρωμένα πιστόλια καθώς και πληρωμένα site και troll. Το αποδεικνύουν και με την επιλογή Σαββίδη. Ο αρχοντοχωριάτης «Ρώσος» νομίζει ότι είναι στην ολιγαρχική χώρα του Πούτιν και θα κάνει ό,τι θέλει. Πολύ σύντομα θα καταλάβουν όλοι αυτοί ότι ματαιοπονούν. Η προχειρότητα που στήνουν τη νέα διαπλοκή θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ας χαρούν τις κούπες τους λοιπόν, έστω κι αν έχουν βγει offside. Ας χαρούν γιατί νομίζουν ότι στρίμωξαν τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα και ανύψωσαν τον Τσίπρα. Θα τους πάρει η μπάλα πολύ σύντομα…
antinews.gr

2 σχόλια:

  1. Πρός τόν διαχ/στή τού ιστότοπου...σταματώ τά σχόλια,επειδή αυτά τά ρίχνεις στόν καιάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3:13
    Βρίσκομαι πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα μου.
    Μόλις τώρα κοίταξα τα μηνύματα.
    Εδώ όλα αναρτώνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά