Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Φωτοβολίδες

 Όταν κάνεις πρωθυπουργό τον κουμπούρα της τάξης.
Τελικά ο Κώστας Γαβρόγλου είναι ο Τουρνεσόλ· διότι το έργο στο οποίον παίζει είναι κωμωδία. Είναι, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, «πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης» η κατάργηση των εξετάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Προσθέτει, όμως: «Αλλά δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα γίνεται η εισαγωγή με το νέο σύστημα». Είναι φυσικό γονείς και μαθητές να αναστατώνονται, αλλά δεν θα έπρεπε, διότι είναι τελείως απίθανο να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που υπόσχεται η κυβέρνηση. Οι τυχάρπαστες εξαγγελίες της απλώς εξευτελίζουν τον υπουργό, ο οποίος δέχθηκε –με αξιοσημείωτη αυταπάρνηση, είναι αλήθεια– να παίξει το ρόλο της φωτοβολίδας που αποσπά για λίγο την προσοχή από τα σοβαρότερα.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεν
ανησυχεί για τα φαινόμενα βίας που εντείνονται στα πανεπιστήμια. Μόλις χθες διαβάζαμε στην «Κ» για επεισόδια εις βάρος φοιτητών, με δράστες τους νταβατζήδες της άκρας Αριστεράς. Τώρα πια εισβάλλουν για να δείρουν και σε αίθουσες την ώρα του μαθήματος. Αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους πειράξει· αντιθέτως, ως κίνημα της οικολογίας προστατεύει το οικοσύστημα αυτών των ζώων. Μόνον ο χρόνος και η φυσική επιλογή μπορεί να απαλλάξουν τα πανεπιστήμια από αυτούς. Τι εννοώ: μεγαλώνουν, βαριούνται τα ίδια και τα ίδια στις σχολές, πιέζουν και οι βιοτικές ανάγκες, γίνονται ληστές τραπεζών, τους πιάνει η Αστυνομία, πάνε στη φυλακή. Θα ήθελα πολύ εδώ να μπορούσα να προσθέσω τη φράση: και έτσι ησυχάζει η κοινωνία. Οχι, διότι στη φυλακή κάνουν το μεταπτυχιακό τους και, σύντομα, χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου, βγαίνουν για να συνεχίσουν.
Στ. Κασιμάτης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά