Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Τώρα την θυμηθήκατε την κοινωνία;

Όλο και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται τις δημοσκοπήσεις, για να υποστηρίξουν το επιχείρημα “η κοινωνία δεν θέλει πρόωρες εκλογές”.

Κατ' αρχάς, αλίμονο στην κυβέρνηση, που για το μόνο εύρημα δημοσκοπήσεων που πανηγυρίζει, είναι οτι ο λαός δεν θέλει εκλογές.
Στην εποχή της ακμής του ΣΥΡΙΖΑ, κράδαιναν τις δημοσκοπήσεις εντός και εκτός βουλής, για την σταθερά μεγάλη διαφορά που είχαν από το δεύτερο κόμμα στην πρόθεση ψήφου. Όταν άρχιζαν να εμφανίζονται δεύτεροι στην πρόθεση ψήφου, άρχισαν να καταγγέλλουν τους δημοσκόπους, αλλά επισήμαιναν ταυτόχρονα οτι ο Τσίπρας παραμένει “καταλληλότερος για πρωθυπουργός”. Τώρα που χάθηκε κι αυτό κι άρχισαν τα double score, μας υπενθυμίζουν οτι το 60% της κοινωνίας δεν θέλει πρόωρες εκλογές.
Πράγματι οι Έλληνες τάσσονται σταθερά κατά των πρόωρων εκλογών. Αλλά την ίδια άποψη εξέφραζαν και τον Ιανουάριο του 2015. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Ούτε τον Σεπτέμβριο του

2015 ήθελαν οι Έλληνες πρόωρες εκλογές, όπως δεν ήθελαν και το δημοψήφισμα που έγινε δύο μήνες νωρίτερα.

Τότε δεν είχαν δίκιο οι Έλληνες, που δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές; Κι αν είχαν και τότε δίκιο, τότε γιατί τότε δεν σεβάστηκαν την επιθυμία τους;

Η εξήγηση είναι απλή: Μια κυβέρνηση θυμάται οτι η κοινωνία δεν θέλει εκλογές, όταν βλέπει οτι η απώλεια της εξουσίας, είναι απλώς θέμα χρόνου. Το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το ίδιο κάνει και η σημερινή.

Εκπέμπει απλώς την επιθυμία της να παραμείνει στην εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο. Κι επειδή δεν βρίσκει τον τρόπο, αναμασά το επιχείρημα “η κοινωνία δεν θέλει εκλογές”.

Και κάτι άλλο: Κι άλλα πράγματα δεν θέλει η κοινωνία, αλλά γι αυτά η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει. Η κοινωνία δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις. Η κοινωνία δεν θέλει να μειωθεί το αφορολόγητο. Η κοινωνία δεν θέλει άδεια νοσοκομεία, ούτε νοσοκομεία που για να λειτουργήσουν αναγκάζεται να χειρουργήσει ο ίδιος ο υπουργός.

Αλλά γι αυτά που θέλει η κοινωνία, δεκάρα δεν δίνουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Ποιος την ακούει την κοινωνία για τα υπόλοιπα θέλω της; Κανένας!


Και σιγά μην ξαγρυπνά η κοινωνία με την έγνοια για το αν θα γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές.

Για άλλα πράγματα ξαγρυπνά, αλλά γι αυτά δεν τους καίγεται καρφί.

Αρκεί να μην γίνουν πρόωρες εκλογές... 

Βασ. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά