Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί

Αμετακίνητος στην ρητορική της κοροϊδίας του κόσμου παραμένει - δυστυχώς- ο κ. Τσίπρας δηλώνοντας χτες στο υπουργικό συμβούλιο ότι "δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ λιτότητας"- παράφραση της πρόσφατης πρωθυπουργικής υπόσχεσης που διαψεύστηκε πανηγυρικά:"δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα"! Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές και προωθεί προς ψήφιση μέτρα-λιτότητας ύψους 3.6 δισ ευρώ - για το 2019 και 2020- που χτυπάνε ολόκληρη την οικονομία και κατά κύριο λόγο τους συνταξιούχους αλλά και περικοπές (κατάργηση φοροαπαλλαγών κλπ) περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 που αγγίζουν όλους τους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι -αντίθετα σε όσα υποσχόταν χωρίς να κοκκινίζει ο κ.Κατρούγκαλος- 1.1 εκατομμύριο συνταξιούχοι με συντάξεις ακόμη και 800 ευρώ , θα χάσουν το 2019 από 50 ευρώ έως 350 ευρώ το μήνα εξ αιτίας των μέτρων που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας και επιμένει να τα χαρακτηρίζει ως "ούτε ένα ευρώ λιτότητας". Για περίπου 250.000 συνταξιούχους ,μάλιστα, τα
μέτρα αυτά ισοδυναμούν με περικοπή δύο ολόκληρων μηνιάτικων το χρόνο ,που αν συνδυαστούν με την μείωση του αφορολόγητου - παρά τη δέσμευση περί του αντιθέτου με απειλή παραίτησης, μάλιστα, από τον κ. Τσακαλώτο - μπορεί να φτάσουν και τα δυόμιση μηνιάτικα το χρόνο! Σημειώνεται πως εάν η κυβέρνηση είχε καλύτερη αντίληψη της λειτουργίας της οικονομίας θα έκλεινε την δεύτερη αξιολόγηση ένα χρόνο νωρίτερα- τον Μάιο του 2016- αντί να μετέχει σε μία αέναη διαπραγμάτευση η οποία ,όπως αναμενόταν, δεν έφερε καμία ελάφρυνση επί της ουσίας στους πολίτες, Αν ο κ. Τσίπρας είχε σπεύσει να κλείσει πριν ένα χρόνο την αξιολόγηση , η οικονομία δεν θα είχε "κολλήσει" στην ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και τα δυο τρίμηνα του 2017 .Και οι δανειστές δεν θα είχαν ζητήσει τα παραπανίσια μέτρα των 3.6 δισ. ευρώ αφού η χώρα θα βρισκόταν ήδη στην ανάπτυξη με περισσότερα φορολογικά έσοδα για το κράτος και περισσότερες εισφορές για τα ασφαλιστικά ταμεία . Με άλλα λόγια το Μαξίμου αντί διαγνώσει και να αλλάξει έγκαιρα την λανθασμένη της στρατηγική επέμενε στην συνεχή διαπραγμάτευση φορτώνοντας τελικά τη λυπητερή στους πολίτες .Και τώρα ,επιμένει σε αυταπόδεικτα ψέματα ελπίζοντας να αντιμετωπίσει με επικοινωνιακά τρικ την καταιγίδα των μέτρων που αποδέχτηκε. Εξάλλου ,στο πλαίσιο της επικοινωνιακής διαχείρισης των νέων εντάσσεται και η χθεσινή προαναγγελία του κ.Τσίπρα ότι θα υπάρξει κατάθεση των αντιμέτρων σε ένα ξεχωριστό άρθρο στη Βουλή με προφανή στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τίποτα. Αυτό που κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κ.Τσίπρας είναι ότι τα αντίμετρα που θα ψηφίσει είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα μέτρα που θα κληθεί να εγκρίνει η εθνική αντιπροσωπεία – ουσιαστικά είναι τα γλυκαντικά για να πιεί το πικρό ποτηρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσουμε ότι το ισχυρότερο αντίμετρο , η μείωση του ΕΝΦΙΑ ,είναι της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ και θα ενεργοποιηθεί εφόσον η οικονομία καταφέρει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3,5 % του ΑΕΠ -δηλαδή άνω των 6,5 δισ ευρώ! Είπαμε να χειροκροτήσουμε το Μαξίμου που έκλεισε ,επιτέλους, την αξιολόγηση -έστω με μεγάλη καθυστέρηση. Όχι όμως να μας δουλεύουν κιόλας ψιλό γαζί ότι τα μέτρα που συμφώνησαν ισοδυναμούν με τα αντίμετρα, ότι δεν θα φρενάρουν την οικονομία , δεν θα γονατίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και δεν θα αποτελέσουν σκληρή δοκιμασία για πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους. Ήμαρτον. Λίγη σοβαρότητα και καμιά συγγνώμη για την καταστροφική ,ανερμάτιστη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δυο χρόνια, δεν βλάπτει.
Ν. Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. κ.ΒΕΤΤΑ ΑΝΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ (ΟΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ). ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΔΙΟΔΙΑ κ.λ.π. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΕΣ ΑΡΝΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΦΩΝΗΣΕΙ ΤΡΙΣ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΕΣ. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ, ΤΩΡΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑΞΕ, ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΝΟΥΝ κ.ΒΟΛΕΥΤΑ ΝΑΙ ΒΟΛΕΥΤΑ! ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΔΟΙΑΝΙΑΣ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά