Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Κύπελλο Ελλάδος: Τροπαιούχος ο ΠΑΟΚ, αδικημένη η ΑΕΚ, ηττημένο το ποδόσφαιρο!

 

Επόπτης : “Καταστράφηκα, έκανα λάθος, θα δηλώσω παραίτηση, έκανα λάθος. Τι άλλο να κάνω; Συγνώμη”.

Το κύπελλο στον Πύργο το Λευκό! Ο ΠΑΟΚ πήρε την κούπα που... χρειαζόταν τόσο πολύ, νικώντας την ΑΕΚ με 2-1 στον τελικό του Βόλου
- “Κόλαση” στο Πανθεσσαλικό πριν τη σέντρα. Τα “καλόπαιδα” των δυο ομάδων μετέτρεψαν το Στάδιο σε πεδίο μάχης
- Έντονα παράπονα από την πλευρά της Ένωσης, μετά το οφσάιντ γκολ του Ενρίκε που έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς
- Τα έβαλε με τον επόπτη ο Μελισσανίδης! Επίδειξη δύναμης από Σαββίδη – Μήνυμα σε Ολυμπιακό

Ο 75ος τελικός του κυπέλλου Ελλάδος βρήκε το νέο του “σπίτι”. Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ τον τελικό του Πανθεσσαλικού, κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο τη τάξη θεσμό για 5η φορά στην ιστορία του και να φέρει πίσω στον Λευκό Πύργο το τρόπαιο μετά από 14 χρόνια.
Ο τελικός σημαδεύτηκε από
απίστευτα περιστατικά βίας μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων πριν τη σέντρα του. Μάλιστα, το μέγεθος τους ήταν τέτοιο που ήταν υπαρκτό το ενδεχόμενο ακόμα και αναβολής του αγώνα. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, ο τελικός του Πανθεσσαλικού μόνο... γιορτή του ποδοσφαίρου δεν ήταν πριν τη σέντρα του!!!
Τελικός Κυπέλλου... Μπανανίας! 30 φωτογραφίες όνειδος από τα πρωτοφανή επεισόδια!
Το γκολ οφσάιντ δημιούργησε... απόνερα
Και το “τρίτο” ημίχρονο της αναμέτρησης όμως ήταν... γεμάτο, μετά και το γκολ – οφσάιντ του Ενρίκε, το οποίο έδωσε τη νίκη και τον τίτλο στους Θεσσαλονικείς.
Τα παράπονα της ΑΕΚ ήταν έντονα και εκφράστηκαν με από τον πλέον αρμόδιο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν έξαλλος με τον επόπτη που δεν έδειξε πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν οφσάιντ και τον χαρακτήρισε στημένο.
Απ' την μεριά του, ο κ. Καλφόγλου φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους της Ένωσης γι' αυτό του το λάθος!
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τις δηλώσεις του... νικητή της βραδιάς -μαζί με τον ΠΑΟΚ- του Ιβάν Σαββίδη. Ο πανευτυχής ισχυρός άνδρας των Θεσσαλονικέων τα είδε όλα με το δικό του πρίσμα. Τόνισε πως ο “δικέφαλος του Βορρά” θα έπρεπε να είχε πάρει και τις δυο κούπες στην Ελλάδα, “τρόλαρε” τον φίλο του, Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ αναφέρθηκε και στην παντοκρατωρία του Ολυμπιακού, για την οποία επισήμανε πως τελειώνει. 
Κύπελλο Ελλάδος 2017: Το "στέμμα" στον ΠΑΟΚ! "Αποκαθήλωση" για ΑΕΚ με οφσάιντ
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
Κατάφερε να πανηγυρίσει μετά από 14 χρόνια! Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 5η φορά στην ιστορία του, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο και σημαδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη, νίκησε 2-1 την ΑΕΚ.
Ο "δικέφαλος του Βορρά" προηγήθηκε στο 24' με τον Μπίσεβαρ, αλλά η Ένωση ισοφάρισε στο 26' με τον Χριστοδουλόπουλο -μετά το δώρο του Γλύκου. Το γκολ που έδωσε στους Θεσσαλονικείς το τρόπαιο ήρθε από την "χρυσή" αλλαγή του Ίβιτς, τον  Ενρίκε, ο οποίος στο 81' σκόραρε από θέση οφσάιντ. Άξιο αναφοράς, πως ο Μπίσεσβαρ αναδείχθηκε MVP του τελικού.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με την ενδεκάδα που έφερε την πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό. Απ' την άλλη, ο Βλάνταν Ίβιτς άφησε εκτός ενδεκάδας τον Δημήτρη Πέλκα, χρησιμοποίησε στα αριστερά -και όχι σαν “δεκάρι”- τον Μπίσεσβαρ, ενώ τοποθετήθηκε ο Κάνιας ως καθαρός αμυντικός χαφ, μπροστά στους δυο κεντρικούς αμυντικούς.
Το παιχνίδι...
Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με το ξεκίνημα του αγώνα, πιέζοντας πολύ σωστά στο χώρο του κέντρου. Οι “μάχες” των παικτών ήταν δυνατές, με τον Μάτος να.. γλιτώνει την κίτρινη κάρτα, για αγκωνιά στον Πατίτο.
Μέχρι το 20λεπτο είδαμε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, αλλά με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Στο 24' το παιχνίδι πήρε.. φωτιά. Ο Τζάλμα Κάμπος έφυγε από δεξιά (ο Ντίντακ δεν μπόρεσε να τον συγκρατήσει), πάτησε περιοχή και γύρισε τη μπάλα, ο Τσιγκρίνσκι έκοψε αρχικά, όμως η μπάλα επέστρεψε στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, ο οποίος σέντραρε στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Μπίσεσβαρ με σουτ στην κίνηση -η μπάλα βρήκε λίγο στον Γκάλο- έγραψε το 1-0.
Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση και μάλιστα με... βοήθεια (26')! Ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε το μακρινό σουτ από δεξιά, ο Γλύκος προσπάθησε να μπλοκάρει, όμως του έφυγε η μπάλα από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Πέρα από τα δυο γκολ, οι δυο “δικέφαλοι” είχαν από μια ακόμα καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο. Στο 32' ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε μια μακρινή “ρουκέτα” αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Γλύκου, ενώ στο 39' η προσπάθεια του Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό “γ” του Ανέστη. 
Η Ένωση προσπάθησε να αιφνιδιάσει με την έναρξη της επανάληψης και ο Πατίτο είδε στο 46' το πλασέ του στην κίνηση να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ. Το παιχνίδι είχε κακή εικόνα, με πολλά λάθη εκατέρωθεν. Υπήρχαν όμως και οι εξαιρέσεις. Χριστοδουλόπουλος και Γκάλο τα πήγαν πολύ καλά στα δεξιά των “κιτρινόμαυρων” (το ίδιο και ο Μάνταλος από τα αριστερά), την ώρα που οι Μπίσεσβαρ και Κάμπος ήταν πολύ κινητικοί για τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, οι Σάκχοφ και Τσίμιροτ δεν φάνηκαν για τους τυπικά γηπεδούχους.

Με την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, ο Χιμένεθ θέλησε να δώσει.. ζωή στο κέντρο του, βάζοντας τον Γαλανόπουλο δίπλα στους Γιόχανσον – Σιμόες (βγήκε ο Πατίτο και το σύστημα άλλαξε σε 4-3-3). ο Ίβιτς απ' την μεριά του κράτησε το δικό του σύστημα (4-3-3) όταν άλλαξε τον Κάμπος με τον Ενρίκε (73'). Η Ένωση έδειξε με τις κινήσεις της να είναι πιο απειλητική αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 2-1 με την “χρυσή” του αλλαγή να σκοράρει από θέση οφσάιντ.
Στο 81' ο Λέοβατς έκανε το γέμισμα από αριστερά και ο.. εκτεθειμένος Ενρίκε -με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη για το 2-1 το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλα από τους οπαδούς του (κάποιοι μπήκαν και στο ταρτάν). Η Ένωση έψαξε το γκολ που θα την πήγαινε στην παράταση, αλλά δεν το βρήκε, παρά την πίεση που άσκησε κι έτσι η κούπα πήγε στη Θεσσαλονίκη.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (86' Μαλεζάς), Σάχοβ, Μπίσεσβαρ (90' Κίτσιου), Κάμπος (73' Ενρίκε), Πρίγιοβιτς.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σίμοες (83' Αλμέιδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (86' Βάργκας) , Μάνταλος, Ροντριγκες (68' Γαλανόπουλος), Αραούχο.
 http://www.newsit.gr/

2 σχόλια:



  1. http://www.matrix24.gr/

    Τρεχει Γκαλοπ για τον ποιον θα θελατε ηγετη της Κεντροαριστερας. Οποιος θελει να ψηφισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως παιδοσφαιροποιήθηκε ή πολιτική,έτσι καί πολιτικοποιήθηκε τό ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά