Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Καμμένοι και Βαρουφάκηδες

Ο λαϊκισμός, η αντιμνημονιακή διχαστική ρητορεία στα οποία επένδυσε ο κ.Τσίπρας για να ανέλθει στην εξουσία ήταν προφανές ότι κάποια στιγμή θα γύριζαν μπούμερανγκ εναντίον του.
Τον βλέπουμε λοιπόν να τρέχει ασθμαίνοντας στη Βουλή για να υποστηρίξει με κάθε τρόπο το συνεταίρο του κ.Καμμένο που βάλλεται πανταχόθεν, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια ακόμα και των βουλευτών του.
Δεν έφτανε όμως η απευθείας στήριξη στον υπουργό του και αρχηγό των ΑΝΕΛ, η ηγεσία του Σύριζα έφτασε στο σημείο να προτείνει ως αντιπρόεδρο της Βουλής ένα ακόμα Καμμένο που έχει διακριθεί για τις ρατσιστικές,αντισημιτικές και ομοφοβικές απόψεις .
Έναν βουλευτή που αν και απολύθηκε από υπουργός για αυτές τις απόψεις του μέσα σε 24 ώρες, τον χρειάζεται τώρα για να συσπειρώσει τους παραπαίοντες ΑΝΕΛ.

Μπορεί μόνο 5 βουλευτές του να τόλμησαν να εκφράσουν ευθέως τη δυσφορία τους για αυτή την επιλογή, αλλά υπήρχαν και άλλοι 25 που προτίμησαν να απέχουν.
Τα αποκαλυπτήρια για τους Καμμένους ήταν όμως ένα μόνο μέρος από τις ολέθριες πολιτικές και προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού.
Γιατί ήρθαν ξανά στο φως και τα αποκαλυπτήρια της τραγικής για τη χώρα επιλογής Βαρουφάκη. Και μάλιστα όχι από κάποιους πολιτικούς αντιπάλους αλλά από τον ίδιο τον προσωπικό του σύμβουλο και σημερινό συνεργάτη του κ.Τσακαλώτου.

Ο Κορεάτης κ. Κιμ ομολόγησε ότι υπήρχε πράγματι σχέδιο για το περιβόητο παράλληλο νόμισμα με τη μορφή μάλιστα κουπονιών γιατί όπως είπε «έπρεπε να μοιάζει, να μυρίζει, να έχει την ίδια υφή με το ευρώ»!
Τα σχέδια βέβαια τα γνωρίζαμε και είχαν αποκαλυφθεί επαρκώς και εγκαίρως από το "Βήμα". Το γεγονός όμως ότι ένα σημερινό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει  δημοσίως την τυχοδιωκτική πολιτική Βαρουφάκη, προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά για τις ευθύνες και τους σχεδιασμούς του ίδιου του κ.Τσίπρα.

Η περιβόητη αυτή τακτική και διαπραγμάτευση, οδήγησε τη χώρα στη μέγγενη των capital controls, παρέλυσε την οικονομία και κόστισε, κατά τον κ.Ρέκλινγκ γύρω στα 100 δις. Και μπορεί οι αυταπάτες να τελείωσαν, αλλά οι πολιτικές ευθύνες παραμένουν.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να έχει οχυρωθεί πίσω από πραγματικά ή φανταστικά σκάνδαλα του παρελθόντος, για να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά καλό είναι να θυμάται και τις δικές του μεγάλες ευθύνες να στηριχθεί και να υιοθετήσει τις επιλογές Καμμένων και Βαρουφάκηδων.
ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
    ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά