Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ο σφιχτός εναγκαλισμός της κυβέρνησης με «δικούς» της δικαστές δεν έχει προηγούμενο

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.
Η κ. Θάνου εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005. Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προήδρευσε του ίδιου αυτού τμήματος.
Την 1-7-2015 ανέλαβε την Προεδρία του Αρείου Πάγου.
Κατά το χρονικό διάστημα από 27-8 έως 21-9-2015 ανέλαβε τα καθήκοντα της Υπηρεσιακής Πρωθυπουργού και
στις 22-9-2015 επανήλθε στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Συμμετείχε σε πολλά Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια, σε θέματα σχετικά με το Δίκαιο και με τη Λειτουργία της Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες (2012-2014, 2014-2016), ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Αστικολόγων & της Ένωσης Δικονομολόγων.
Διδάσκει επί έξι χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (Αστικό Δίκαιο).
Αυτά μας ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου για την… άμισθη πλέον στενή συνεργάτιδα του κ. Τσίπρα. Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, λίγες μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση της θητείας της στο δικαστικό σώμα λόγω ηλικίας. Η κ. Θάνου η οποία προσπάθησε με λύσσα να παρατείνει τη θητεία της προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το σύνολο των δικαστών. Η εκλεκτή του κ. Τσίπρα για την πρωθυπουργία, δεν τηρεί ούτε τα βασικά προσχήματα, δεν άφησε να περάσει ούτε μία ημέρα και πήγε να στηρίξει το καθεστώς της Αριστεράς… αμισθί βεβαίως.
Ο σφιχτός εναγκαλισμός της κυβέρνησης με «δικούς» της δικαστές δεν έχει προηγούμενο και κυρίως με τους δικαστές - συνδικαλιστές. Έκαναν τις δουλειές τους δύο χρόνια τώρα και στη συνέχεια ανταμείβονται όλοι με μια θέση. Να δείτε που η κ. Θάνου θα πάρει θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν στο Επικρατείας.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά