Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Εφιάλτης

Τελικά το παρελθόν σε καταδιώκει. Και όσο κι αν προσπαθούν οι σημερινοί κυβερνώντες να ξεχάσουν το πρώτο επτάμηνο της καταστροφικής τους διαπραγμάτευσης, τα ουάου, τη σκευωρία του δημοψηφίσματος και το κόστος που μετακύλισαν στη χώρα, έρχονται οι χτεσινοί πρωταγωνιστές του δράματος να υπενθυμίσουν τον εφιάλτη που κόντεψε να ζήσει η χώρα. Αλλά και το νήμα που τους συνδέει με τη σημερινή κυβέρνηση. Γιατί πώς αλλιώς να προσεγγίσεις όλα αυτά που αποκάλυψε ο στενός συνεργάτης - τότε - του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και - τώρα - του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Ο κορεατικής καταγωγής Γκλεν Κιμ αποκάλυψε με λεπτομέρειες το σχέδιο του παράλληλου νομίσματος που απεργάζονταν οι κυβερνώντες και που θα είχε τη μορφή κουπονιού (τι σας θυμίζει άραγε;). Σήμερα φαντάζει μακρινό, αλλά είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό πως η χώρα θα ζούσε σε συνθήκες χάους και εμφυλίου με αφορμή όλα τα παραπάνω. Και πολύ περισσότερο όταν ο σύμβουλος που τα λέει όλα αυτά είναι και σήμερα ενεργός και πλάι στον υπουργό Οικονομικών. Και το χειρότερο: σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση του χθες είναι η κυβέρνηση του σήμερα. Δεν μετανόησε ποτέ. Δεν απολογήθηκε που κόντεψε να φέρει τη χώρα και την ελληνική κοινωνία στον γκρεμό. Αλλά με κυνισμό συνεχίζει σήμερα να κυβερνά και να εναλλάσσει τους ζουρνάδες και τα νταούλια με την υποταγή στους δανειστές. Ποντάρει προφανώς στην κοντή μνήμη. Τα λόγια και τα έργα της όμως τότε και σήμερα αποτελούν τα τεκμήρια μιας περιπέτειας ενός λαού. 
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά