Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ειδικό Δικαστήριο για Τσίπρα-Βαρουφάκη;

Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τους καταστροφικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα στην οικονομία, το α’ εξάμηνο του 2015, το σύνολο των οποίων προήλθε από δηλώσεις πρώην και νυν κυβερνητικών στελεχών, στην Πειραιώς η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι για τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη η παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο δεν θα είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί.
Σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου, τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τότε) Γιάννης Τσιρώνης, επιβεβαιώνουν τον πρώην υπουργό οικονομικών σχετικά με το γεγονός της παρουσίασης σχεδίου παράλληλων πληρωμών στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2015.
Όλα τα παραπάνω, οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει μια νέα πρωτοβουλία. Έτσι, μετά το
αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή που διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απορρίφθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα πριν καν κατατεθεί, εννέα βουλευτές της ΝΔ επανήλθαν χθες και κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας παράλληλα να δοθεί στη Βουλή αντίγραφο της σχετικής εισήγησης και των ημερήσιων διατάξεων των συνεδριάσεων του Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2015 των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων.
Επίσης, σημειώνει η εφημερίδα, οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν να δοθούν τα ονόματα των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που συμμετείχαν, καθώς και εκείνων που τυχόν έλαβαν τον λόγο, έτσι ώστε, όπως λένε, να διαπιστώσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου και ο Ελληνικός λαός, εάν ο πρώην υπουργός κ. Βαρουφάκης ψεύδεται ή εάν όντως έγινε αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών στο υπουργικό Συμβούλιο.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρουφάκης παρενέβη εκ νέου και απαντώντας ουσιαστικά στον Τσιρώνη, έγραψε στο twitter αργά το απόγευμα: «Και βέβαια ανέπτυξα στο υπουργικό συμβούλιο το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Το ατόπημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη! Εκ των ων ουκ άνευ».
lykavitos.gr

1 σχόλιο:

  1. Κυριακο στειλε τους απατεωνες στο σκαμνι να σε ψηφισω με τα δυο χερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά