Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ρήγμα Τσίπρα-Καμμένου για το Σκοπιανό

Μπορεί η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή να αφορούσε την ενημέρωση για το Κυπριακό ζήτημα, παρ’ όλα αυτά προέκυψε μείζον ζήτημα για το Σκοπιανό ζήτημα και την ονομασία της γειτονικής χώρας δημιουργώντας παράλληλα και νέο ρήγμα μεταξύ των συγκυβερνητών Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος, παρά το γεγονός ότι ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 2007 ο Πάνος Καμμένος είχε υπερψηφίσει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή και την επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία παραμένει ίδια μέχρι σήμερα για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδειξε ότι
έχει διαφορετική ατζέντα από αυτή του Μεγάρου Μαξίμου και δεν συμφωνεί με κανέναν γεωγραφικό προσδιορισμό που να αναφέρεται στον όρο Μακεδονία.
Στα κυβερνητικά έδρανα επικράτησε αναστάτωση από την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου και ο κ. Μητσοτάκης έθεσε αμέσως ζήτημα απώλειας της δεδηλωμένης. «Δεν γίνεται για ένα κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός να έχουν διαφορετική άποψη.
Εγείρεται μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή με την τοποθέτησή σας, κύριε Καμμένε», φώναξε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι από το 2007 υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ η επίσημη θέση της χώρας για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά