Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Πάλι… μέσα έπεσε ο Αλέξης! Κάηκαν 11.000 περισσότερα στρέμματα από όσα είπε μπροστά στις κάμερες

Με εμφατικό τρόπο διέψευσε το Αστεροσκοπείο Αθηνών τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που βιάστηκε να «πανηγυρίσει» χθες για το ότι κάηκαν μόνο… 15.000 στρέμματα στην Αττική.
Συγκεκριμένα το Αστεροσκοπείο επικαλούμενο την καταγραφή από τη δορυφορική λήψη του συστήματος FireHub για τις καμένες εκτάσεις ανέφερε αρχικά πως έγιναν στάχτη συνολικά 3.912 εκτάρια, δηλαδή
39.120 στρέμματα (1 εκτάριο ισούται με 10 στρέμματα).

Η ανάρτηση του Αστεροσκοπείου στο Facebook
Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο Facebook το Αστεροσκοπείο Αθηνών ποστάροντας και τη σχετική φωτογραφία που δείχνει την περιοχή που κατέστρεψε η πυρκαγιά, αναφέρει χαρακτηριστικά, ως προς τα δεδομένα της έρευνας:
Ωστόσο, στη συνέχεια και μετά από περίπου 2 ώρες έγινε διόρθωση και το Αστεροσκοπείο έκανε λόγο για καμένες εκτάσεις συνολικά 2.690 εκταρίων, δηλαδή 26.900 στρεμμάτων (1 εκτάριο ισούται με 10 στρέμματα).

Έτσι, καταρρίπτεται και η επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πέταξε χθες με ελικόπτερο της πυροσβεστικής πάνω από τα καμμένα -ενώ όσες ημέρες έκαιγε η φωτιά δεν είχε εμφανιστεί καθόλου παρά μόνο στο twitter – και στη συνέχεια μίλησε για «περιορισμένη» καταστροφή. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι έγιναν στάχτη 15.000 στρέμματα εμφανίζοντας μάλιστα την καταστροφή ως… επιτυχία της κυβέρνησης, με τη δικαιολογία ότι το 2009 στην ίδια περιοχή είχαν καεί 150.000 στρέμματα.
Ωστόσο ο χάρτης της καταστροφής και η επιστημονικά τεκμηριωμένη καταγραφή αποκαλύπτουν πως η καταστροφή είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που επιχείρησε να εμφανίσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο απολογισμός όμως της «περιορισμένης» καταστροφής στην ανατολική Αττική, όπως  τη χαρακτηρίζουν στην κυβέρνηση είναι 26.900 στρέμματα, 23 καμμένα σπίτια, 5 επιχειρήσεις και 1 κατασκήνωση, καθώς και αρκετά καμένα κτήματα και αυτοκίνητα.
thecaller.gr

2 σχόλια:

  1. Ο αγράμματος Κνιτης ούτε μια αλήθεια δεν μπορεί να πει...
    Εκεί στο Αστεροσκοπείο μην πάτε κόντρα στον ηγέτη. ...ντροπή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ έξυπνη ανακοίνωση, είναι σαν προτρέπει τους εμπρηστές να να κάψουν περισότερα γιατί λίγα εκαψαν. Ημαρτον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά