Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί ο κ. Τσίπρας

«Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα απ' ό,τι τους έδωσε ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε μένα ούτε σε σένα».
Αυτά φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιάνη Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου (αφήγηση του πρώην υπουργού στο βιβλίο του «Ενήλικοι στο δωμάτιο») το βράδυ μετά το δημοψήφισμα. Ο κ. Τσίπρας ήταν, λέει, φανερά εκνευρισμένος με τη συντριπτική νίκη του «Οχι» - θα υποχρεωνόταν τα επόμενα 24ωρα να κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα για να συμβιβασθεί με τους δανειστές.
Το ίδιο συναίσθημα απόγνωσης είχε νιώσει εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στα τέλη  του 2014 όταν η τρόικα προέβαλε διάφορα προσκόμματα για να μη συμφωνήσει στο e-mail Χαρδούβελη και να μην κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση που θα επέτρεπε τη χώρα να τελειώνει με τα μνημόνια και να βγει μόνη της στις αγορές μέσα στο 2015.

Οι Γερμανοί έβλεπαν τη δημοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου να φθίνει και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει συνεχώς έχοντας καβαλήσει το κύμα του λαϊκισμού. Γιατί, λοιπόν, να κλείσουν συμφωνία και να μην περιμένουν να δώσουν τα χέρια με τον νέο Πρωθυπουργό της Αριστεράς που θα αναγκαζόταν να υπηρετήσει και αυτός τους σκοπούς τους;

Η συμφωνία με τον κ. Τσίπρα δεν ήταν εύκολη αλλά τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναγκάστηκαν να υπογράψουν τα πάντα. Αποδέχθηκαν ακόμη και το ανήκουστο για τον Σαμαρά: τη μεταφορά για 99 ολόκληρα χρόνια όλης της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας σε ένα υπερταμείο που θα διαχειρίζονται κατά το δοκούν οι ξένοι για να μπορέσουν να πάρουν πίσω ένα μέρος - τουλάχιστον - των χρημάτων τους.
Στον επόμενο ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση της Αριστεράς κατάφερε να περάσει, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την ελληνική κοινωνία, τα πιο σκληρά μέτρα: με νέες μειώσεις στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων αλλά και πλήρη ισοπέδωση της μεσαίας τάξης. Εφθασαν να αυξήσουν στο 25% την έμμεση φορολογία στα βασικά τρόφιμα ενώ έκοψαν το αφορολόγητο ακόμη και σε εισοδήματα 5.000 ευρώ!

Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι σε έναν χρόνο, όπως είπε, η χώρα θα βγει από τα Μνημόνια και οι δανειστές θα του ελαφρύνουν το χρέος, όπως του υποσχέθηκαν. Το ίδιο, όμως, είχαν υποσχεθεί και στον Σαμαρά και δεν το τήρησαν.

Οπως πολύ καλά γνωρίζει, οι Γερμανοί δεν έχουν κανέναν λόγο να κλείσουν συμφωνία με μια κυβέρνηση που βρίσκεται υπό κατάρρευση - αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά - και να μην περιμένουν να δώσουν τα χέρια με τον νέο πρωθυπουργό της Δεξιάς.
Ο οποίος θα μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την ανάπτυξη που θα χρειάζεται πλέον η χώρα.
Ν. Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά