Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Παίζει ξανά με τις Πανελλαδικές ο Γαβρόγλου: Κατάργηση σε πέντε χρόνια

Τελικά αυτός ο τύπος είναι "φαινόμενο" παίζει συνέχεια με την αγωνία γονιών και μαθητών.

Ενώ για τα τρία πρώτα χρόνια εξήγγειλε ένα μεικτό σύστημα με «ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» - Χαρακτήρισε «σκανδαλάκι» το ότι δεν πήγε στρατό με διάταγμα της Χούντας - Σε νέα συνέντευξή του, δηλώνει, αναφορικά με την αριστεία, ότι η Αριστερά είναι υπέρ των ίσων ευκαιριών

Παιχνίδι στα χέρια του υπουργού Παιδείας φαίνεται ότι έχει γίνει το μέλλον χιλιάδων νέων παιδιών που περιμένουν να μάθουν τελικά τι θα ισχύσει για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αφού μια καταργούνται, μια δεν καταργούνται, μια θα αλλάξουν σε τρία χρόνια και μια, όπως είπε χθες ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, θα αλλάξουν σε πέντε χρόνια.
Αφού, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε αρχικά ότι

«δεν μπορεί να υπάρχει εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, χωρίς κάποιου είδους εξετάσεις» στη συνέχεια επιχειρώντας να εξειδικεύσει έκανε μια νέα πρόταση που μέχρι σήμερα δεν είχε ακουστεί.
Για μια αρχική περίοδο τριών χρόνων πρέπει να υπάρχει ένα μικτό σύστημα εξετάσεων - «ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» - συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικό σε πέντε χρόνια το σημερινό σύστημα εξετάσεων να αποτελεί παρελθόν».

Για την επαναφορά των φοιτητών στα διοικητικά όργανα των πανεπιστημίων σημείωσε στην ίδια συνέντευξη: «Είναι νέα παιδιά, είναι υπεύθυνα παιδιά και πρέπει να συμμετέχουν στις διαδικασίες των αποφάσεων. Διότι μπροστά στα νέα παιδιά ο άλλος δεν μπορεί να πει όποια κουβέντα θέλει, υπάρχει ένας άλλου τύπου και επί της ουσίας έλεγχος».

Ως προς το άσυλο, τέλος, σημείωσε ότι με τη ρύθμιση που υπήρχε τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. «Εμείς για πρώτη φορά βάζουμε έναν κανόνα. Να δούμε το θέμα της παραβατικότητας μέσα στα πανεπιστήμια, που είναι ένα βαθύτερο πρόβλημα της κοινωνίας» είπε.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά