Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

«Τα Νέα» προς Μαξίμου: Εσείς σχετίζεστε με καναλάρχες που έχουν... βοσκοτόπια και τσιγαράδικα

Στον ισχυρισμό συνεργατών του κ.Τσίπρα ότι ο κ.Μητσοτάκης είναι συνεταίρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη απαντά σήμερα με άρθρο η εφημερίδα «τα Νέα»

«Τα Νέα καλούν το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν ότι ο δημοσιογραφικός οργανισμός που εκδίδει αυτήν την εφημερίδα είναι«συνεταίρος» οποιασδήποτε πολιτικής οικογένειας» επισημαίνεται σε σημερινό άρθρο «των Νέων» με το οποίο η εφημερίδα απαντά στους ισχυρισμούς που περιέχονται σε non paper που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Η δέσμευση ότι τα στοιχεία αυτά θα δημοσιευτούν στην πρώτη σελίδα και με εξάστηλο τίτλο είναι προφανής» δεσμεύεται η εφημερίδα απευθυνόμενη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, στο άρθρο με τίτλο «"Συνεταιρισμοί" και καναλάρχες» η εφημερίδα «τα Νέα» αναφέρει: «...η εφημερίδα μας θα φιλοξενήσει οτιδήποτε γνωρίζουν οι ίδιες πηγές -και γνωρίζουν πολλά- για τις εκλεκτικές συγγένειες της κυβέρνησης με τον φέρελπι καναλάρχη με τα βοσκοτόπια ή τον έτερο φέρελπι καναλάρχη με τα τσιγαράδικα που ακόμη δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα λαθραία. Και οι δύο περνούν συχνά την πόρτα του Μαξίμου σχεδιάζοντας τα δικά τους κανάλια και εφημερίδες».

«Υπάρχουν κι άλλοι ασφαλώς» συνεχίζει το άρθρο «στα Νέα» και επισημαίνεται: «Όπως ο επιχειρηματίας που διέπρεψε επιχειρηματικά στον χώρο της περούκας και ο γείτονάς του στις εξοχικές τους κατοικίες που είναι ο υπόδικος πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου της χώρας. Κάπου εκεί "κρυβόταν" κάποτε ένας φέρελπις πρωθυπουργός...».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «τα Νέα» ως απάντηση στο non paper που κυκλοφόρησε το Σάββατο από το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: 

«"Συνεταιρισμοί" και καναλάρχες»

«Με αυτά που ζούμε πρέπει να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα. Πρώτον, στις δημοκρατίες δεν είναι μυστικό πού παραθερίζει ο πρωθυπουργός της χώρας και γενικώς η πολιτική ηγεσία της. Γιατί στις δημοκρατίες δεν υπάρχει η έννοια του ινκόγκνιτο για τους θεσμούς. Αν μη τι άλλο, είναι θέμα δημοκρατικής διαφάνειας. Κι όταν μάλιστα ο πρωθυπουργός κρατά μυστικό το μέρος των διακοπών του ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια φυσική καταστροφή, τότε μιλάμε πια για συμπεριφορά μονάρχη και όχι εκλεγμένου εκπροσώπου των πολιτών.

Δεύτερον (αλλά όχι λιγότερο σημαντικό), η δουλειά του Τύπου στις δημοκρατίες είναι να αποκαλύπτει πού βρίσκονται οι φορείς της εξουσίας όταν κρύβονται από τα μάτια της κοινής γνώμης. Τούτων δοθέντων, και πάντα στο πνεύμα της διαφάνειας που πρέπει να χαρακτηρίζει μια δημοκρατική πολιτεία «Τα Νέα» καλούν το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν ότι ο δημοσιογραφικός οργανισμός που εκδίδει αυτήν την εφημερίδα είναι«συνεταίρος» οποιασδήποτε πολιτικής οικογένειας, όπως δήλωσαν οι πηγές του στο πάντα πρόθυμο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δέσμευση ότι τα στοιχεία αυτά θα δημοσιευτούν στην πρώτη σελίδα και με εξάστηλο τίτλο είναι προφανής. Όπως προφανές είναι ότι 
η εφημερίδα μας θα φιλοξενήσει οτιδήποτε γνωρίζουν οι ίδιες πηγές -και γνωρίζουν πολλά- για τις εκλεκτικές συγγένειες της κυβέρνησης με τον φέρελπι καναλάρχη με τα βοσκοτόπια ή τον έτερο φέρελπι καναλάρχη με τα τσιγαράδικα που ακόμη δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα λαθραία. Και οι δύο περνούν συχνά την πόρτα του Μαξίμου σχεδιάζοντας τα δικά τους κανάλια και εφημερίδες.
Υπάρχουν κι άλλοι ασφαλώς.

«Όπως ο επιχειρηματίας που διέπρεψε επιχειρηματικά στον χώρο της περούκας και ο γείτονάς του στις εξοχικές τους κατοικίες που είναι ο υπόδικος πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου της χώρας. Κάπου εκεί "κρυβόταν" κάποτε ένας φέρελπις πρωθυπουργός...».
Τι έγραφε το non paper που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου

«Μετά το φιάσκο της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, που άφησε τις ξαπλώστρες των Χανίων, για λίγες ώρες, προκειμένου να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, αλλά ακύρωσε την επίσκεψή του μόλις αντιλήφθηκε ότι εντός βρίσκονταν δυο υπουργοί της κυβέρνησης, φαίνεται ότι το φυσάει και δεν κρυώνει.

Σήμερα, λοιπόν, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, προφανώς κατ’ εντολήν του συνεταίρου του, κ. Μητσοτάκη, αποκάλυψε κάτι τρομακτικό: Ότι ο πρωθυπουργός διέπραξε το αδιανόητο ατόπημα να βρίσκεται εκτός Αθηνών το Σαββατοκύριακο πριν το Δεκαπενταύγουστο. Έφτασε, μάλιστα, στο έσχατο σημείο ανηθικότητας. Επέστρεψε εσπευσμένα λόγω των πυρκαγιών!

Θα προτείναμε στη ΝΔ να προσπαθήσει τουλάχιστον, να σοβαρευτεί λίγο. Αν πάλι αυτό είναι ανέφικτο, είμαστε στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, να τον ενημερώσουμε επακριβώς για το τι ακριβώς έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο πρωθυπουργός στις ολιγοήμερες διακοπές του».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά