Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Κουλ Αλέξη με τη σημαία, δεν σε είπαμε δα και πατριώτη

 Του Θέμου Αναστασιάδη-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 Η υστερία-ψευτοάλλοθι της εξωνημένης κυβέρνησης με τα εθνικά σύμβολα.
Απ' το να αγγίζουν οι Συριζαίοι τη γαλανόλευκη, καλύτερα να τις κρύβουμε όπως επί Τουρκοκρατίας
Καθόλου περίεργο δεν μου φάνηκε το ότι ο Τσίπρας υπερθεμάτισε αναφορικά με τις απόψεις Γαβρόγλου για τη σημαία, τις παρελάσεις, την Αριστεία και τα συναφή που ακούν και βγάζουν σπυριά. Ο άνθρωπος το έχει κάνει από καιρό ξεκάθαρο και αν κρατάμε ακόμα το σύμβολο είναι επειδή δεν μας ζήτησαν ούτε από την τρόικα ούτε από τη Βενεζουέλα να το καταργήσουμε.

Από κάποιον ο οποίος δηλώνει επισήμως άθεος, προβάλλει ουσιαστικά τα ίδια αντιχριστιανικά πρότυπα και οικογενειακά και δεν έχει κρύψει την αντιπάθειά του προς την Εκκλησία και την Ορθοδοξία περιμέναμε να είναι... υπερεθνικιστής; Αδιανόητο. Σκέτος εθνικιστής; Εκ των πραγμάτων απίθανο. Απλώς υπερπατριώτης; Οχι δα! Εξ όσων γνωρίζουμε αιώνες τώρα, στατιστικά Ορθοδοξία και πατριωτισμός πάνε μαζί. Με μαθηματικά μιλάμε, μια που ο Αλέξης είναι και του Πολυτεχνείου. Δηλαδή, δεν έχει τύχει ποτέ στην

Ιστορία Ελληνας πατριώτης να μην είναι και Χριστιανός Ορθόδοξος (έξω από την ελιτιστική κλίκα των Δωδεκαθεϊστών), αλλά ούτε και πολύ πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος που να μη νιώθει συγχρόνως βαθιά Ελληνας και πατριώτης.
Συνεπώς, μόνο από επιστημονικό λάθος θα μπορούσε ένας δεδηλωμένος αντιχριστανός και ιδεολόγος «διεθνιστής», όπως ο Τσίπρας, να κόβει φλέβες για τη σημαία, τις παρελάσεις και όλα τα σύμβολα του καλώς εννοούμενου πατριωτισμού! «Α, όχι», λένε συχνά οι Συριζαίοι, «το ότι δεν θέλουμε τα σύμβολα αυτά είναι επειδή δεν θέλουμε να προκαλούμε τους άλλους λαούς, αλλά φυσικά και είμαστε το ίδιο πατριώτες με τους υπόλοιπους». «Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο Ελληνες», συνηθίζουν να βερμπαλίζουν.

Η Ιστορία όμως μαρτυρά ότι υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο Ελληνες. Αυτοί που ήθελαν -και ίσως ακόμη θέλουν- να δώσουν τη Μακεδονία στη Βουλγαρία είτε στα Σκόπια είτε... στην Αυτονομία (καλά δεν τα λέω, κύριε Γαβρόγλου;) ήταν ή δεν ήταν λιγότερο Ελληνες από τους άλλους; Αυτοί που κυβέρνησαν με τους Γερμανούς ναζί ήταν ή δεν ήταν λιγότερο Ελληνες από εκείνους που αντιστάθηκαν; Αυτοί που έχασαν την Κύπρο, παρότι υπερεθνικιστές τρομάρα τους, ήταν ή δεν ήταν στην πράξη λιγότερο Ελληνες από τα παιδιά που έτρεξαν να την υπερασπίσουν και έμειναν αγνοούμενοι για δεκαετίες; Εχασες τη Μεγαλόνησο; Εχασες τη Σμύρνη; Αυτοκτονείς για λόγους τιμής αν ακόμα νιώθεις πατριώτης. Αυτοί που κόπτονται σήμερα για δήθεν δικαιώματα θρησκευτικής μειονότητας στη Θράκη, αλλά αρνούνται τα πολύ πιο ξεκάθαρα και νόμιμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητος της Βορείου Ηπείρου, είναι ή δεν είναι λιγότερο Ελληνες; Είναι λιγότερο Ελληνες και είναι Συριζαίοι στην πλειοψηφία τους.

Συνεπώς, τίποτα δεν αποκλείει -αντίθετα, βάσει των γεγονότων, μάλλον ενισχύει- την πιθανότητα οι σημερινοί κυβερνώντες με πρώτο και... καλύτερο τον Τσίπρα να είναι πολύ λιγότερο Ελληνες και πατριώτες από τους υπόλοιπους - από λιγότερο έως ελάχιστο, κατιτί για τα μάτια του κόσμου ή και καθόλου. Ισως κιόλας οι υστερίες τους για τους σημαιοφόρους στα εμβατήρια και στις παρελάσεις να είναι στην πράξη πιο ανούσιες από το ξεπούλημα όλης της Ελλάδας για... αιώνες όπως έχουν υπογράψει. Η εκχώρηση όλης της εθνικής περιουσίας και το γενικό πωλητήριο σε οτιδήποτε έχει αξία -σε τιμή υποπολλαπλάσια- είναι πολύ ουσιωδέστερες αποδείξεις μειωμένης αίσθησης πατριωτισμού. 

Λεπτομέρεια με σημασία: Ψάξτε-ψάξτε και αν μου βρείτε μνημονιακό Συριζαίο, βουλευτή ή απλό κομματικό, που να μην είναι και κρατικοδίαιτος, να μου τρυπήσετε ό,τι έχει απομείνει από τόσες και τόσες πισώπλατες που μου ρίχνουν οι μαχαιροβγάλτες και οι κυπατζοεκδότες του Μαξίμου (πολύ προβλέψιμοι πάλι, Αλέξη, καρφώνεστε...).

Που σημαίνει, δηλαδή, ότι στην ουσία ό,τι κάνουν το κάνουν συνειδητά για τη θεσούλα και τα λεφτά, και ας ισχυρίζονται τα περί του αντιθέτου. Ολοι τους, από τον κορυφαίο έως τον τελευταίο, είναι πολύ απλά ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ. Το έχει πει ο Μίκης, το έχει πει ο Αλαβάνος, το σιγοψιθυρίζουν και λίγοι αληθινοί ιδεολόγοι του χώρου τους - ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό νταούλι. 

Ξεπουλημένος και προδότης δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Αλλωστε από τις τελευταίες αποκαλύψεις μάθαμε με λεπτομέρειες πώς, πότε και με πόσο κυνισμό το κάνανε. Ξέρουν τι έκαναν και αυτό κάνει πολλαπλάσιο το εθνικό τους έγκλημα. Θα ’λεγε κανείς όμως ότι ΚΥΡΙΑΡΧΗ απόδειξη ότι οι άνθρωποι δεν νιώθουν στο πολιτικό DNA τους Ελληνες είναι η μανία τους εναντίον της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ.

Μιας από τις βασικότερες αρχές του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ που τον συνοδεύει και τον συνδέει διαχρονικά από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η πίστη στο να προσπαθεί να γίνει ΑΡΙΣΤΟΣ και να θέλει να γίνονται και τα παιδιά του καλύτερα απ’ τον ίδιο («Αμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες»). Ομως, όπως μας εξήγησε ο προκαθήμενος της κυβερνητικής συμμωρίας, είναι σαφώς και από άποψη εναντίον της Αριστείας, την οποία αντιλαμβάνεται, λέει, με άλλον τρόπο. Ε, αλίμονο, θα ήταν και αχάριστος αν δεν είχε προσηλυτιστεί στη θεωρία της πονηρής ΑΧΡΗΣΤΙΑΣ που τους έφερε εδώ που τους έφερε.

Αλλωστε έχει δείξει πως όσο πιο άχρηστος και πιο χυδαίος είναι κανείς, τόσο πιο πολύ τον γουστάρει. Και ο ίδιος ό,τι πιάνει το καταστρέφει. Είναι του ΑΙΕΝ ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΙΝ. Αρα η τρανότερη απόδειξη ότι δεν είσαι Ελληνας είναι να αποκλείεις εξ ορισμού την αριστεία. Το αρχαίο «πας μη Ελλην βάρβαρος» εμπλουτίζεται και με τη συγγενή διάσταση της συριζίλας.

ΥΓ1.: Και ένα πρακτικό ζήτημα για την ώρα την κακή, χτύπα ξύλο, ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να τους δίνει μέρες: Αν κάποιον από δαύτους χρειαστεί να τον αποχαιρετήσουμε με τιμές αρχηγού (παρα)κράτους, με τι προτιμάνε να τους τυλίξουμε αφού δεν πιστεύουν στη σημαία; Με κάνα πανό από κατάληψη ή με κάνα γύφτικο κιλίμι; Χτύπα ξύλο, είπαμε, η ώρα η κακή και η στραβή...

ΥΓ2.: Στο κάτω-κάτω, καλύτερα να μην αγγίζουν οι Συριζαίοι τη γαλανόλευκη. Αν δεν θέλουν αυτοί μία, σίγουρα δεν θα θέλει Εκείνη χίλιες φορές. Ας τις κρύψουμε στα σεντούκια όπως επί Τουρκοκρατίας και Κατοχής για να μην τη μολύνουν κιόλας βέβηλα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά