Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ο Λαλιώτης… φόβισε τον Π. Καμμένο

Τον «φόβο» μήπως και μείνει… μόνος έδειξε και πάλι ο Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της ενδοκυβερνητικής κόντρας για την Ορθοδοξία. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, λίγες ημέρες μετά την «παρέμβαση» του Κώστα Λαλιώτη φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους» είπε με νόημα, την ώρα που είχαν επανέλθει τα σενάρια για ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Πάνος Καμμένος ουσιαστικά «απάντησε» με αυτόν τον τρόπο σε οποιαδήποτε σκέψη του Μεγάρου Μαξίμου να τον «απαλλάξει» από τα καθήκοντά του, μετά από την… προτροπή του Κώστα Λαλιώτη να κοιτάξει το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτοξεύει μια τέτοια «απειλή» προς τον Αλέξη Τσίπρα. Πριν από περίπου δύο μήνες το είχε επαναλάβει σε συνέντευξή του, δίνοντας την εντύπωση ότι σε περίπτωση διαζυγίου θα βγουν πολλά άπλυτα στη φόρα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος αποτελεί πάντα τον αστάθμητο παράγοντα στην παράταιρη συγκατοίκηση των δύο κομμάτων στην εξουσία, κάτι που φάνηκε και στην υπόθεση με το Noor 1. Ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που
«πιέζουν» ώστε να βρεθεί άλλος «χρήσιμος» εταίρος στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, εξάλλου, χαρακτηριστικό ότι η παρέμβαση Λαλιώτη αναδείχθηκε (αρχικά) από εφημερίδα φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν αρκετά δημοσιεύματα και στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή» για την υπόθεση με την Ορθοδοξία, μέχρι τελικά ο κ. Καμμένος να διατυμπανίσει την συνέντευξή του ότι θα παραμείνει πιστός στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τέλους.
Την ίδια ώρα, και ορισμένα στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ δυσκολεύονται να στηρίξουν κυβερνητικά νομοσχέδια, μολονότι για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους ψηφίζουν «ναι». Για παράδειγμα, το διήμερο πριν κλείσει η Βουλή (με τα νομοσχέδια να έρχονται σωρηδόν) μόνο τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ μετείχαν στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Τον λόγο πήραν μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο ειδικός αγορητής σε κάθε νομοσχέδιο, οι οποίοι εκ του Κανονισμού θα πρέπει να μιλήσουν. Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Καμμένος, καταψήφισε το άρθρο για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ οι προερχόμενοι από το κόμμα του Πάνου Καμμένου Υπουργοί έλαμψαν διά της απουσίας τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο  υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις έλειπε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση και μάλιστα δημόσια δεν εξέφρασε καν την άποψή του. Ούτε λόγος για τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος προτίμησε ένα ταξίδι στην Αμερική, παρά να υπερασπιστεί το νομοθετικό έργο της συγκυβέρνησης.
 Αλ. Διαμάντης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά